Slaapproblemen dexamfetamine

Laatste reactie 24/02/2018 19:03 door Angel
· Markeren als ongelezen
Eva Nh 2 jaar geleden geplaatst
Al een enige tijd gebruik ik dexamfetamine. de laatste weken heb ik alleen veel slaapproblemen. Ik gebruik ook melatonine maar ik word 's nachts toch ontzettend vaak wakker. Ik kan dan niet meer slapen, hoor elk geluidje in mijn kamer.. herkennen jullie dit!? Neem ik de dexamfetamine misschien te laat in? Ik heb wisseldiensten, als ik tot 23.00 werk dan neem ik de laatste vaak rond 18.00 uur in.

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die bovenstaande herkennen.

Groetjes Eva
Frederik Metalsema 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Eva, ik gebruik ook al een tijdje Dex en alleen de eerste weken had het invloed op mijn slapen.. Na een aantal weken had ik alleen problemen als de tijd van inname kort op de tijd zat van het slapengaan.. Dit ging dan niet goed, als ik er ongeveer 3 uren tussen hield dan ging het bij mij perfect.. Maar wat ik heb gemerkt uit de gesprekken met ADHD'ers die dit ook gebruiken, dat dit sterk wisselt..

Bij mij is de werking heel kort en bij anderen die ik ken is de werking zeker twee a drie uren langer, dus zei zullen ze eerder moeten innemen.. Hoeveel mg slik je en hoe verdeeld over een dag??

Hartelijke groet.

Frederik.
Eva Nh 2 jaar geleden geplaatst
Hoi Frederik, bedankt voor je reactie. Ik gebruik de Dexamfetamine nog niet zo erg lang (had hiervoor ritalin en Concerta maar overgestapt vanwege bijwerkingen).

Ik ben dus nog aan het experimenteren qua dosering. Bij mij werkt de Dexamfetamine ook kort, na 2,5 uur merk ik deugdelijk dat de werking minder wordt. Ik neem om de drie uur mijn Dexamfetamine in. Ik werk onregelmatig. Als ik een dagdienst heb dan neem ik 4x per dag: 10mg, 10mg, 7,5mg, 5 of 7.5mg. Als ik een avonddienst heb dan sta ik later op dus dan slik ik 3x per dag: 10mg, 10mg, 5 of 7,5mg.

Op het begin moeite met inslapen maar door die melatonine lukt dat goed. Alleen word ik nu wakker door bijvoorbeeld een geluid of dat ik naar de toilet moet en kan ik niet meer slapen. Sta zeg maar direct helemaal 'aan' , hoor elk zuchtje van mijn vriend en geluidje.. grr haha. Als ik niet kan slapen ga ik weer nadenken. Vraag me ook af of het door de Dexamfetamine komt..

Groetjes Eva
reactie op @evanh:
Bettie 2020 Hoi Eva,

Hoewel deze topic al best oud is, hoop ik toch dat je mijn reactie/vraag leest en wellicht reageert:)
Hoe gaat het nu met de dex en het (in)slapen? Ik ben namelijk pas begonnen met dex omdat methylfenidaat te veel bijwerkingen gaf bij mij. Ik ben er meer tevreden over, echter het (in)slapen is wel een probleem. Daar waar ik bij het gebruik van methylfenidaat als een blok in slaap viel omdat ik helemaal gebroken was, is dit bij dex het tegenovergestelde.
Vraag: Hoeveel melatonine gebruik jij? Ik gebruik nu 2x0,1mg. Is dat te weinig? 
Vraag: Zijn je slaapproblemen verdwenen na een tijd van gebruiken?
1 jaar geleden

Beantwoorden

Eva Nh 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Daphne,

Een beetje een late reactie. Ik zie je bericht nu pas maar beter laat dan nooit ;)
Ik heb nog steeds slaapproblemen maar wel een stuk minder dan dat ik het bericht plaatste. Ik heb mijn hele leven al slaapproblemen. Door de dex merkte ik dat ik echt wel wakkerder was ofzo.. of alsof mijn gedachtengang ineens drie keer zo druk was omdat de medicatie uit is gewerkt als ik in bed lig..

Ik gebruikte 5mg melatonine maar dit werkte niet, merkte ik echt niets van. De dosering die jij nu gebruikt is (denk ik) echt te laat. Ik heb slaappillen gekregen, vrij zware , waar ik wel van sliep maar daarvan was ik de vorige dag erg suf.
Ik ben meer geen letten op het tijdstip van laatste inname van de dex. Ik werk onregelmatig dus soms nam ik met een avonddienst de laatste dosering om 19.00, ik probeer nu de laatste dosering om 17.00 in te nemen. Ook merk ik dat je lichaam op een gegeven moment gewend raakt aan de dex en je daardoor kunt slapen. Maar alsnog heb ik nachten waarin ik uren wakker lig.

Hoe gaat het nu bij jou?

Groetjes Eva
Angel A 1 jaar geleden geplaatst
Hoi,
Ik slik nu ongeveer een jaar Dex en heb pas sinds kort last van slaapproblemen. Eerst sliep ik prima en nu sinds twee maanden ben ik lang wakker, tot zo'n 1 a twee uur 's nachts en wordt vaak wakker. Mijn laatste dosis slik ik om 17 uur. Maar toch nog slecht slapen....
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 January 2017 om 11:52
Aantal lezers 73
Aantal reacties 6