Steeds je leven weer veranderen

Laatste reactie 10/09/2021 20:38 door Sarah
· Markeren als ongelezen
Nina Van Beuzen 2 maanden geleden geplaatst
Is er iemand die zich herkend in dit verhaal?

Al sinds mijn 18e hou ik me druk bezig met constant dingen te veranderen, wat nog onschuldig begon met steeds je kamer anders in te richtten veranderde al gauw in, verhuizen - studie wisselen - weer verhuizen - weer verhuizen - nieuwe baan - nieuwe baan - nog keer verhuizen. Ik kan eindeloos doorgaan zo.

Zodra de veiligheid en verveling toeslaat, moet alles weer om.

Het probleem is alleen, als ik het niet omgooi ben ik intens ongelukkig. Hele drive om iets te doen of mijn tijd nuttig te besteden is verdwenen.

Voor de verandering heb ik deze keer besloten niet zo snel een keuze te maken en even te blijven waar ik nu ben. Nou, dat heb ik een jaar ongelukkig volgehouden. Je raad het al.

Ik ga weer verhuizen.

Deze keer écht.

Haha tuurlijk niet, ook nu weet ik ergens dat ik het een tijdje volhou en dan weer vertrek.

In ieder geval, hoe creëer ik nou rust?

Ik wilde voor de verandering is een keer iets langer dan 1a2 jaar volhouden.
Laura Stevens 1 maand geleden geplaatst
Hey Nina, 

Je zegt: Zodra de veiligheid en verveling toeslaat, moet alles weer om.

Het kan zijn dat er sprake is van iets onderliggends.. Kan het zijn dat je vroeger thuis onveiligheid hebt ervaren? Dit kan ook al zijn dat er geen ruimte was voor jouw gevoel.. Veiligheid en ontspanning, zorgt ervoor dat er ruimte komt voor je gevoel. Als onveiligheid bekend voor je is, zal je dit blijven opzoeken totdat er verwerking heeft plaatsgevonden. Misschien dat je bepaalde gevoelens zo probeert te onderdrukken, door altijd maar door te gaan en bezig te zijn? 

Ik ben benieuwd of je hierin misschien iets herkent.. 
Nid Men 1 maand geleden geplaatst
Ik begrijp precies wat je bedoelt. Ik heb het met m'n levensdoelen. Er zijn doelen die ik wil bereiken om gelukkig te zijn maar ik heb er heel snel geen zin meer in om de tijd en moeite in te steken. (Op alle vlakken, fitness, werk, skills, hobby's, relaties) Mijn intuïtie zegt nee daarheen, oke ga ik daarheen. Nee, dáár heen. Oke gaan we toch die kant op. Of.. daar misschien?  Heb het nooit met verhuizing (dat is toch veel moeite telkens, verhuizen? Niet?) maar ik moet wel regelmatig reizen en nieuwe cafés ontdekken. Zo verander ik mijn omgeving. Het / mijn probleem is verveling. Ik raak heel snel verveeld met bijna alles. Dus dan denk ik dat ik andere doelen moet formuleren. "Ik moet toch enthousiast en gemotiveerd zijn over m'n doelen?", denk ik dan. Dus ik formuleer steeds weer opnieuw nieuwe doelen. Altijd aan het plannen, maar nooit uitvoeren. Mensen met ADHD zijn gemotiveerd door "novelty, competition, challenge, interest". Dus in jouw geval "novelty", gewoon iets nieuws willen. 
Sarah b 2 weken geleden geplaatst
Ik heb precies hetzelfde. En ik zoek ook een oplossing. Ik heb zoveel doelen, plannen en het kan elke paar maanden weer veranderen. En na 1 jaar bij dezelfde weggever wil ik weer weg. 

Ik probeer het te accepteren (er niet tegen te vechten). En daarnaast probeer ik me zoveel mogelijk te focussen door bijvoorbeeld minder social media, Netflix, smartphone etc. te gebruiken. Door minder prikkels in mijn leven toe te laten. Wandelen, boeken te lezen, elke dag te sporten. Daardoor word ik rustiger en kalmer. En daardoor worden mijn ADHD-symptomen minder. Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 July 2021 om 15:18
Aantal lezers 26
Aantal reacties 4