Partner met ADD

Laatste reactie 16/03/2021 08:14 door R
· Markeren als ongelezen
R v W 2 maanden geleden geplaatst
Hi,


Ik heb (had) een hele lieve vriend, maar af en toe loopt het zo ontzettend moeizaam...
We hebben 3,5 jaar een relatie, waarvan we 2,5 jaar samenwonen.
Ik wist wel dat hij de diagnose ADD had, maar sinds de 3,5 jaar dat wij samen zijn heeft hij hier iig niets mee gedaan. Hij zegt ook gewoon dat hij er geen last van heeft, alleen ik.

Het is eind vorig jaar echt goed misgelopen en ik begreep er helemaal niets van.
2 maanden ervoor zijn we samen nog bij een huis wezen kijken om te kopen en zelfs een week van voordat hij 'vluchtte' hebben we nog samen een nieuwe auto gekocht.
In mijn beleving liep het allemaal wel. Hij heeft wel last van stemmingswisselingen, impulsiviteit, conflicten uit de weggaan, vaak heel moe, legt de verantwoordelijkheid bij een ander en overziet geen consequenties van zijn gedrag. Ook drinkt hij best veel, om rust in zijn hoofd te krijgen.

Hij had al 2x gezegd dat hij iets niet meer zou doen en uiteindelijk deed hij het voor de 3x. Toen ben ik dus heel erg boos op hem geworden. Als je A zegt, moet je geen B doen en zeker niet achter mijn rug om.
De andere ochtend heeft hij al zijn kleren gepakt en is vertrokken. Hij stond op dat moment met werk ook onder druk en corona helpt ook zeker niet, omdat hij dmv sport niet kan ontspannen, maar dit doe je gewoon niet. Ik moet ook eens boos kunnen worden, zonder dat iemand zo vertrekt. Hij zegt alleen maar: jij bent boos geworden... Ik zeg en hoe komt dat dan?

Toen hij zo hals over kop vertrok gaf hij mij ook nog even mee dat ik 'teveel zeur', 'bemoeder' en bemoeiend ben. We zijn nu ruim 2 maanden verder en hij begint dat nu pas in te zien, daarvoor was hij te boos op mij. Sinds een maand zoekt hij weer toenadering en contact. Ik ben geen jojo en dit gedrag door zo te vertekken wil ik nooit meer. Hij gaat sowieso op zichzelf wonen, ms leert hij dan ook eens verantwoordelijkheid nemen en dat niet alles vanzelf wordt geregeld. Ook heb ik hem een website over ADD en partner laten lezen, waarbij ik zo ongeveer alles herkende en hijzelf gelukkig ook. Ik heb hem gevraagd wat hij nu van mij wil en dat ik dan wel aangeef wat ik wil en of we hier iets mee willen en kunnen. Maar zonder hulp oid ga ik dit niet doen, want dan is het over paar maanden of jaar weer hetzelfde en daar heb ik geen zin in, hoeveel ik ook van hem hou. Inmiddels zijn we (op zijn verzoek) samen bij de huisarts geweest en is het nu wachten op individuele therapie voor hem en ook relatietherapie samen bij dezelfde therapeut.
Herkent iemand zich in mijn verhaal en hoe gaan jullie hier mee om?


Angie . 2 maanden geleden geplaatst
Hoi, tja het zou grotendeels mijn verhaal kunnen zijn, met uitzondering van het vluchten. Goed dat jullie in therapie gaan, ik hoop dat het jullie veel brengt! Ik vind wel dat jij goed voor jezelf opkomen. Blijf dat doen!
reactie op @angie935:
R v W Hi Angie,

Bedankt voor je reactie. Juist dat vluchten dat wil ik absoluut niet meer.
Hoe ga jij met de andere zaken om? Dat voor mezelf opkomen is soms lastig, maar het zal wel moeten, anders dan gaat het helemaal mis. 

2 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 10 March 2021 om 10:25
Aantal lezers 10
Aantal reacties 3