Starten met medicijnen

Laatste reactie 09/09/2017 18:33 door Tamara
· Markeren als ongelezen
Mireille Monnik 4 jaar geleden geplaatst

Wij als ouders van mijn zoon van 8 hebben heel lang tegengehouden om met medicatie te beginnen, maar merk dat hij zichzelf echt in de weg zit . Dus daarom toch besloten om te starten, maar dan hadden we een gesprek en krijg je de keuze methylfinaat( als ik het goed schrijf) kortdurend om te starten. En nu lees ik zoveel over rebounds , maar waar moet ik dan aan denken? Kan ik niet beter starten met concerta waar je betere verhalen over leest ? Kortom vele vragen . Heb het uiteraard ook gevraagd aan de psychiater en die zei eerst proberen of het iets doet bij je zoon. En werkte school en bso mee aan innemeN medicatie ? Ik hoor graag jullie meningen

Tamara Tygo 4 jaar geleden geplaatst

Het is normaal om te starten met kortwerkende Methylfenidaat, veelal om te kijken of het iets doet en welke dosis de juiste is voor jouw zoon. Dit is gewoon sneller te zien en aan te passen met kortwerkende medicatie.

Wanneer je dus de juiste dosis hebt gevonden, stel dat het 3 x 10 mg is (ik noem maar wat) Dan weet je ook welke langwerkende je dus moet hebben, bijv Concerta 27 MG of Medikinet 20 en nog een kortwerkende 10 MG erna.

Rebound is bij elk kind anders, bij mijn zoontje merk ik het dat hij gewoon weer gaat stuiteren en heel druk (hyper) wordt. Rennen, springen, roepen.... Ik laat hem dan maar gaan want het moet er even uit, duurt meestal max een uurtje en dan stabiliseert het iets.

Succes met de medicatie!

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 September 2017 om 09:27
Aantal lezers 10
Aantal reacties 2