Partner van een ADHD'er

Laatste reactie 23/06/2017 22:39 door Coen
· Markeren als ongelezen
Renee Pelgrom 4 jaar geleden geplaatst
Hallo,
Mijn naam is renee en mijn partner heeft waarschijnlijk adhd. Hij loopt momenteel bij een psycholoog ivm een burn out. De psycholoog vermoed adhd bij hem en wijzelf denken idd dat dit klopt. Wij hebben samen 2 zoons van 2 en 5 jaar. Ik hoop op dit forum andere partners van en volwassenen met adhd te spreken die mij tips kunnen geven hoe ik hem hier het beste bij kan ondersteunen. Nou heb ik al veel gelezen en dat vooral structuur belangrijk is. Maar dit heb ik al vaker geprobeerd te bieden dmv planbord. Maar dit vind ik erg lastig vol te houden omdat bijna alles van mij af moet komen. Mijn partner wil wel hierin meer doen maar weet niet goed hoe. Ik ben benieuwd naar jullie verhalen hoe jullie beter kunnen omgaan met de adhd.
Met vriendelijke groet,
Renee
reactie op @reneepelgrom:
Coen Olde Bijvank Hallo @reneepelgrom wat fijn dat je je partner hierin wil ondersteunen. Ik lees ook veel verhalen dat de partner geen idee heeft hoe met hem of haar om te gaan en beëindigen om die reden de relatie.

Je zou eventueel het board 'Partners van ADHD' eens kunnen raadplegen: http://forum.adhdblog.nl/boards/adhd-en-partners

Daarnaast wat @nicolehoogenboom al aangeeft, download eens het ebook voor volwassenen met 50 uitgebreide en waardevolle tips.. die zullen je ook al een stuk verder brengen.
4 jaar geleden

Beantwoorden

Nicole Hoogenboom 4 jaar geleden geplaatst
@reneepelgrom

Welkom op het ADHD Forum.
Ik hoop dat je hier antwoorden vindt op jouw vragen en andere leden kunt helpen met jouw antwoorden. ( heel slordig, twee keer antwoorden in een zin)
Dat jij diegene bent die het nu moet volhouden/ inpassen klopt, voor jouw partner is het volgen van structuur nog lang niet geautomatiseerd. Dit zal hem veel moeite en tijd kosten en jou veel frustratie.

Ik zal binnenkort wat tips neerzetten over omgaan met ADHD bij partners. Komt dan ook in dat board te staan. Als het te lang duurt moet je mij er even op aan spreken, dan is het mij ontschoten.

Verder heb je misschien veel aan het E-book 50 tips voor volwassene wat je op deze site kunt downloaden.

Met warme groet,
Nicole
Renee Pelgrom 4 jaar geleden geplaatst
Bedankt voor de reacties en ik heb het ebook al uitgeprint klaarliggen om heel goed door te lezen.

Ik lees inderdaad veel verhalen van partners die weg willen bij hun partner. Dat is het laatste wat ik wil.

Tussen mij en mijn partner ging het goed totdat er kinderen kwamen. Door de kinderen is zijn eigen structuur weg en moet hij nu ook rekening houden met hun. Met 1 kind ging dit nog goed maar nu met 2 jongens van 2 en 5 jaar is hem dit teveel geworden en zit hij in een burn-out.

Daar komt bij dat ik heel erg onregelmatig werkte waardoor er daarin voor hem geen structuur in zat. Ik werk sinds kort voor mijzelf waardoor ik wel iets meer regelmaat heb en het zelf kan plannen wanneer wel en wanneer niet. Hopelijk helpt hem dit ook om weer grip te krijgen op zijn leven.

Ik heb het meeste moeite met zijn negatieve gedrag naar de kinderen toe. Hij zegt dingen zoals 'ik ben een slechte vader', 'de kinderen doen expres bij mij vervelend', de kinderen luisteren nooit etc. Hij heeft niet een hele goede band met zijn ouders. Die zeiden altijd tegen hem doe die opleiding maar niet want dat kun je toch niet. En meisjes zijn beter als jongens. Met zijn ouders valt hier ook niet over te praten.

Ik vind het echt niet erg om meer inspanning te leveren als dat hem helpt, maar qua structuur weet ik niet waar ik moet beginnen. Ik wil zelf namelijk heel veel. Ik wil het huis opruimen en heel veel weggooien om het voor hem rustiger te maken, maar met kinderen om je heen werkt dit niet. Dan moet er ook nog dingen aan het huis gebeuren en ben ik net met een eigen bedrijf begonnen die gelijk al super goed loopt.

De jongens vragen ook veel aandacht en heb daardoor vaak niet meer de puf om 's avonds nog wat te doen. En als ik wel wat ga doen zegt mijn partner weer dat ik nooit tijd voor hem heb omdat ik altijd maar bezig ben.

Lang verhaal, maar dit zijn vooral de dingen waar ik tegen aan loop.
Nicole Hoogenboom 4 jaar geleden geplaatst
@reneepelgrom

Zit voor een dead-line van een blog en ga vanmiddag weg voor het weekend.
Ik kom hier komende week op terug.

Met warme groet,
Nicole
reactie op @nicolehoogenboom159:
Coen Olde Bijvank @reneepelgrom je bent in goede handen bij @nicolehoogenboom zij is één van onze beste deskundigen en heeft heel veel kennis en ervaring.

Dat moet vast goed komen, heel veel succes!

P.S. Het volgende doet mij echt zéér: "Die zeiden altijd tegen hem doe die opleiding maar niet want dat kun je toch niet. En meisjes zijn beter als jongens"

Zo heb ik zelf ook trauma's van scholen en sportverenigingen.. wat er ook gebeurde (ook al dit ik niks) ik was heel vaak de pineut. Ik heb gelukkig wel hele goede ouders die mij vroeger goed hebben opgevangen.. en daar ben ik ze nog steeds heel dankbaar voor. Het was zeker niet altijd makkelijk thuis met mij..
4 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 June 2017 om 18:34
Aantal lezers 30
Aantal reacties 6