PGB voor kind met ADHD (2020)

Laatste reactie 20/01/2020 14:48 door Nicole
· Markeren als ongelezen
Elleke dam 1 jaar geleden geplaatst
Bestaat er nog een PGB regeling voor kinderen met ADHD? Zo ja, hoeveel PGB voor ADHD kind in 2020 krijg je dan?
Beste antwoord — gekozen door Coen Olde Bijvank
Nicole Hoogenboom 1 jaar geleden geplaatst
- Er bestaat nog steeds een regeling voor kinderen met ADHD en een PGB.
- Maar hoeveel je eventueel krijgt is onmogelijk hier te zeggen. Dit is namelijk heel erg afhankelijk van de 'zwaarte'van de klachten en het niet of onvoldoende kunnen functioneren in het dagelijkse leven. 
Als jij jouw kind nog bij alles moet helpen, structureren en hij heeft de leeftijd dit zelfstandig te moeten kunnen sta je sterker. Hoe jonger jouw kind nog is hoe meer er wordt verwezen naar de dagelijkse opvoedingstaken.
Er zijn formulieren in omloop om te kijken wat een kind van een bepaalde leeftijd zelfstandig moet kunnen doen en uitvoeren. Als blijkt dat jouw kind hier overal zwaar onvoldoende op scoort gaat het makkelijker m een PGB te krijgen. Maar weer, er wordt heel erg naar de leeftijd van jouw kind gekeken.

Vaak helpt het in ieder geval als je voldoende bewijsmateriaal kunt overleggen, denk aan brieven van de psychiater, school en jouw eigen huisarts.
reactie op @nicolehoogenboom159:
5 HTP handig Nicole. Dankjewel.
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Lees ook de 4 verschillende PGB-vormen

p.s. prachtig waardevol antwoord @nicolehoogenboom​ goed bezig!
Helpende Hand 1 jaar geleden geplaatst
Waarom is in 2020 PGB voor een kind in elke gemeente in Nederland verschillend? Waarom hanteren ze gewoon niet één bedrag per PGB'er? Altijd allemaal zo moeilijk doen, waarom?
reactie op @anoniemnederland2020:
Nicole Hoogenboom @Helpende Hand

Omdat een paar wijze oude mannen en vrouwen hebben bedacht het PGB en WMO loket aan de gemeentes te geven. En die gemeentes mogen dus zelf uitzoeken hoe ze omgaan met het geld. Of ze dat in een brug of in zorg stoppen. jammer genoeg hebben diegene in de gemeentes die de toekenning van het PGB regelen vaak geen, oke soms te weinig, verstand van wat er werkelijk speelt en nodig is. En dit geld niet alleen voor een PGB voor een kind maar ook voor volwassenen. Stomste beslissing ooit volgens mij.

Maar natuurlijk ook omdat niet iedereen even veel begeleiding nodig heeft is een bedrag niet haalbaar. Je kunt nu eenmaal de ene situatie niet met de andere vergelijken, dus ook niet wat een kind of volwassene aan PGB geld nodig heeft om te functioneren.

1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 January 2020 om 02:03
Aantal lezers 31
Aantal reacties 6