Stoppen met ADHD medicatie

Laatste reactie 04/05/2020 23:46 door Janna
· Markeren als ongelezen
Janna pas 3 maanden geleden geplaatst
Medicatie niet meer nodig? Ik gebruik nu 2 jaar Methylfenidaat langwerkende 2x 18mg voor mijn ADHD.
De laatste 3 maanden gaat het erg goed.. ben gestopt met roken, eet gezonder, sport nu 3x in de week en heb nu alweer bijna een jaar een prachtige baan.

Alles loopt op rolletjes (voorheen was dat wel anders hoor) en ik zit er sterk over na te denken om te stoppen met medicatie.

Welke ADHD-er hier is ook gestopt met medicatie en wat was jouw reden?

mathieu wouters 3 maanden geleden geplaatst
Hey @jannapas​,

Ik neem niet de typische AD(H)D-medicatie. Ondanks het feit dat ik fel gekant ben tegen medicatie ben ik twee jaar geleden een SNRI (Venlafaxine) beginnen nemen voor mijn ADHD-klachten (van Methylfenidaat namen mijn klachten nog toe!). 

Ik werd er veel rustiger van!  Verder geen zware bijwerkingen gehad. Maar ik werd wel nieuwsgierig of ik dat gevoel nu ook zonder medicatie zou kunnen behouden. Want ik ben sindsdien toch ook wel tot vele inzichten gekomen (oorsprong van de klachten, andere visie op het leven enzovoort).  Dus ben ik een maand geleden in overleg beginnen afbouwen.  van 150 mg naar afwisselend 75 en 150mg. Ondertussen sinds een week enkel nog 75mg. De eerste dagen toch wat last van een wazig hoofd tot een paar degen geleden hoofdpijn..

Maar nog steeds rustig...

Benieuwd hoe het verder zal lopen.

succes!
reactie op @mathieu:
Coen Olde Bijvank Venlafaxine is een antidepressiva hé? Je hoort wel vaker dat mensen met ADHD een antidepressiva slikken en dat het enorm goed helpt. 

Tof, dat je ook gaat stoppen en nu aan het afbouwen bent. Fijn dat het kan?
3 maanden geleden

Beantwoorden

mathieu wouters Hey @coenoldebijvank​,

Venlafaxine wordt voorgeschreven bij depressie of angststoornissen.  Ik had vooral last van voortdurende onrust en daar helpt het echt wel tegen.  De grote vraag is nu natuurlijk of die onrust al dan niet zal terugkeren.  Vooral bang dat ik weer slecht ga slapen.  Kwestie van niet te veel aan die angst toe te geven denk ik...  Merk wel dat ik terug wat minder geduldig ben en wat temperamentvoller ...  Afwachten hoe het evolueert...

3 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Ah oke.. ik weet wist niet dat Venlafaxine werd voorgeschreven bij angststoornissen, wel bij depressies. 

Dat je bang is wel logisch.. maar ik denk dat het menselijk brein ook veel angst kan creëren, bewust of onbewust. 

En kun je het afbouwen van de medicatie opvangen met andere medicatie.. of heeft dat geen nut?


3 maanden geleden

Beantwoorden

Janna pas @mathieu iets te vroeg geweest met deze stoppen met adhd medicatie topic. Vorige week toch weer begonnen met methylfenidaat 1x daags 36mg in plaats van 2x 18 mg.

Wel fijn even een paar weken niet gebruiken.
3 weken geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 3 maanden geleden geplaatst
Hi @jannapas​ ik ben zelf net een paar maand gestart met methylfenidaat en dat werkt bijzonder goed voor mij. Ik kan de voordelen niet op één hand tellen.

Maar wat fijn dat het zo goed gaat, petje af! Wanneer jij zelf denkt dat je het niet meer nodig hebt.. dan zou ik die in overleg doen met jouw psychiater / psycholoog of huisarts.. je kunt het altijd proberen.. waarom niet :)

en als je denkt dat het niet goed gaat.. dan kun je altijd weer beginnen.

maar goed, even overleggen en dan actie! 
reactie op @coenoldebijvank:
Janna pas Hi @coenoldebijvank ik was toch iets te voorbarig met stoppen met ADHD medicatie want ik gebruik sinds een paar weken weer methylfenidaat 36mg nu 1x per dag in plaats van 2x een pil van 18mg. 

Toch wel weer blij met gebruik er van.. maar even een tijdje geen medicatie innemen was wel fijn.. maar merk toch dat ik niet zonder wil en kan.

Lang leve de medicatie.
3 weken geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 February 2020 om 14:17
Aantal lezers 19
Aantal reacties 8