Persoonsgebonden budget (PGB) - kind met ADHD

Laatste reactie 21/10/2020 12:32 door Nicole
· Markeren als ongelezen
Evelien Achterkamp 6 maanden geleden geplaatst
Is het nog mogelijk om PGB aan te vragen voor een kind met ADHD en Autisme? Of bestaat PGB niet meer?

En als er nog pgb is hoe vraag ik dit dan aan en waar?

E.A.
Nicole Hoogenboom 6 maanden geleden geplaatst
Het is gelukkig nog steeds mogelijk om een PGB aan te vragen voor jouw kind met autisme of AD(H)D. Wat heel belangrijk is, is dat je een redelijk recente diagnose van jouw kind kunt overleggen. Misschien wil de psychiater jouw aanvraag wel onderbouwen.
Een IB'er wil soms ook wel aangeven wat er nodig is voor jouw kind. Maar niet elke IB'er heeft daadwerkelijk zicht op wat er bijvoorbeeld thuis speelt.
Verder helpt het als je kunt aangeven op welke fronten jouw kind daadwerkelijk vastloopt. En wie je hier voor wilt gaan inzetten. Invulling van persoon is in dit stadium nog niet belangrijk maar wel dat je laat merken dat je hier over hebt nagedacht.
Indertijd werkte ik zelf altijd met de beperkingsscorelijst voordat ik weer een gesprek over de herindicatie had.
Het lukt mij niet om deze lijst toe te voegen in dit bericht omdat ik hem als pdf opgeslagen heb, sorry hiervoor.(mijn gebrek aan technische kennis).
Als je ergens nog zo'n lijst op de kop kan tikken kijk er dan met oprechte blik naar.
We zijn zo vaak er zo aan gewoon hoe onze kinderen functioneren, we weten niet beter. Maar kijk dan naar andere kinderen van de leeftijd van jouw kind en zie waar die van jou nog extra begeleiding in nodig heeft. En dat is vaak veel meer dan we ons realiseren.

Als je dit helder hebt vraag je tegenwoordig een PGB bij het WMO loket van jouw gemeente aan. Elke gemeente heeft hier tegenwoordig zijn eigen procedures voor. Maak een afspraak en laat je voorlichten hoe het bij jou in de gemeente aangevraagd moet worden.

Realiseer je dat een PGB alleen op diensten ingezet mag worden dus op personen.

Heel veel succes en laat je niet in de hoek duwen als het niet meteen lukt. Mij is gisteren jet gelukt om een PGB van anderhalf uur te laten ophogen naar drie uur voor een cliƫnt, dus het kan nog steeds.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 21 October 2020 om 10:07
Aantal lezers 13
Aantal reacties 2