Snel behandeling van adhd - medicatie switch

Laatste reactie 24/09/2020 12:52 door Nina
· Markeren als ongelezen
Ben j 4 maanden geleden geplaatst
Hoi allemaal,

Eerste punt - sorry als mijn Nederlands niet so goed is - ik kom oorspronkelijk uit Engeland en ik kan niet so goed schrijven in het Nederlands...

Twee jaar geleden heb ik een diagnose van ADHD gekregen via PsyQ.  Ik heb een 'expat' verzekering, dus heb ik mijn behandeling (qua recepten) overgedragen naar mijn huisarts.  Dat was meestal good gegaan, maar dit jaar vond ik de bijwerkingen van mijn medicatie (concerta) te sterk.

Ik heb mijn huisarts gebeld dit zomer om te vragen of ik Elvanse mag proberen.  Het wordt heel lastig om een verwijzing te krijgen want de wachttijden voor eerste afspraken zijn meestal maanden lang.  

Eindelijk mijn vraag dus..  Is er een psychiater waar ik snel behandeld kan worden?  Ik heb vanaf October een zeer drukke periode bij mijn werk en ik heb goed werkende medicatie nodig... Verwijzing van mijn huisarts naar Mentaal Beter was geannuleerd (ze hebben geen psychiater).  Verwijzing naar ADHD Centraal was geannuleerd (ze kunnen mij niet accepteren vanwege mijn expat verzekering)..


L V 4 maanden geleden geplaatst
Misschien een ziektekosten verzekeraar bellen en vragen of zij dat voor je kunnen uitzoeken, of ggz bellen en vragen
reactie op @loes:
Ben j Bedankt voor uw reactie!  Ik heb mijn verzekeraar gebeld, maar ze kunnen mij helaas niet helpen.  Ze hebben allen informatie over providers van inpatient psychiatrische zorg. 
4 maanden geleden

Beantwoorden

L V 4 maanden geleden geplaatst
Oh dat is niet fijn. Want je moet toch geholpen worden lijkt me. Weet de apotheek ook niet hoe je dat kan oplossen? Die declareren of weten dat ze niet kunnen declareren. Genen idee hoor, ik probeer even mee te denken.
Ben j 4 maanden geleden geplaatst
Ja eigenlijk zoek ik een zorg provider die flexibel kan zijn met de medicatie.  Want bij PsyQ en zo moet ik een hele behandeltraject opnieuw starten en dat duurt maanden lang.  
Rohan Deelen 4 maanden geleden geplaatst
Hi Ben,

Even voor de duidelijkheid, je had je huisarts algebeld in Nederland om te vragen of zij je medicatie willen veranderen naar Elvanse? Wat was daar het antwoord op?
reactie op @rohandeelen:
Ben j Hi Rohan. 

Mijn huisartsenpraktijk hebben geen ervaring met Elvanse, en dus willen ze mijn medicatie niet veranderen - alleen via een GGZ of psychiater.

Maar - eindelijk wat goed nieuws... Een expat vriend van mij heeft een psychiater in Den Haag aangeraden, en ik heb al mijn intake afspraak volgende week!!!

Hij zegt dat ik mag Elvanse proberen, of concerta met een booster in de middag.  

Ook goed is dat ik mag betalen per afspraak, en ik hoef niet een hele 'behandelingstraject' te betalen. Dus dat past prima bij mij!  
4 maanden geleden

Beantwoorden

Rohan Deelen 4 maanden geleden geplaatst
Hi Ben, 

Top, goed om te horen dat het probleem is opgelost. Ben erg benieuwd, naar je bevindingen. 
Zit zelf ook te denken, om te switchen aangezien, ik vindt dat mijn medicatie wel erg snel is uitgewerkt. 

Had Concerta, maar een lagere dosis, heb nu Sandoz, beide lang werkend, maar merk gewoon dat ik al na 3 max 4 uur mijn concentratie verlies. 

Ik kijk het nog even aan, anders even switchen denk ik. 

Nina Rieder 4 maanden geleden geplaatst
Hi Ben, 

Nog een idee. Als je nog regelmatig in Engeland bent - https://www.psychiatry-uk.com/ doen online consulten, en ook recepten voor medicatie. Er is vaak wel een psychiater die binnen 1-2 weken tijd heeft. Dan moet je nog even uitzoeken hoe je een Engels recept in NL kunt 'innen'. En je moet het misschien zelf/ via verzekering betalen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 September 2020 om 11:37
Aantal lezers 20
Aantal reacties 9