Overdosis Methylfenidaat verschijnselen

Laatste reactie 15/02/2021 20:04 door Frank
· Markeren als ongelezen
Adriana Mulder 1 jaar geleden geplaatst
Hallo iedereen, welke bijwerkingen op als ik teveel Methylfenidaat voor mijn ADHD slik? Ik voel mij goed als mijn kaaklijnen wat gespannen zijn.

Maar af en toe voel ik mij niet goed en dan slik ik Methylfenidaat 18mg extra. Normaal 3 dan 2 extra.

Maar voelt als overdosis Methylfenidaat. Dus iemand ervaring met deze medicijn die snapt wat ik bedoel te zeggen.

Linda Alexandra 1 jaar geleden geplaatst
Heb je het dan over 3 x 18mg langwerkende Methylfenidaad? Hoe laat neem je het precies? 

Gespannen kaaklijnen is een bijwerking van Methylfenidaad en kan een teken zijn dat het teveel is. Wat bedoel je met je niet goed voelen? Wat voel je dan?

Heeft je behandelaar dit zo voorgeschreven? Wat zegt hij/zij ervan? 
Ik zou er niet zomaar mee experimenteren, het middel kan heftige bijwerkingen geven. 
Frank vB 1 jaar geleden geplaatst
Je hebt waarschijnlijk 18mg Concerta of Sandoz en een vrij snel metabolisme. De 18mg preparaten (en ook de 27mg van Concerta) hebben een ander afgiftepatroon dan de grotere 36 en 54mg preparaten. Daarmee kan je tussen de 1,5 tot 4 uur een dip ervaren (zit niet lekker) en daarna gaat ie wel goed zitten. Mijn ervaring is dat je de rest van de dag slecht eet en moeilijk in slaap kan komen. 
Met de 18mg preparaten heb je die dip weliswaar niet, maar na een paar uur (3,5-4u) klimt je bloedspiegel hard omhoog en naar alle waarschijnlijkheid te hoog. 

Als het klopt wat ik stel, dan ga je het met die pillen niet goed krijgen en klopt het wat je schrijft dat je (veels) te veel neemt. Heel herkenbaar. 

Gisteren heb ik een oproep geplaatst voor proefpersonen voor het testen van instelsoftware voor Methylfenidaat. Als je daar aan mee wilt doen, dan wil ik met alle plezier een grafiek uitdraaien waarin je kan zien wat de preparaten bij je doen. Als de bijlage heb ik een grafiek gemaakt wat 3x Concerta 18mg (54mg totaal), 1x 54mg Concerta en 1x 54mg Concerta + 5mg Medikinet voor effect kan hebben bij iemand met een snel metabolisme. 
reactie op @fvb:
Iemand Someone Hoi frank

Wat zou er allemaal kunne gebeuren bij een overdosis methylfenidaat bij meer als 100mg ik ken iemand die dat dus wel eens doet en weegt maar tussen 60 en 65kilo in?
Langdurige 36mg over dag verspreid wel 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Frank vB Die vraag is eigenlijk niet te beantwoorden. Want wanneer praat je over een overdosis? Dat lijkt me meer dat dit een dermate heftige lichamelijke reactie veroorzaakt, dat je acute medische hulp nodig hebt. 

100mg lijkt inderdaad wat hoog, maar hoeft dat niet persé. Het gewicht is niet de belangrijkste factor. Een kind kan een kwart van een volwassene wegen, maar wel de helft van de dosering van de volwassene nodig hebben. Een actief iemand heeft weer een hogere dosering nodig dan iemand die weinig beweegt. 

Ik hoor wel eens symptomen van afvlakking en wordt dat geassocieerd met een te hoge spiegel. M.i. heeft dit bijna altijd te maken met een te lage spiegel (dippen).

 Kortom: ik kan je geen concreet antwoord geven op deze vraag.  

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Con scindo 1 jaar geleden geplaatst
Hallo Frank, na recent de diagnose te hebben gekregen bleek 15mg methylfenidaat om de 2-2,5 uur goed te werken. Nu aan het testen met Mylan methylfenidaat retard. Na 3 dagen: ?. Lastig. Ik gebruik geloof ik 54mg(? de max.) + nog ... 18mg per dosering. Heb toch het idee dat het minder werkt dan de kortwerkende. En na 5 uur lijk ik al in de rebound te zitten. Wat ik eigenlijk wilde vragen: heb je een hond? Grapje :p. Vraag: heb je ook een grafiek voor Mylan methylfenidaat retard ?, ben heel nieuwsgierig naar het verloop/profiel.
Volgens mij las ik ergens dat het vergelijkbaar zou zijn met Concerta maar dat klinkt wat te optimistisch. Heb het (terechte/onterechte) idee dat het Concerta pilletje wat ingenieuzer in elkaar zit (gaatje, druk opbouwen onderin door aantrekken vocht en daardoor een relelase).
reactie op @conscindo:
Frank vB Ha Con Scindo,

Ik kan je instelling voor je doorrekenen, maar is alleen op jou van toepassing. Het heeft geen zin om een grafiek met 'gemiddelde' waarden te gebruiken. Alleen als je een 'gemiddeld' metabolisme hebt zou je er iets aan kunnen afleiden. 

De rebound die je na 5 uur voelt kan geen rebound zijn, want Mylan (en o.a. Concerta ook) geven dan het meeste Methylfenidaat per minuut aan het lichaam af. Ik vermoed dat je 18mg er bij neemt om de dip die veel mensen met Mylan ervaren tussen 1 tot 3-4 uur naar inname op te vangen. Maar dat betekent ook dat je spiegel daarna extra hoog wordt en dat ervaar je nu als een rebound. 

Een grafiek geeft veel duidelijkheid. Als je me een mail stuurt (adhdcalculation@gmail.com) dan kan ik aangegeven welke gegevens ik nodig heb. 

Vanzelfsprekend, maar meld het toch: mocht je iets met de grafieken willen doen, doe dit uitsluitend in overleg met een arts. 

1 jaar geleden

Beantwoorden

Frank vB Excuses, er stond en "s" in het mailadres wat niet de bedoeling was. Het moet adhdcalculation@gmail.com zijn

(ik heb het in bovenstaande bericht aangepast).

1 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 28 June 2020 om 21:10
Aantal lezers 82
Aantal reacties 4