Ritalin icm paroxetine

Laatste reactie 06/01/2022 20:37 door Mar
· Markeren als ongelezen
Carola Meinders 4 maanden geleden geplaatst
Beste leden, Misschien kunnen jullie meedenken. Dat wordt erg gewaardeerd. Carola, vrouw, 33 jaar, 1 jaar geleden diagnose autistisch spectrum met kenmerken add (volgens ggz niet genoeg voor volledige diagnose) momenteel paroxetine 1x daags 30 mg en ritalin dagdosering 80mg. Voor mij de gouden combinatie. Ritalin zou ik nog wel wat willen verhogen. Ivm zeer prikkelrijke situaties om deze prikkels op te kunnen met ritalin. In de praktijk werkt dat top. Behandelaar is nog niet zo  enthousiast over dat idee. Volgens heb goed moment zijn voor start afbouw van de antidepressiva die u gebruikt. De werking van de Methylfenidaat zal daardoor effectiever zijn. Methylfenidaat werkt stimulerend, antidepressiva onderdrukt. Nu ben ik naar ervaringen over dezelfde combinatie medicatie. En of ook dezelfde argumenten herkend worden. Zeker als dosis aangepast zou moeten worden. Paroxetine heb ik 1x proberen af te bouwen. Dat is voor mij niet te doen. diverse klachten komen dan weer terug, wat ik absoluut niet wil. Kortom ik lees graag jullie ervaringen en eventuele argumenten die ik mee terug kan nemen. 
Mar Tine 4 maanden geleden geplaatst
Zelf heb ik geen ervaring met jouw combinatie medicatie. Wel bij anderen gezien tijdens mijn werk. Het viel mij op dat afbouw van soortgelijke medicatie inderdaad kon leiden tot verbetering van de werking van andere medicatie en dat daarmee ook de adhd klachten kunnen verminderen.

Zoals ik het lees is het goed om je twijfels over afbouw paroxetine bespreekbaar te maken. Heb je deze behandelaar al langer of is hij/zij nieuw?

Wat gebeurde er tijdens de afbouw? Welke klachten kreeg je en wat zou je kunnen ondernemen om deze klachten op te vangen of te verminderen?

Met een goed afbouwplan kom je vaak een heel eind. Zo’n plan is niet alleen een reeks data met daarop een veranderende dosering. Het is een goede observatie en ook een plan van aanpak voor (terugkerende) klachten.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 January 2022 om 10:15
Aantal lezers 9
Aantal reacties 2