Rilatine MR gewenning / max. dosering volwassenen: Ervaringen?

Laatste reactie 25/01/2021 19:54 door jane
· Markeren als ongelezen
Josephine Smit 3 maanden geleden geplaatst
Ik ben een vrouw van 45 jaar - ca. 12 jaar geleden kreeg ik diagnose ADHD. Al die jaren gebruik ik Rilatine modified release; de 1e voorgeschreven dosering was 2x 20 mg. Zonder Rilatine bent ik somber, angstig, snel geirriteerd, snel overprikkeld en kan ik me nergens toe zetten omdat mijn gedachten racen en ik nul onderscheid kan maken tussen hoofd en bijzaken; en dus mijn dagen super inefficiënt doorbracht; ik deed van alles een beetje en werd constant afgeleid.
Maar met rilatine ervaar ik een soort golf van rust en focus; en kan ik mijn dag indelen zodat ik alle nodige taken zonder stress aanpak en afrond. Ik word ook veel geduldiger en functioneer sociaal-gezien veel aangenamer. MAAR... In die 12 jaar kwamen de rebounds steeds sneller met de bijbehorende dip, rusteloosheid en stress. Mijn toenmalige arts (ik woonde lange tijd in de VS) verhoogde de dosering meerdere malen. Nu inmiddels is de hoeveelheid die ik nodig heb om te functioneren minimaal 160 mg (2 keer daags 80 mg), maar er zijn dagen dat ik 280 mg in moet nemen, om de dag door te komen. Ik weeg 60 kg en weet dat 80 mg de max inname zou mogen zijn.  Ik ken de risico's qua evt. hartproblemen bij hogere dosering, en bovendien wordt dit onbetaalbaar (ca. 335 euro/maand).
Mijn vraag is: 
1) Wie zit ook in situatie dat je absurd hoge dosis nodig hebt? Hoeveel mg? Krijg je die op voorschrift (of heb je creatieve oplossingen moeten inzetten)?    
2) Zijn er dan ook die overgestapt zijn naar een ander type medicijn-- met het juiste effect, maar minder risico's? Welk medicijn lijkt qua effect het meest op Rilatine?
Ik heb deze week een gesprek met mn psychiater ivm evt. alternatieve medicatie-- dus ben op zoek naar info/ervaringen van anderen. Dank alvast!!
jane bambi 3 maanden geleden geplaatst
Ik weet niet meer wie dit zei maar het schijnt dat de tijd tussen inname verkorten beter kan helpen dan verhogen
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 January 2021 om 05:03
Aantal lezers 10
Aantal reacties 2