Pijn op borst - Ritalin medicatie

Laatste reactie 05/02/2019 17:55 door Linda
· Markeren als ongelezen
Pi Casso 10 maanden geleden geplaatst
Hoi,

Ik heb sinds vandaag pijn op mijn borst na inname van 15 mg Ritalin. Nu is mij door de behandelend arts niet gezegd dat ik dan naar de huisarts moet bellen of iets dergelijks.... maar ik vind het toch een beetje spannend. Ik lees ook wel eens dat je dan juist wel je huisarts moet bellen. 
Verder moet ik nu meer boertjes laten (sorry) en heb ik een soort spierpijn in mijn linker schouderblad...

Iemand een tip?
reactie op @picasso:
Coen Olde Bijvank ben je nog maar net begonnen met Ritalin of al wel een tijdje?
10 maanden geleden

Beantwoorden

Ellen Perry Ik zou zeker even naar de huisarts gaan met jouw klachten.
10 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Pi Casso 10 maanden geleden geplaatst
dankjewel.

ja die heb ik gebeld, maar die was pas overmorgen aanwezig. Ik moest de huisarts bellen.

Vind het vooral een beetje eng, omdat ik ook pijn aan mijn linker schouderblad heb. Al is dat waarschijnlijk gewoon iets van spierpijn.
Pi Casso 10 maanden geleden geplaatst
Ik ben gestopt met Ritalin en over gegaan op Concerta. Ik heb nog 2x 18 mg (1 in de ochtend en 1 in de middag). Nu zijn de klachten over. Heb alleen nog hoofdpijn. Moet wel zeggen dat dit medicijn in deze dosering nog niet zo heel veel doet. Bedankt voor jullie reacties :)
Coen Olde Bijvank 10 maanden geleden geplaatst
Pijn om de borst.. of soort van steken.. wordt vaak aangemerkt als Stress.. hoeft natuurlijk niks te maken te hebben met de Ritalin medicatie.. maar dat zou dus kunnen.

Fijn dat de klachten in ieder geval over zijn @picasso​ 

Ritalin werkt sneller dan Concerta.. wellicht heeft het nog wat tijd nodig.. en anders kun je altijd nog verhogen.. bijwerkingen van ADHD-medicatie is 'heel normaal' helemaal in het begin.
Linda Alexandra 10 maanden geleden geplaatst
Pijn of druk op de borst kan ook betekenen dat de dosis te hoog is of dat de vorige tablet nog niet is uitgewerkt. Bij de langwerkende komt de 18mg gefaseerd vrij als 4 x 7 x 7. Het is dan afhankelijk hoelang het voor je werkt, meestal tussen de 7 en 12 uur. De tweede 18mg komt er in de middag bij. In de ochtend kan ik me voorstellen dat je als je 15mg gewend bent, je het gevoel kan hebben dat het minder effect heeft.

Zelf heb ik het in de ochtend het meeste nodig, daarom mag ik bij doseren met de kortwerkende. Ik doe dit alleen als ik slecht geslapen heb en iets moet doen wat meer concentratie vraagt...
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 January 2019 om 12:41
Aantal lezers 12
Aantal reacties 7