Red dieet -> geen medicatie

Laatste reactie 15/04/2019 15:40 door Annette
· Markeren als ongelezen
Annette Bevelander 8 maanden geleden geplaatst
Zijn er ook ouders die door het RED dieet te volgen met hun kind, geen medicatie meer hoeven te geven?
Ik mag misschien starten met het RED dieet voor BRAIN studie .
Mijn zoon van 10 gebruikt al 5 jaar medicatie en ik ben heel benieuwd of het aan gaat slaat bij hem en of hij dan zonder medicatie verder kan gaan. Ik lees en hoor erg positieve verhalen.
Wel spannend dat hij dan vanaf volgende week geen medicatie meer mag gebruiken . Af en toe wel eens een dagje geprobeerd. Maar dit werd hem niet. Nu mag hij zowiezo 3 maanden niets gebruiken. Dat gaan we in het begin merken op school
Groetjes Annette
Franciska van der Meer 8 maanden geleden geplaatst
Hoi Annette, 
Wij zijn ong. 3 jaar geleden gestart met het RED-dieet voor mijn zoon met ADHD/ODD. Twee derde van de kids reageert heel goed op het dieet. Zo ook onze zoon. Daarna komt fase 2. Wat niet verteld wordt op de website is dat vervolgens misschien wel de helft van de kids die doorgaan, heel veel voedingsmiddelen hebben waar ze niet goed op reageren: waardoor ze dus weer ADHD/ODD gedrag vertonen. 
Zo heeft ons kind na 3 jaar slechts 15 voedingsmiddelen toe kunnen voegen aan de startlijst van zo'n 35 voedingsmiddelen. Op zeker 15 dingen reageert hij niet goed. We waren na een tijdje het uit proberen en niet goed gaan zat en zijn daar mee gestopt. 
Toch zijn wij heel erg blij met het RED-dieet. Ik heb een ander kind hierdoor gekregen: hij is uit zijn schulp gekropen, maakt oogcontact, is bereikbaar, maakt beter vrienden, is niet meer zo snel boos en zelfs zijn rapportcijfers zijn beter geworden. Sowieso zijn we in ons hele gezin gezonder, puurder gaan eten en doet het ons allemaal goed. 
Hoe houden we dit vol? Zo nu en dan even flink balen en dan toch weer doorgaan, tot dat er hopelijk een andere oplossing komt. Daarnaast neemt ons kind tractaties op school wel, en als er een feestje is, laten we hem gewoon meesnoepen. Zelf vieren we onze verjaardagen uitbundig op de vrijdagmiddag/avond, zodat hij twee dagen heeft om hier van bij te komen. En in de vakanties laten we de teugels een behoorlijk stuk vieren.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Heel veel succes met het dieet. Ondanks dat het pittig is, zou het geweldig zijn dat je kind goed kan functioneren zonder gebruik van ritalin.
We geven hem trouwens ook dagelijks visolie en een natuurlijk rustgevend middel: magnolia officinialis. Daarnaast voetbalt mijn man bijna dagelijks met onze kids. We zorgen dus voor genoeg beweging.
Succes,
Franciska
reactie op @franciskavandermeer:
Annette Bevelander Dank je wel voor je reactie @franciskavandermeer ik moet morgen op intake gesprek. Daar krijg ik alles te horen. Ben heel benieuwd. Zou betekenen dat hij dinsdag moet stoppen met medicatie.
Dat het zwaar gaat worden dat had ik al gedacht ja. Hij is ook nog een slechte eter maar ik wil het toch wel heel graag uitproberen.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Franciska van der Meer Bij ons zijn ze ook niet alleseters : ) Ik vond het ook heel spannend, maar het is goed gegaan tijdens die 5/6 weken. Heel veel succes! Ik hoop dat het ook voor je zoon ten positieve zal zijn. Groeten, Franciska 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Annette Bevelander Dank je wel. Ik zit nu in de wachtruimte voor de intake. Ik ben heel benieuwd. Beetje spannend ook wel
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 7 maanden geleden geplaatst

Ervaringen RED dieet


https://forum.adhdblog.nl/conversations/ervaringen-adhd-red-dieet https://forum.adhdblog.nl/conversations/red-dieet-ervaringen https://forum.adhdblog.nl/conversations/red-dieet-ons-traject

de bovenstaande topics zijn allemaal ervaringen over het RED dieet, weet zeker dat je er wat aan zult hebben @annettebevelander​ mocht je nog meer informatie willen over het RED-dieet geeft dan even een seintje.. 
reactie op @coenoldebijvank:
Annette Bevelander Hoi @coenoldebijvank alle info is welkom.
Die van Charlotte had ik gekezen. Zo ben ik aan het red Dieet gekomen van de week. En we mogen waarschijnlijk nog net mee doen met het onderzoek.
Wat ik graag zou willen weten of er ook hier kinderen zijn die daardoor geen medicatie meer nenen.
Mijn zoon heeft dinsdag een toets op school.
Laatste keer dat hij zonder medicatie naar school ging, ging het voor geen meter. Dus ik ben heel benieuwd. Hij moet dinsdag stoppen voor het onderzoek.
Morgen de juf en zijn therapeute op de hoogte brengen.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank goed om te horen @annettebevelander​ en ik ben heel benieuwd naar jouw vraag.. na het RED-dieet geen medicatie meer. 

zelf ben ik net gestart met medicatie.. nooit verwacht dat het zo goed zou werken. Bijzonder is het wel..
7 maanden geleden

Beantwoorden

Annette Bevelander Ik merkte zelf niets geen verschil. Mijn omgeving vond mij rustiger toen ik medicatie slikte. Maar de chaos in mijn hoofd was er nog.
Nu moet ik zeggen dat ik sinds mijn scheiding ook een stuk rustig ben als was die totaal onverwacht en niet vanuit mij.
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 12 April 2019 om 03:21
Aantal lezers 16
Aantal reacties 9