Stoppen met Methylfenidaat

Laatste reactie 07/05/2017 19:24 door Tanja
· Markeren als ongelezen
Annemarie van Rossen 9 maanden geleden geplaatst
In maart 2016 is onze zoon (net 8) gestart met Methylfenidaat. Wij hadden hier heel erg onze twijfels over, omdat het best zware medicatie is die je aan een jong kind (toen bijna 7) geeft. We hebben toen toch besloten om er mee te starten omdat hij op school zich zo slecht kon concentreren en flink achter liep.
Aangezien we ons nog altijd niet prettig voelen bij adhd medicatie, wat toch een behoorlijk effect op de hersenen heeft en er nog niet bekend is wat het effect op de lange termijn is (ook bevestigd door de kinder psychiater), hebben we besloten om als de zomervakantie begint te stoppen met de medicatie en via aangepaste voeding en behoorlijk wat structuur onze zoon te helpen zijn weg te vinden.
We staan eventueel wel open voor alternatieve/natuurlijke middelen zoals LTO3.
Zijn er andere ouders van (jonge) kinderen die ook gestopt zijn en adviezen hebben?
reactie op @annemarievanrossen:
Angelique Van de Haar Wij hebben ook eerst voordat we medicatie gebruikte LTO3 geprobeerd. Had bij onze zoon toen 6 totaal geen effect
9 maanden geleden

Beantwoorden

Rene VanDrimmelen Er zijn nu verschillinde middelen waarvan brainnorm een nieuwe is wat er wel goed uit ziet wil dit binnekort uit proberen .Zal mijn bevindingen hiermee hier posten zodat meer mensen er wat er aan hebben
9 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Marijanne Dubbink 9 maanden geleden geplaatst
Onze zoon (nu 10 jaar, met diagnose ADD) heeft eerst een poos methylfenidaat gebruikt, maar had erg veel last van de rebounds. Daarna heeft hij een poos Concerta gebruikt. Dit is een lang werkend middel. Na verloop van tijd vond hij het echter heel vervelend om elke dag een capsule te moeten innemen.
We kwamen op een markt de sieraden van Energetix (magneetsieraden) tegen. Degene die bij die kraam stond vertelde ons dat haar kinderen (met diagnose ADHD en PDD/NOS) door het gebruik van die sieraden geen medicatie meer nodig waren.
We waren daar in eerste instantie een beetje sceptisch over. Later kwamen we die sieraden weer tegen in een winkel. Onze zoon zag een armbandje dat hij heel leuk vond.
We hadden zoiets van: baat het niet, dan schaad het niet.
In de zomervakantie van vorig jaar is hij gestopt met de medicatie en heeft hij overdag een magneetarmband om (en later hebben we ook nog een ketting gekocht, zodat hij af en toe kan afwisselen).
We zijn er eigenlijk versteld van hoe goed dit bij hem werkt.
Hij is nu veel levendiger (door de medicatie was zijn reactie veel vlakker geworden) en veel vrolijker!
Miek Mountain 9 maanden geleden geplaatst
Ik gebruik essentiële olie voor mijn kinderen 3x per dag drupje in de nek en ze hebben binnen 30 minuten veel minder last van prikkels, rust in het hoofd, minder frustratie en betere school prestatie ik ben er heel blij mee. Als je het ook eens wilt proberen mail me gerust
natuurlijkgezondmetolie@gmail.com

Als je er eerst eens wat over wilt lezen zal ik je een fb link geven, daar staat t uitgebreid omschreven.

*Aangepast door moderator
Tanja Swaghoven 9 maanden geleden geplaatst
Ben je misschien al bekend met energetix sieraden. kijk anders eens op www.energetix.tv/nl/home/

Ik heb veel ervaring met de sieraden en adhd. Mijn zoon heeft hier veel baad bij waardoor hij geen medicatie meer nodig heeft maar ook ik zelf ben hierdoor stukken rustiger. sinds ik het sieraad ben gaan dragen slaap ik binnen een half uur. hiervoor had ik maar liefst anderhalf uur nodig om in te slapen. Ik heb veel meer rust in mijn lijf.

voor kinderen met adhd adviseren we de sportEX armbanden( kleinste maat) omdat daar een erg sterk magneet in zit. Bij kinderen kan dit netjes om de enkel heen waardoor ze er geen last van ondervinden.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 May 2017 om 10:00
Aantal lezers 81
Aantal reacties 6