Snel agressief gedrag ADHD volwassene

Laatste reactie 29/11/2017 18:02 door Renée
· Markeren als ongelezen
Jacko Velsen 2 maanden geleden geplaatst
Ik merk als volwassen man met ADHD dat ik best vaak en snel agressief gedrag vertoon. Vaak ontstaat er eerst frustratie omdat hij of zij mij bijvoorbeeld niet begrijpt.

Het kan al beginnen bij iets heel kleins.. echter het verdwijnt ook zo weer.. na 10 á 20 minuten Toch doe ik in die korte periode mensen hier pijn mee en dat wil ik niet..

Hoe je kun agressie aanvallen voorkomen of tegenhouden?

Vaak zeg ik dan tegen mijzelf, dat is niet wie je bent Jacko.. en toch gebeurd het.
reactie op @jackovelsen:
Tim Vrancken Tot 10 tellen voordat je reageert wil bij mij nog wel eens helpen.

Als ik in gesprek met mensen ben, en ik merk dat ze niet zo snel kunnen volgen. Herinner jezelf eraan dat er snelle en langzame denkers zijn. Wij zijn de snelle denkers en iedereen anders is een langzame denker. 

Voor dat je een antwoord geeft op een ogenschijnlijk makkelijke vraag, bedenk dan beide routes in je hoofd. ( ik reageer direct vs ik reageer langzaam omdat ik er nog eens goed over nadenk) 
2 maanden geleden

Beantwoord

Coen Olde Bijvank Precies hoe jij het zegt Tim.. ik 'stoor' mij altijd aan langzame mensen.. het gaat mij nooit snel genoeg, in het verkeer of ik moet wachten in een rij bij de boodschappen.

Stoplichten.. overal waar ik moet wachten heb ik echt een hekel aan en raak ik al snel aan de kook.

Tot tien tellen helpt bij mij niet.

Ik herken mij deels in het verhaal van Jacko.
2 maanden geleden

Beantwoord


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 2 maanden geleden geplaatst
Bedoel je dat je je niet kan beheersen als je boos wordt en iets zegt of doet waar de ander dan door gekwetst wordt ?

Dan zou je eigenlijk al een flinke stap eerder je terug moeten trekken op een of andere manier, even zeggen dan ook dat je even na moet denken, en als je alles weer op orde hebt in je hoofd pas reageren. Je zegt dat je eerst frustratie opbouwt dus zodra je dit bemerkt meteen uit de situatie stappen, letterlijk of figuurlijk, kan allebei. 

Als je niet begrepen wordt dan is dat ook lastig, je kunt ook onderzoeken bij jezelf hoe dat komt. Is het omdat jij al 10 stappen verder bent dan de ander ? Heb je moeite de juiste woorden te vinden zodat anderen je niet kunnen begrijpen al zou je willen ? 
 
Als dit niet zelfstandig lukt dan hulp zoeken, je kunt eventueel naar de poh (praktijk ondersteuner huisarts) om daar eens te praten en dan zien waar je het best terecht kunt.  
reactie op @warhoofd:
Coen Olde Bijvank 1. Ik wordt nooit begrepen
2. Ben altijd al 10 stappen verder
3. Door 1 en 2 ontstaat er onbegrip en snappen mij mensen niet.

Zo gaat het bij mij.. hoe ga jij er mee om @warhoofd of heb jij geen last hiervan?
2 maanden geleden

Beantwoord

War Hoofd 2 maanden geleden geplaatst
Nee, ik heb dat niet  nooit gehad ook, als kind ook niet. Wel dat ik heel vaak niet begrepen wordt en het dan soms moeilijk over gebracht kan krijgen. In mijn werk dan weer niet, kan goed analyseren en uiteen zetten . Daar denk ik met de mensen mee en hier af en toe ook. 
Voor mezelf kan ik dat dan weer niet altijd en door mijn snelle denken vaak een heel stuk vooruit op een ander. 
Vera Witteveen 2 maanden geleden geplaatst
Ik herken dit wel, mijn zoon heeft dit ook. Snel gefrustreerd en agressief. Ik vind het zelf heel erg lastig daar een goede weg in te vinden en ermee om te gaan.
Renée Lijten 1 maand geleden geplaatst
Het kan goed een uitbarsting zijn van drukte of gevoelens. Ga dit eens bij uzelf na, en als dit het geval is, kunt u proberen om u te uiten op andere manieren. In dat geval is er later geen reden meer voor uw agressieve gedrag.
Als u ervaart dat mensen u niet begrijpen, is het handig om in gespreksvorm uit te leggen waarom u dingen zegt of doet. Dat creëert begrip en heeft u die negatieve reactie minder. Dit is mijn persoonlijke ervaring en vooral het tweede is een wondermiddel voor mij. Ik heb steeds minder conflict met mensen door toe te lichten waarom ik dingen zeg of doe.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 05 November 2017 om 12:37
Aantal lezers 45
Aantal reacties 8