Slapen met dexamfetamine

Laatste reactie 22/11/2019 14:06 door Mr
· Markeren als ongelezen
De Zwijnen 1 jaar geleden geplaatst
Ik heb ondertussen dex voorgeschreven gekregen. Dit medicijn werkt voor mij fantastisch. Alleen is er een probleem slapen lukt pas na een paar uur wakker te liggen. Iemand tips? 
Mr B 1 jaar geleden geplaatst
Hangt een beetje van je dosis af en hoe laat je de laatste neemt, denk ik. Enne..of je Amfexa of de oude Dex hebt. Zelf had ik er nooit last van, dommelde van de oude Dex makkelijk weg..
reactie op @bbking:
De Zwijnen Oude gewone dex door de apotheker zelf gemaakt
1 jaar geleden

Beantwoorden

Mr B Hoeveel en hoe laat neem je? De kortwerkende Dex is een uur of 4 na inname volgens mij wel helemaal uit je systeem.
1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Wazig Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Soms moet dat ook even wennen. Wellicht slaap je over een paar weken makkelij er in.  
Anders een boek lezen ipv wakker liggen en gaan denken ?  Omdat overdag je hoofd wat rustiger is door de dex kan je in de avond wat meer last hebben van een drukker hoofd. Dat valt dan meer op. 
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Wat @warhoofd​ typt ben ik het helemaal mee eens.. medicatie heeft vaak even de paar weken tijd nodig. Bloedspiegel, gewenning en daarnaast is het per persoon heel verschillend.

Maak je er niet druk om, structureel innemen, zelfde tijden aanhouden en je zult zien dat de bijwerkingen van dexamfetamine ook verdwijnen. 

De juiste dosering en het wennen hieraan (lees: bijwerkingen) duren vaak 2 tot 10 weken.
reactie op @coenoldebijvank:
Mr B @coenoldebijvank

Het is zeker zo dat sommige bijwerkingen verdwijnen na een "gewenningsperiode". Maar dat geldt zeker niet voor alle bijwerkingen. Ik had na een jaar Dex nog steeds bijwerkingen als een strak gevoel, beetje hartklopping en wat hoog in de adem. Andere verdwenen idd na een week of 2.

Die wenperiode is volgens mij bij stimulantia (Dex, Methyl) altijd rond 2 weken, deze medicijnen werken ook meteen.
10 weken geldt m.i. voor de categorie medicatie waar eerst echt een "spiegel" moet worden opgebouwd en ook pas na een maand werken. Volgens mij zijn dat Welbutrin, Strattera etc..
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
en eventueel heb ik hier nog wat ADHD en slapen tips https://forum.adhdblog.nl/conversations/beter-slapen-tips-voor-patient-met-adhd

wellicht heb je er wat aan.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 November 2019 om 23:41
Aantal lezers 23
Aantal reacties 8