Rotgevoel blijft hangen

Laatste reactie 12/04/2019 03:44 door Annette
· Markeren als ongelezen
War Hoofd 2 weken geleden geplaatst
Hoort dat nu wel of niet bij adhd ?  Dat een vervelend gevoel zo blijft hangen. Net als bij kritiek eigenlijk, dat is ook zo vervelend. In dit geval is bet helemaal geen kritiek ook nog. Kind is afgewezen door een ander kind waarvan gedacht werd dat het een van de beste maatjes was. Blijkt dus niet zo te zijn.
Nu zit ik ermee en vind het zo sneu dat ik het niet uit mijn hoofd krijg. Ben er voor kind boos om en verdrietig, en raak dat niet kwijt, ik wil gewoon slapen....
Linda Alexandra 2 weken geleden geplaatst
@warhoofd, dit is voor mij heel herkenbaar. De afwijzing en teleurstelling van je kind is nog pijnlijker dan als het jezelf zou betreffen. Ik denk dat dit voor alle ouders geldt, maar bij ADHD-ers komt het versterkt binnen en blijft het ook nog eens langer hangen. En dan is 's avonds de medicatie uitgewerkt en blijft het in je hoofd malen...
Erik Schoneveld 2 weken geleden geplaatst
"Nu zit ik ermee en vind het zo sneu dat ik het niet uit mijn hoofd krijg. Ben er voor kind boos om en verdrietig, en raak dat niet kwijt, ik wil gewoon slapen...."

Herkenbaar.
Mijn quickfix? Een braindump.

Pak een notitieblok en begin met schrijven, tekenen of krassen. Probeer dit geheel zonder oordeel te doen. Probeer ook jezelf er toe te zetten er niet over na te denken.

Het mooie?

Je stopt vanzelf en dan is het tijd om te slapen 😊

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en dat het net zo voor jou kan werken als dat het voor mij doet. Een braindump is voor mij een manier om even mijn hersenen af te laten koelen en weer rustig en met overzicht situaties te benaderen.

Gr. Erik

Joselyne J 2 weken geleden geplaatst
Ik heb mij laten vertellen dat veel AD(H)D'ers niet (goed) tegen onrecht, kritiek en afwijzing kunnen. Dit is iets wat ik heel erg herken bij mezelf. Hoewel dit ook wel voort komt uit dingen die ik heb meegemaakt, hangt dit ook zeker samen met ADD. Wat Erik hierboven aangeeft, helpt mij ook heel goed. Ik noem het "woorden kotsen". Schrijven is sowieso iets dat mij heel erg helpt als ik ergens mee zit.
War Hoofd 1 week geleden geplaatst
Ik ga het eens proberen de volgende keer. Gevoel is weg gegaan inmiddels . Ik denk idd de moeite met kritiek/onrecht/afwijzing.  En pijnlijk voor kind maar die moet er van leren, er komen nog vele teleurstellingen in het leven. 
Annette Bevelander 1 week geleden geplaatst
Zeer herken baar. Loop er al mijn hele leven tegenaan.
Onlangs ff een flinke klap in mijn gezicht gehad. Ben mijn leven gaan relativeren. Het is niet makkelijk maar gaat stukken beter. Nog steeds zou het fijn zijn om die hersenen af en toe gewoon eens ff uit te zetten , maar dat is niet mogelijk
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 08 April 2019 om 01:26
Aantal lezers 20
Aantal reacties 6