Overstappen of hogere dosis Ritalin gebruiken?

Laatste reactie 03/02/2019 21:31 door War
· Markeren als ongelezen
Nienke E 1 jaar geleden geplaatst
Ik zit met een dilemma. In een ander topic heb ik uitgelegd dat de Ritalin niet meer werkt zo als het hoort te werken. Het is iets van de laatste maanden. 

Zijn er Ritalin gebruikers die dit ook hebben gemerkt?

Nu ga ik bellen met de huisarts en / of psychiater om eventueel de dosis Ritalin te verhogen.

Maar ik kan natuurlijk ook een andere medicatie voor mijn Adhd gebruiken, heeft iemand dit gedaan en welke ervaringen heb jij er mee?

Alle tips en of reacties zijn welkom. 

Fijn zo'n plek als deze. Duimpjes naar de oprichters.
reactie op @nienkee:
Peter Bartels Hoi Niekee, welke hoeveelheid (mg) gebruik jij per dag ? Last van rebounds ? 
Ik gebruik met succes ritalin, zonder bijwerkingen. Wel heb ik vastgesteld dat mijn dosis om goed te functioneren verhoogt is in de loop van de tijd ! 
Maar dat de ritalin niet meer werkt !? Die ervaring heb ik dan weer niet ! Wel heb ik als ik geen ritalin neem, 3 dagen last van een rebound ! Daarnaast vraagt mijn (directe omgeving) of ik mijn pilletje wel genomen heb.
Graag reactie,
Groet, Peter ...
10 maanden geleden

Beantwoorden

Linda Alexandra 10 maanden geleden geplaatst
Hoeveel gebruik je dan? Is er iets veranderd in je levensstijl? Een valkuil is om steeds meer van jezelf te gaan vragen en je grenzen niet goed te stellen.

Mij is verteld dat het belangrijk is om het dagelijks te blijven innemen om een goede spiegel te behouden en schommelingen te voorkomen.

Verder hoor je vaker dat vrouwen bij hormoonschommelingen iets moeten bij doseren. Dit kan zijn tijdens de puberteit, overgang of net voor of tijdens de menstruatie.
War Hoofd 10 maanden geleden geplaatst
Overleggen met de psychiater.  Dat is voor iedereen anders en op maat . Wat voor de een geweldig werkt is niks voor de ander en vice versa. Of er is een medische reden om iets juist wel of niet voor te schrijven. 
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 December 2018 om 02:55
Aantal lezers 24
Aantal reacties 4