Partner met ADHD wordt drukker met meer mensen in omgeving

Laatste reactie 18/11/2020 21:41 door tom
· Markeren als ongelezen
Jessica Musters 1 maand geleden geplaatst
Mijn man van 40 heeft ADHD en is altijd lekker actief, hoort bij hem ❤️

Echter wat mij de laatste twee jaar echt is gaan opvallen, hij is veel drukker en actiever als er mensen op bezoek zijn en wil het liefst 100 dingen tegelijkertijd vertellen, haha schatje 🥰 is het.

Hij herkent zichzelf ook hierin en soms mag het dus echt wel minder druk en actief omdat het ook wel eens storend overkomt..

Kun je dit gedrag ergens van afleiden?

Zijn er meer partners van ADHD actief op deze forum die zich herkennen in mijn verhaal?

Xx 😘
tom van duikelen 1 week geleden geplaatst
Uw man wordt overrompeld door alle impulsen die hij binnen krijgt. De één slaat dicht en wordt juist heel afwijzig en leeft in zijn/haar hoofd met een storm aan gedachten en de ander die uit dit door de storm van gedachte daadwerkelijk hardop te zeggen en hyper gedrag te vertronen. Bij ADHD wordt er daarom ook onderscheid gemaakt tussen mensen die ADHD met hyperactiviteit hebben en niet. U zegt dat uw man actief is. Beweegt hij ook veel en kan hij moeilijk stil zitten? Zoals u het beschrijft lijkt daar sprake van te zijn, dan zal dat door zijn ADHD komen. Probeer niet boos te worden als het té druk overkomt want hij is zit hier zelf waarschijnlijk ook mee. Hij zou een consult bij de psychiater kunnen maken (eerst dokter voor verwijzing naar psycholoog en dan psychiater) zodat de stroom impulsen worden afgeremd door medicatiegebruik. Ook zou hij zich kunnen aanmelden voor psycho-educatie groepstherapie om te kunnen leren van anderen hoe zij ermee omgaan en zijn ei kwijt te kunnen.  
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 October 2020 om 14:30
Aantal lezers 10
Aantal reacties 2