Overstap lisdexamfetamine

Laatste reactie 17/04/2021 10:41 door Fay
· Markeren als ongelezen
Rick Straub 3 weken geleden geplaatst
Hallo,
Mijn naam is Rick en ben 49 jaar.
Na een vrij turbulent leven werd 5 jaar geleden ADD gediagnosticeerd. Alsof er een blok van mijn schouders viel. Veel puzzelstukjes vielen op zijn plek en eindelijk kon ik veel dingen voor mijzelf verklaren.  Er werd mij dexamfetamine voorgeschreven en HALLELUJA ...  ik kreeg grip op mijn leven en kon eindelijk "gewoon " door het leven. 
Anderhalf jaar geleden kreeg ik te horen dat de magistrale dexamfetamine niet meer leverbaar was en dat daar Amfexa voor in de plaats kwam. Dex is Dex dacht ik dus gewoon proberen. Dag 1 verliep in eerste instantie normaal totdat ik achter de pc op mijn werk een artikel of wel een alinea 5 keer moest lezen en het simpelweg niet binnen kwam. Ik voelde mij plotsklaps geaggiteerd en voelde ook agressie opkomen.... na wat onderzoek kwam ik er dus achter dat het aan de Amfexa lag. Volgende dag mijn huisarts gebeld en uitgelegd wat er was gebeurd. Waarop zij voor mij op de bres is gesprongen en door mijn achtergrond alsnog de normale dexamfetamine voor mij kon regelen.  Again HALLELUJA.... en hup weer verder met mijn leven. 
Totdat ik afgelopen zondag van mijn apotheek te horen kreeg dat het nu toch echt klaar is met de magistrale Dex. 
Mijn huisarts bevestigde dit zojuist en kwam met het voorstel lisdexamfetamine. Ik slik 40 mg magistrale Dex per dag verdeelt in 3 doseringen. 
Nu komt eindelijk mijn vraag hoeveel mg lisdexamfetamine zou ik dan moeten gaan nemen om hetzelfde effect te hebben als bij de magistrale Dex??
Bedankt voor het lezen van mijn bericht en ik kijk uit naar het antwoord. 
Happy day
Claudia Era 2 weken geleden geplaatst
Hoi!

Is jou nooit Tentin voorgeschreven? Amfexa mocht je niet breken en Tentin wel. Dit zijn tabletten van 5mg en die zijn in 4en te breken tot tabletjes van 1.25mg. Ik heb geen negatieve ervaringen gehad met Tentin. Maar omdat ik steeds bezig was met de inneem tijden gaf mij dat een hoop spanning. 
Ik ben overgestapt op Elvanse( lisdexamfetamine) Ik begon met 30mg. Al snel merkte ik weinig verbetering, dus opgehoogd naar 50mg. Dat ging een tijdje goed, maar ik slikte er dan in de middag nog wel eens een kortwerkende Tentin dexamfetamine bij. 
Nu zit ik op 70mg en dat bevalt goed! Ik heb goede concentratie, rust in mijn hoofd en kan taken die ik normaal ontzettend zat uit te stellen veel makkelijker doen en afmaken. 
Ik weet niet of je hier iets mee kan maar dit is mijn ervaring:)

Groetjes,
Claudia


Claudia Era 2 weken geleden geplaatst
En ik kwam dit tegen. 

Er zijn capsules van 20, 30, 50 en 70 mg op de markt. Bijvoorbeeld 30 mg Elvanse is ongeveer even “sterk” als 2x 5 mg kortwerkende dexamfetamine, maar de precieze dosis wordt individueel bepaald net als bij de andere stimulantia. 
Fay basta 2 weken geleden geplaatst
topic over lisdexamfetamine ervaringen al gelezen https://forum.adhdblog.nl/conversations/lisdexamfetamine-ervaringen

staat boordevol handige informatie over dit medicijn
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 15 April 2021 om 09:27
Aantal lezers 12
Aantal reacties 4