Ritalin werking

Laatste reactie 13/09/2019 12:13 door Mr
· Markeren als ongelezen
Bea Vertel ik liever niet 1 week geleden geplaatst
Wat is de werking van Ritalin precies?
Stephan Masui 1 week geleden geplaatst
Ritalin helpt je zo. Het houdt je dopamine op peil, serotonine, noradrenaline en nog een andere neurotransmitter langer op het plekje waar ze moeten blijven zitten. De synapsspleet namelijk. Het zorgt er dus voor dat je concentratie en gemoedstoestand stabiel word. Ook ga je minder prikkels ontvangen. Door dit alles. Als de medicatie tenminste aanslaat, ga je je een pak rustiger gedragen en krijg je een concentratieniveau dat hoger ligt. Ook kan het zijn dat je je er niet zo goed van voelt en het is dan in mijn ogen toch belangrijk om ook nog dexamfetamine te proberen. Desnoods een ander medicijn tot je er eentje gevonden hebt dat goed zijn werk doet voor je.
🔥 Coen Olde Bijvank 1 week geleden geplaatst
Ritalin zorgt voor de afgifte van dopamine en noradrenaline, daarnaast blokkeert Ritalin ook de heropname van deze stoffen.

Hoofdzakelijk geeft Ritalin een stimulerende werking op het zenuwstelsen van de persoon en verhoogt zo de concentratie. 

bron https://adhdblog.nl/ritalin/
Mr B 1 week geleden geplaatst
Ik dacht dat Methylfenidaat (Ritalin etc) puur en alleen de heropname van deze hormonen blokkeert, waardoor er tijdelijk (dus) meer aanwezig is. 
reactie op @bbking:
Coen Olde Bijvank check https://nl.wikipedia.org/wiki/Methylfenidaat
1 week geleden

Beantwoorden

Mr B Ik las het hier, waar het verschil met Dex werd beschreven: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dextro-amfetamine

"Dextro-amfetamine verschilt van het meestal voorgeschreven medicijn voor ADD/ADHD methylfenidaat, voornamelijk voorgeschreven als ritalin. Dextro-amfetamine is een agonist van dopamine, norepinefrine en serotonine en stimuleert het vrijgeven van deze neurotransmitters.[10] De primaire actie van methylfenidaat berust op de heropnameremming van onder andere dopamine en norepinefrine, mede hierdoor heeft methylfenidaat andere (bij)werkingen dan dextro-amfetamine. Sommige patiënten reageren beter op dextro-amfetamine dan op methylfenidaat en vice versa."
1 week geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 September 2019 om 23:46
Aantal lezers 12
Aantal reacties 6