Ritalin Medicatie dodelijk?

Laatste reactie 06/05/2017 19:08 door Coen
· Markeren als ongelezen
Mariska Hoppens 5 jaar geleden geplaatst
Ritalin dodelijk ADHD medicijn? Mogelijk 3 volwassenen dood door deze medicatie. Het gebruik van Ritalin door volwassenen is nog niet officieel goedgekeurd. De werkzame stof methylfenidaat in Ritalin kan een verhoogd risico geven op hartklachten en depressie.

Ik schrik hier wel van! Twijfel of ik wel zou doorgaan met het slikken van Ritalin..

bron: http://www.adhdnieuws.nl/ritalin-dodelijk/
Coen Olde Bijvank 5 jaar geleden geplaatst
Onderstaand nog verschillende reacties over Ritalin dodelijk deze heb ik voor jou en anderen ADHD community leden verzameld via Facebook, wellicht staat er nog waardevolle reacties tussen waar je wat mee kunt.

Reactie 11
Je wordt er zo moe van dat eeuwige gekakel. Enig idee hoeveel bijwerkingen je kan hebben van een paracetamol. Mensen overlijden niet van het medicijn maar de bijwerkingen en problemen door hoe hun lichaam op dat moment functioneert. Duizenden mensen gaan jaarlijks onder narcose. Ooit bij die bijwerkingen en gevolgen stil gestaan? Kan je ook niet meer wakker worden hoor.

Reactie 10
Mijn ervaring, ik weet pas sinds een maand of 7 dat ik ADHD heb, ik ben 52 dus moet dit nog wel even een plekje geven. Ik ging er heel naar van denken. Die ritalin is puur gif, dus met de huisarts aan de telefoon, ze vertrouwde dit niet ( hartpatiënt ) ze hadden mij die rommel niet een smogen voorschrijven. gelukkig hebben we hier een wijkagent die wel bij de tijd was, anders had ik dez reactie niet kunnen typen

Reactie 9
Er is eerder zo'n bericht wereldwijd verspreid en toen stopten mensen massaal met het medicijn, alleen vanwege het mediabericht. En door het stoppen zijn toen 42 mensen overleden. Doe alle stappen in overleg met je huisarts of behandelaar en neem geen abrupte stappen waar je de consequenties niet van kunt inzien. Een wijze man! Ik ben zeer blij met deze apotheker!

Reactie 8
Daarom ben ik er begin 2016 mee gestopt... de bijwerkingen waren vreselijk en Het is gewoon speed wat je naar binnen slikt... En speed is goedkoper... Nee geef mij maar m'n jointje... Enige bijwerking is dat ik nog iets vergeetachtiger word dan ik al ben... Kosten ongeveer €3 per dag leve de Thuisdealers.... En werkt niet alleen voor m'n ADHD maar ook voor m'n PTSS en gewrichten... Ik zat op 6 Ritalin, 2 oxazepam en 3 diclofenac per dag... Nu rook ik m'n joint en werkt 10x beter en is veel gezonder. Blowen is nog nooit iemand aan dood gegaan.

Reactie 7
Zonder methylfenidaat functioneer ik niet samen met trainingen gaat het goed zie wel waar het schip strand je hebt nooit zekerheid met vrijwel alle medicijnen ga me niet druk over maken ieder mens reageert er anders op niet te vergelijk ons stelsel werkt zoals het werkt.

Reactie 6
Daarom worden kinderen ook elk jaar gezien door een kinderarts ( deze controleert de groei , kan stagneren door gebruik ritalin) en luistert altijd naar het hart.) mochten er hart problemen voorkomen dan zijn ze altijd voorzichtiger.

Reactie 5
Mijn zoon heeft het jaren hehad nooit geen last van bij werking gehad toen hij ouder was kreeg hij wat anders omdat ritalin niet meer voldoende werkte

Reactie 4
Mijn zoon heeft vanaf zijn 7e methylfenidaat geslikt, de dosis werd steeds hoger toen hij 18 was veranderde hij, zijn psychische klachten namen toe, werd psychotisch. Tegen de wil van zijn behandelaars is hij gestopt en zijn klachten verdwenen, hij is natuurlijk nu wel druk en chaotisch maar niet meer suïcidaal, hij is nu bijna 24. Ritalin heeft hem in zijn jeugd veel goeds gebracht maar nu is dit voor hem niet het juiste middel, wat wel? Daar zijn we nog niet achter.

Reactie 3
Elk medicijn heeft wel een aantal doden op zijn geweten, helaas een niet te voorziene complicatie, er zijn ook veel mensen die zich veel beter en fitter voel met dit medicijn, wel volgens voorschrift innemen en niet als een snoepje gebruiken. Bericht trouwens zo ongelooflijk dom, mogelijk 3 doden? Dat zijn er op miljoenen die het medicijn slikken wel heel erg weinig, en totaal onbewezen dat ritalin ook inderdaad de doodsoorzaak was!

Reactie 2
Ik slik het al bijna 7 jaar heb nergens last van. Ik heb er baat bij.... maak me er nog geen zorgen over. Wordt 2x per jaar gecontroleerd. En mag niet meer dan 2x per dag ivm gewicht.

Reactie 1
Het verband tussen de dood van deze mensen en het gebruik van Ritalin is NIET vastgesteld. Dus is het een onrustwekkend lulverhaal. Op de hoeveel mensen die Ritalin gebruiken ??? Er staat nergens in de bijsluiter dat je er onsterfelijk van word, ze kunnen ook aan totaal iets anders overleden zijn ! Kom eerst met FEITEN voordat je zo' n onrust creëert.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 April 2017 om 22:49