Ritalin schadelijk voor hersenen?

Laatste reactie 14/09/2019 23:13 door War
· Markeren als ongelezen
Bea Vertel ik liever niet 1 week geleden geplaatst
Wel of niet schadelijk Ritalin? Ben mij aan het verdiepen in het medicijn Ritalin en vroeg mij af of het schadelijk zou zijn voor de hersenen op de lange termijn.

Op internet staan veel verschillende ervaringen over Ritalin en onze hersenen.

Waar ik opzoek naar ben is wetenschappelijke onderzoeken van Ritalin die betrekking hebben tot onze hersenen.

En is het een gevaarlijk medicijn?

Ik vraag dit allemaal omdat ik twijfel tussen Ritalin of een puur natuur alternatief, bijvoorbeeld LTO3.

Heb nog maar kortgeleden de diagnose adhd gekregen en de psychiater begon over Ritalin. Ik heb gezegd dat ik daar nog niet klaar voor ben.

Ik ben bang dat Ritalin op de lange termijn schade aanricht aan mijn hersenen. Dus ik twijfel enorm of ik wel of niet moet doen.

John Dex 1 week geleden geplaatst
Bij twijfel begin bij natuurlijke producten werkt het niet kan je altijd nog Ritalin nemen.
Andersom valt alles op natuurlijke basis in het niet met Ritalin denk ik 

LTO3 doet bij mij niets bij kinderen lees ik wel soms positieve berichten.

ADHD medicatie is amfetamine en lijkt mij niet gezond of het echt schadelijk is durf ik niet te zeggen ik leef liever wat korter met medicatie dan met mijn ADD problemen.
Medicijn Man 1 week geleden geplaatst
Hoi Bea,

Bij twijfel nooit aan beginnen. Dat kan in een later stadium altijd nog. Al helemaal niet als je er niet klaar voor bent. Bij inname van Ritalin ben je dan ook al helemaal zenuwachtig en dat werkt niet mee in de beginfase omdat er ook eventuele bijwerkingen optreden.

Daarnaast zijn er nog veel onderzoeken gaande m.b.t. Ritalin en welke schade het eventueel kan aanrichten in de hersenen. Ritalin is gewoon Amfetamine, al dan wel in een lichte vorm maar toch..

Ik zeg +1 voor @johndex in die zin dat je het beste gewoon kunt beginnen met natuurlijke medicatie voor adhd; visolie, cbd-olie.. 

Je kunt het ook van de andere kant bekijken; je hebt nu de diagnose ADHD. Functioneer je goed of loop je tegen dingen op? Zo niet.. dan vraag je jezelf af of medicatie wel een meerwaarde heeft.

Succes met jouw zoektocht. Mocht je meer vragen hebben, laat het de adhd club weten en we vinden samen altijd wel een gepast antwoord. 
War Hoofd 1 week geleden geplaatst
Bij twijfel niet doen. Maar bedenk ook dat middelen die " natuurlijk" zijn evengoed schadelijk kunnen zijn. Lang niet alles is onschuldig en ook bij veel middelen daarvan is onbekend wat het op lange termijn doet. Baad het niet dan schaadt het niet gaat ook in deze niet op. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 September 2019 om 23:54
Aantal lezers 13
Aantal reacties 4