Overprikkeld, aanraking door partner dan teveel

Laatste reactie 09/07/2020 22:08 door Melanie
· Markeren als ongelezen
Melanie Aarts 5 maanden geleden geplaatst
Hoi,
Ik ben een moeder van 3 en getrouwd met een man zonder adhd. Ik en mijn dochter hebben de diagnose. Mijn dochter al best vroeg en ik sinds kort pas. Ben 36, en nu is alles waar ik tegen aan loop opeens op zijn plek gevallen. 

Maar nu mijn topic;
Ik merk dat ik heel mijn leven al moeite heb met aanraking. Vooral einde van de dag. Mijn man vind dit soms lastig , want ik schrik dan ook vaak als hij me ineens aanraakt.  
Iemand tips voor mij en misschien ook voor mijn man? 
Of iemand die zijn ervaring hierin wil delen?

Zou ik heel erg mee geholpen zijn,
Alvast bedankt 
Karim M 4 maanden geleden geplaatst
Herkenbaar! Al ben ik een man van 35 en heb ik 2 kindere n en is de situatie net iets anders. Ik heb het vooral als ik klaar ben met werken en ik enigszins overprikkeld ben en mijn kinderen me bespringen en in mijn gezicht gaan friemelen. Kan dan echt wild worden. Ik uit dit rustig naar mijn kinderen, maar van binnen gaat het wel tekeer dan. Trek me dan vaak even teurg.

Denk meer pauzes/ontspanning overdag om minder overprikkeld te raken overdag. Yoga helpt ook goed einde dag moet ik zeggen, daarna meestal radiostilte in mijn hoofd en lichaam :)
reactie op @karim:
Melanie Aarts  Bedankt voor je reactie, ik hoor het steeds vaker om mij heen dat dit veel voorkomt. En eigenlijk ook logisch als je overprikkeld bent. Had alleen die koppeling nooit gelegd,  omdat ik ook pas sinds kort echt de diagnose adhd heb. Voorheen vermoede ik het wel maar ja niks anders gewend....yoga helpt mij ook heel goed , al komt daar thuis weinig van😂

Ik probeer altijd voor dat ik de kids haal even te ontspannen . maar is soms lastig als je zoveel goede ideeën hebt om nog te doen ....

Maar voor mijn man blijft dit nog lastig ook al snapt hij wel waar het vandaan komt. 

4 maanden geleden

Beantwoorden

Karim M 4 maanden geleden geplaatst
Mijn vrouw is naar een partnerbijeenkomst geweest van PsyQ en hoorde daar dezelfde verhalen van andere partners waardoor ze bewuster is geworden en meer oplet. Zij ziet het nu steeds beter aan me hoe de vlag erbij hangt :)
reactie op @karim:
Melanie Aarts Wat goed, dat zou ik mijn man ook gunnen
Bedankt voor het delen.  

4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 June 2020 om 20:54
Aantal lezers 17
Aantal reacties 5