Seksuele klachten bij Ritalin gebruik

Laatste reactie 01/02/2021 14:49 door Wilfried
· Markeren als ongelezen
Henk Houthakker 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben 47 en gebruik sinds 2 jaar Ritalin, 3x10mg per (werk)dag, ik ben gediagnosticeerd met add. Sinds kort merk ik echter klachten op seksueel gebied, zoals verminderd libido en minder lang kunnen vasthouden van een erectie. Ik las online dat dit tot een bijwerking kan horen. Zijn er meer mensen die deze klachten hebben of hadden en zo ja hoe zijn jullie hiermee omgegaan? Is het verbeterd en zo ja hoe?
Jordi Bernt 3 maanden geleden geplaatst
Hoi Henk, hier hetzelfde probleem.. minder snel zin in seks.. sinds ik medicatie gebruik voor mijn ADHD. De voordelen van wel medicatie slikken zijn groter dan als ik geen medicijnen inneem.

Mijn psychiater zei dat het heel normaal was dat er seksuele klachten bij gebruik van Ritalin of andere soort medicijnen ontstaan.

Goede vraag waar veelal mensen voor schamen maar dat hoeft echt niet.. en maak je niet druk.. misschien kun je een video o.i.d. opzetten? 

Voorspel wat langer maken? Ja euh.. ik ben geen seksuoloog.. maar wellicht kan het je helpen. Ik zou me niet druk maken als ik jou was. Ben je er wel helemaal naar van.. dan huisarts, psycholoog of psychiater bellen.. waarschijnlijk zeggen die hetzelfde..

succes!
reactie op @jordibernt:
Henk Houthakker Hoe lang gebruik jij al Ritalin dan?

Ik ben er naar van in die zin dat ik er erg van schrok. Ik ben best lang alleen geweest en heb pas iemand ontmoet en dan komt dit best als een domper.

Ritalin heeft inderdaad veel voordelen maar ik wil graag proberen zonder te functioneren, ik ben niet 100% afhankelijk. Ik heb hier op dit forum al alternatieven gezien die ik graag een kans wil geven.
3 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 February 2021 om 05:29
Aantal lezers 20
Aantal reacties 3