Supplementen helpen bij een crash

Laatste reactie 07/06/2021 14:40 door JJ
· Markeren als ongelezen
James Groningen 2 weken geleden geplaatst
Ik ben een maand geleden gestopt met mijn medicijnen, omdat ik toch wel veel last had van hartloppingen. Mijn dokter zei dat ik extra supplementen kon innemen om niet te veel in een crash terecht te komen en dat heb ik dus ook gedaan. Heb inmiddels wat vitamine ingeslagen. Van multi vitaminen tot ijzer, magnesium en ook vitamine D en C. Daarnaast ben ik wat extra gaan sporten en ik moet zeggen dat het tot zover goed helpt. Heb af en toe een dag dat het niet heel lekker gaat, maar over het algemeen wel te doen. Wat kan ik verder doen of verwachten, heeft iemand hier ervaring mee? En waar haal jij je vitamine vandaan?
Esmee Brouwsma 2 weken geleden geplaatst
Hey James, ik ben een aantal maanden geleden gestopt met mijn medicijnen, ook om dezelfde reden. Ik neem ook extra supplementen in, geen multi vitamine, maar wel al het overige op advies van mijn dokter. Ik heb alles bij https://www.flinndal.nl/ online gekocht. Daarnaast veel water drinken en bezig blijven helpt het beste. Succes ermee.
JJ S 2 weken geleden geplaatst
Zelf ervaar ik regelmatig hartkloppingen bij mijn medicatie. Maar dit is nu meer onder controle nu ik het beter snap. In de meeste gevallen zijn harkloppingen onschuldig. Maar bij twijfel is het natuurlijk altijd goed om een arts te raadplegen.

De samenhang met medicatie is in mijn geval indirect. Medicatie maakt dat ik meer ga anticiperen op een doel dat ik wil halen of bewuster ben van de noodzaak iets af te ronden (stress). Dat brengt mij motivatie en focus maar ook een andere ademhaling en hyperventillatie. De hartkloppingen zorgden op hun beurt weer voor een andere stress/angst reactie, meer hyperventillatie/hartkloppingen (een vicueuze cirkel). Die mij ook deed overwegen te stoppen met medicatie.

Voor mij was uiteindelijk ‘leren ademhalen’ een belangrijk deel van leren omgaan met de ‘voordelen’ die medicatie mij boodt.

Duurde overigens wel even voordat ik het echt geloofde en door had hoe. Maar lezen over hyperventillatie en hoe te ‘leren’ ademhalen onder bepaalde omstandigheden heeft mij uiteindelijk erg geholpen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 07 June 2021 om 09:57
Aantal lezers 14
Aantal reacties 3