Positieve ervaringen Amfexa

Laatste reactie 23/05/2020 21:42 door Dimitris
· Markeren als ongelezen
Natasha - 1 week geleden geplaatst
Hi Allemaal,

Zijn er ook mensen met positieve ervaringen rondom Amfexa?
warhoofd . 1 week geleden geplaatst
hoihoi!

ik ben eigenlijk best tevreden over de overgang van dexamfetamine naar amfexa. De afmexa vind ik minder heftig, ik voel mij iets minder gedempt en daardoor ook wat meer mijzelf! Ik zou denk ik niet meer terug willen naar dexamfetamine... 
Dimitris Tsiblakakis 1 week geleden geplaatst
Hoi, Dimitris hier. Ik kwam eer gister bij de apotheek om mijn medicatie (dexamfetamine) gewoonlijk op te halen. Echter werd mij verteld dat ik moest overstappen naar Amfexa. Tot nu toe merk ik alleen dat ik iets moeilijker in slaap kom. Verder reageer ik tot nu toe wel goed op Amfexa. Ik ben van mening dat je ook niet te veel stil moet staan bij bijwerkingen van een medicijn. Als je daar je focus heel erg op legt maak je het jezelf alleen maar moeilijker. 
reactie op @dimitristsiblakakis:
Natasha - Dat is zeker waar. Ik reageer er op zekere hoogte ook goed op. Alleen omdat het zoveel in het negatieve daglicht staat, dacht ik voor mensen die nog aan het kijken zijn wat voor hen werkt, het ook fijn is om wat positieve verhalen te horen. Althans, dat vond ik. Ook om die 'angst' en er zo erg mee bezig te zijn enigszins meer los te kunnen laten.

Ik reageer er in die zin goed op, dat het heel goed voor mij werkt. Echter, kan ik helemaal niet meer in slaap komen en is mijn hartslag constant te hoog. Hierdoor moet ik nu helaas overstappen naar iets anders, terwijl het voor mij qua werking heel fijn was.
1 week geleden

Beantwoorden

Dimitris Tsiblakakis Ah wat naar om te horen zeg! Hoelang heb je dit medicijn gebruikt? Ik geef je zeker gelijk dat er ook positieve verhalen gedeeld moeten worden. Bij ieder mens is het anders natuurlijk. 
1 week geleden

Beantwoorden

Natasha - Ik slikte eerst methylfenidaat maar dat had niet echt een fijne werking. Toen overgestapt naar amfexa en dat slik ik nu ongeveer 2 maanden pas. Ik slikte eerst 3x 7,5 mg, maar toen kon ik niet zo goed in slaap vallen en had er nog niet echt baat bij. Daarna overgestapt naar 2x 10 mg en 1x 5mg. Echter, bleef mn hartslag rond de 110 in rust, en slapen was ook nog steeds moeilijk. En nu zit ik op het punt dat ik 2x 7,5 mg slik, maar daarvan merk ik vrijwel niets. Dus het is het even zoeken wat de volgende stap wordt.
1 week geleden

Beantwoorden

Dimitris Tsiblakakis Snap ik volkomen! Ik slik zelfs 2 maal daags 5 mg en dit is redelijk te doen voor mij. Misschien is het verstandig je tijdstip van inname aan te passen? Ik slik zelf om 8 en 12 uur s'ochtends. 
1 week geleden

Beantwoorden

Natasha - Ja, ik was dus overgestapt naar 2x 10mg, en nu 2x 7,5
 Om 08.00 en 11.00 en van 10mg kan ik echt niet slapen en 7,5 is er niets aan de hand. Zelfs niet als ik de laatste dosis om 14 uur neem. Wel fijn dat het voor jou zo werkt! Duurde het lang voordat je de juiste dosis en inname momenten had gevonden ? 
1 week geleden

Beantwoorden

Dimitris Tsiblakakis Hey Natasha! Eigenlijk ging dit 2 dagen na de eerste keer slikken al ok. Merkte de eerste dagen wel wat bijwerkingen maar dat hoort erbij. Ik probeer alles zo goed mogelijk in kaart te brengen, bijvoorbeeld met rust momenten voor jezelf. Ik merk bij mezelf dat adhd medicatie je natuurlijk positief aan het werk zetten maar je heb ook bepaalde rust momenten nodig om dit op te vangen. Hierdoor zullen bijwerkingen ook verminderen denk ik. :)
6 dagen geleden

Beantwoorden


toon 5 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 May 2020 om 14:51
Aantal lezers 15
Aantal reacties 9