Overstappen van Dex naar Ritalin wegens de nieuwe regels.

Laatste reactie 16/10/2017 12:15 door Koen
· Markeren als ongelezen
Koen van T 4 maanden geleden geplaatst
Begin vorige week een heel ligt auto ongeluk gehad. Toch uit nieuwsgierigheid even het CBR en de rijksoverheid gebeld. Als ik toen de speeksel test had moeten doen dan had ik nu geen rijbewijs meer gehad en voor de schade van de gene die mij heeft aangereden kunnen betalen. 

Ik ga zo vragen of ik naar ritalin over kan stappen of iets dergelijks. De voordelen van Dex staan niet in proportie met de kosten als je pech hebt.


Koen van T 4 maanden geleden geplaatst
Net bij de behandelend psycholoog/ater even alle regeltjes en risico's de bij gehaald aan het rijden met. Hij heeft een medische verklaring voor me opgesteld, geen vrijwaring, die is er (nog) niet. Ook zou het over de pollie gooien. Het is opzich wel iets wat ze erbij zouden mogen vertellen ?

Over stappen naar een andere middel wil ik ook eigenlijk helemaal niet niet. 
reactie op @koen-27:
Coen Olde Bijvank Als een medicijn voor jou ADHD werkt, zou ik zeker niet zo maar overstappen naar een ander soort.

Bij veel mensen is het namelijk een zoektocht naar de juiste medicatie.

Goed dat je er zo mee bezig bent.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Koen van T 4 maanden geleden geplaatst
Inmiddels contact gehad met denk ik alle instanties die hier over gaan. Er is er maar 1die een harde ja/nee durfde te geven. Dat was via de fb chat van de politie, maar nadat ik de regeltjes doorstuurde werd dit terug getrokken ?

De wacht commandant van ons politie bureau aan de lijn gekregen en zelfs die liep vast. 

Inmiddels ligt de vraag bij het ministerie van veiligheid en justitie. Inderdaad tussentijd heb ik wel een kamer debat gevonden waar gesproken wordt over het opschorten van strafrechtelijke vervolging tot er een concreet besluit gemaakt wordt over wat te doen bij een mogelijke positive uitslag door medicatie. 

Er is nog nergens een wet of regel waar je je op kunt beroepen. Dit betekend dat er geen garantie is over het achteraf nietig verklaren van een positieve uitslag en het uitblijven van strafrechtelijke vervolging. 

Dit zou, afhankelijk van wat je van een 'verminderde' rijgeschiktheid  vinden, op kunnen lopen tot 1000,- euro en 9 maanden rijontzegging. 

Groetjes,

Kan.

PS; was er nou iets over ADHD en niet kunnen loslaten ?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 09 October 2017 om 14:39
Aantal lezers 20
Aantal reacties 4