Slaapproblemen dexamfetamine

Laatste reactie 12/01/2018 09:44 door Deep'r
· Markeren als ongelezen
Eva Nh 1 jaar geleden geplaatst
Al een enige tijd gebruik ik dexamfetamine. de laatste weken heb ik alleen veel slaapproblemen. Ik gebruik ook melatonine maar ik word 's nachts toch ontzettend vaak wakker. Ik kan dan niet meer slapen, hoor elk geluidje in mijn kamer.. herkennen jullie dit!? Neem ik de dexamfetamine misschien te laat in? Ik heb wisseldiensten, als ik tot 23.00 werk dan neem ik de laatste vaak rond 18.00 uur in.

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die bovenstaande herkennen.

Groetjes Eva
Frederik Metalsema 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Eva, ik gebruik ook al een tijdje Dex en alleen de eerste weken had het invloed op mijn slapen.. Na een aantal weken had ik alleen problemen als de tijd van inname kort op de tijd zat van het slapengaan.. Dit ging dan niet goed, als ik er ongeveer 3 uren tussen hield dan ging het bij mij perfect.. Maar wat ik heb gemerkt uit de gesprekken met ADHD'ers die dit ook gebruiken, dat dit sterk wisselt..

Bij mij is de werking heel kort en bij anderen die ik ken is de werking zeker twee a drie uren langer, dus zei zullen ze eerder moeten innemen.. Hoeveel mg slik je en hoe verdeeld over een dag??

Hartelijke groet.

Frederik.
Eva Nh 1 jaar geleden geplaatst
Hoi Frederik, bedankt voor je reactie. Ik gebruik de Dexamfetamine nog niet zo erg lang (had hiervoor ritalin en Concerta maar overgestapt vanwege bijwerkingen).

Ik ben dus nog aan het experimenteren qua dosering. Bij mij werkt de Dexamfetamine ook kort, na 2,5 uur merk ik deugdelijk dat de werking minder wordt. Ik neem om de drie uur mijn Dexamfetamine in. Ik werk onregelmatig. Als ik een dagdienst heb dan neem ik 4x per dag: 10mg, 10mg, 7,5mg, 5 of 7.5mg. Als ik een avonddienst heb dan sta ik later op dus dan slik ik 3x per dag: 10mg, 10mg, 5 of 7,5mg.

Op het begin moeite met inslapen maar door die melatonine lukt dat goed. Alleen word ik nu wakker door bijvoorbeeld een geluid of dat ik naar de toilet moet en kan ik niet meer slapen. Sta zeg maar direct helemaal 'aan' , hoor elk zuchtje van mijn vriend en geluidje.. grr haha. Als ik niet kan slapen ga ik weer nadenken. Vraag me ook af of het door de Dexamfetamine komt..

Groetjes Eva
reactie op @evanh:
Deep'r Phantom Hoi Eva,

Hoewel deze topic al best oud is, hoop ik toch dat je mijn reactie/vraag leest en wellicht reageert:)
Hoe gaat het nu met de dex en het (in)slapen? Ik ben nml pas begonnen met dex omdat methylfenidaat te veel bijwerkingen gaf bij mij. Ik ben er meer tevreden over, echter het (in)slapen is wel een probleem. Daar waar ik bij het gebruik van methylfenidaat als een blok in slaap viel omdat ik helemaal gebroken was, is dit bij dex het tegenovergestelde.
Vraag: Hoeveel melatonine gebruik jij? Ik gebruik nu 2x0,1mg. Is dat te weinig? 
Vraag: Zijn je slaapproblemen verdwenen na een tijd van gebruiken?

Groetjes,
Daphne
1 week geleden

Beantwoord

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 January 2017 om 11:52
Aantal lezers 34
Aantal reacties 4