Gezondheidsverklaring Rijbewijs en ADD

Laatste reactie 07/01/2021 15:05 door
· Markeren als ongelezen
Tom S 2 jaar geleden geplaatst
Hallo beste mensen,

Ik ben benieuwd of andere mensen hier ook ervaring mee hebben. Ik heb een diagnose voor ADD en krijg daar medicatie voor, maar die gebruik ik alleen voor mijn studie met colleges, studeren, tentamens, enz.. Dus niet als ik niet moet werken of in het weekend, en ik functioneer uiteraard gewoon 100% ook als ik geen medicatie gebruik (behalve dus voor intensieve academische studie). Ik heb al 10 rijlessen gehad bij een rijschool en een proefles bij een andere zonder medicatie, die gingen allebei 100% perfect (althans op gebied van concentratie/focus/ADD), geen enkel last van mijn ADD. Nu ben ik van plan om mijn rijbewijs te halen deze zomer met een spoedcursus van 3-4 weken, maar dan moet ik eerst een gezondheidsverklaring invullen.

Wat hebben jullie hiermee gedaan? Dit wordt dus de eerste keer dat ik het invul (op andere forums zag ik dat er andere regels zijn bij het melden van een ADD diagnose die verkregen is ná het halen van de rijbewijs), en een van de vragen is of ik een ADD diagnose heb en of ik hier medicatie voor gebruik, wat ik dus heb/doe. Na wat onderzoek heb ik gevonden dat de wachttijden als je ja invult en goedgekeurd moet worden door een specialist heel erg lang zijn, van 4 weken tot enkele maanden, maar ik heb al helemaal gepland om mijn rijbewijs deze zomer eind juli te halen, en de rijschool kan mijn rijexamen niet inplannen zonder mijn gezondheidsverklaring. Ik heb wel vaker last van tè eerlijk zijn, waardoor ik dan dingen onnodig voor mijzelf moeilijk maken terwijl anderen de regels soms een beetje verbuigen en er makkelijk mee wegkomen.

Hebben jullie dus de verklaring eerlijk ingevuld? Ik zat er ook aan te denken om nu mijn gezondheidsverklaring in te vullen dat ik niks heb, en dan na mijn rijbewijs te hebben gehaald het dan pas te melden en goedgekeurd te worden wanneer ik weet dat ik weinig zal autorijden. Doen ze er moeilijk over als ze dan zien dat je diagnose vóór je rijbewijs was?
Heeft iemand hier advies over? Goede ideeën? Andere gedachten?

Alvast dank
reactie op @tom3838:
Mang Lam Goedemorgen ik heb zelf ook ADHD gewoon eerlijk invullen.

en deskundig gaat bepalen of je een gevaar op de weg ben 1 tip die ik wel je kan meegeven zorg dat je na ongeveer 3 uur na medicijnen in heb pas je rijles gaat nemen wanneer pas de medicijnen zeg maar in werking zijn maar dat is per persoon verschil want bij de een heb het heel veel effect en andere niet 
2 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst

Ervaringen rijbewijs en ADHD


https://forum.adhdblog.nl/conversations/afrijden-met-adhd https://forum.adhdblog.nl/conversations/wetgeving-dexamfetamine https://forum.adhdblog.nl/conversations/adhd-auto-rijden-en-geen-medicatie-meer-willen https://forum.adhdblog.nl/conversations/keuringsplicht-bij-adhd-diagnose-19-jaar-na-het-behalen-van-je-rijbewijs

in deze topics staat heel veel informatie m.b.t. ADHD en rijbewijs halen, sommige zeggen niks.. andere vullen alles weer eerlijk in. Ik persoonlijk zou net doen of mijn neusbloed in dit scenario in ieder geval.. geen slapende honden wakker maken denk ik dan maar.

dat is mijn mening hé :)
Freerke Harms 2 jaar geleden geplaatst
Ik zou ook niks zeggen, vroeger kende ze ook geen adhd en add, dus wat heeft het voor meerwaarde om het wel te vertellen?

Gegroet Freerke
Nicole Hoogenboom 2 jaar geleden geplaatst
Ik weet niet wat ik zou doen. Heb mijn rijbewijs al zoveel langer dan mijn diagnose. Hen wel in andere groepen gelezen dat de verzekering wel moeilijk doet, lees je bent niet verzekerd, als jij een ongeluk krijgt en je diagnose niet hebt vermeld bij de aanvraag.

Als ik jou was zou ik dit eens heel goed uitzoeken en na aanleiding hiervan een keuze maken. Ik weet namelijk niet of dit klopt of dat dit weer een spookverhaal is wat de ronde doet.

In ieder geval succes met het halen van je rijbewijs en heel veel plezier met auto rijden.
Alice M 2 jaar geleden geplaatst
Zou het inderdaad gewoon eerlijk invullen. Welke medicatie gebruik je? Doorgaans werkt medicatie beter als je het consequent inneemt. Als je echt zeker wilt zijn dat je rustig bent tijdens je examen zou je ook incidenteel andere medicatie kunnen gebruiken. Toen ik mijn rijexamen deed, was ik nog niet gediagnosticeerd met ADHD. Maar na twee keer te zijn gezakt, raadde iemand mij betablokkers aan. Dit werkte perfect en ik ben met vlag en wimpel geslaagd. Is alleen niet voor structureel gebruik, omdat het erg verslavend is. Maar ik kan het zeker aanraden voor je examen succes!
reactie op @alicem:
Freerke Harms ik ben door mijn eerlijkheid vaak de dupe geworden van bepaalden dingen in mijn leven, beter had ik ze niet kunnen vertellen zeg maar.
2 jaar geleden

Beantwoorden

Freerke Harms 2 jaar geleden geplaatst
@tom3838 al een beslissing kunnen maken? 

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 May 2019 om 16:08
Aantal lezers 44
Aantal reacties 8