Sandoz overgenomen?

Laatste reactie 04/09/2021 03:13 door Saskia
· Markeren als ongelezen
C Van Schijndel 4 weken geleden geplaatst
Ik heb al een hele tijd Methylfenidaat HCl Sandoz en vandaag kreeg ik andere doosjes mee: Methylfenidaat HCl 1A Pharma. Ik was zeer verbaasd, omdat ik eerder MF van Mylan heb gehad en me daar niet fijn bij voelde. Volgens de apothekersassistente is Sandoz overgenomen en is de samenstelling volgens haar hetzelfde, maar in de bijsluiter staan niet helemaal dezelfde ingredi├źnten. Is er in dit blog iemand bekend met MF van 1A Pharma en de overname van Sandoz? Dank je.
J. Bakker 4 weken geleden geplaatst
Bij mijn apotheek werd hetzelfde gezged, zelfde samenstelling dus zou geen ander effect moeten hebben. Maar deze 1A pharma zijn bijvoorbeeld zachter en daardoor makkelijker te breken. Ik kan me voorstellen dat door deze zachtheid de afgifte veranderd kan zijn
reactie op @josephe:
Saskia De Vries Afgifte mag niet anders zijn door bijvoorbeeld een breukstreep, tenzij je de tablet niet mag breken. Ook dan kan er een streepje op staan, maar dat is dan geen breukstreep, en dan moet in de bijsluiter en op het doosje ook staan dat je in zijn geheel moet innemen. Mag je het middel breken, dan mag de werkzaamheid niet veranderen.

3 weken geleden

Beantwoorden

Saskia De Vries 3 weken geleden geplaatst
Dezelfde werkzame stof hoeft niet te betekenen dat het middel hetzelfde werkt. Kwestie van uitproberen. 
Sandoz (Novartis) is NIET overgenomen, Sandoz brengt 1A Pharma-medicijnen op de markt.
Zie https://www.sandoz.nl/1apharma
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 August 2021 om 18:12
Aantal lezers 15
Aantal reacties 4