Last van organiseren en plannen? Deze ADHD Hulp app helpt je om je dagelijkse taken beter te organiseren. Met een goede planning weet je wat er van je verwacht wordt op een dag en houd je zo je rust. In de app kun je taken aanmaken en indelen op categori├źn die betrekking hebben op verschillende delen van je leven. Je hebt daarbij de mogelijkheid om spraakberichten, foto's en herinneringen voor individuele taken toe te voegen. Als je alles gepland hebt, kun je dagelijks een lijst ontvangen met taken die op en dag moeten worden voltooid. De inhoud van deze taken kun je naar jezelf e-mailen.

ADHD app downloaden: https://itunes.apple.com/nl/app/adhd-hulp/id766266863?mt=8

De onderstaande 6 tips helpen jou om beter te plannen.

Plan alles wat je wilt doen

Plan zowel je dagelijkse klusjes als werk, huiswerk, sociale gebeurtenissen als klusjes in of rondom huis. Het is belangrijk dat je op tijd je planning af hebt, zodat je weet dat je planning compleet is en je niks vergeet. Op die manier blijven al die actiepunten niet in je hoofd hangen en daarnaast begint je de volgende dag productief.

Bepaal je prioriteiten

In de app is het eenvoudig aan te geven of een bepaalde taak een prioriteit is of niet. Op deze manier vergeet je belangrijke taken niet en kun je niet plotseling geconfronteerd worden met niet afgemaakt huiswerk of een andere belangrijke klus. Neem je takenlijst door en geef aan welke taken op je to-do-list belangrijk of dringend zijn.

Stel haalbare doelstellingen op

Als de app voor het eerst geïnstalleerd wordt, kun je een persoonlijk doel voor de lange termijn opstellen. Hierdoor motiveer je jezelf om aan je organisatievermogen te werken. Als er taken worden aangemaakt en vervolgens voltooid zijn, kunnen er punten worden verdiend. Op deze manier wordt er naar het persoonlijke doel gewerkt. Zorg daarom voor een realistische planning. Plan voldoende tijd voor de verschillende taken en hou bijvoorbeeld ook rekening met reisafstanden. Als er tussendoor nog taken zijn die snel afgehandeld moeten worden, moet dit niet je andere taken in gevaar brengen. Als je dit allemaal goed weet te organiseren, kun je medailles verdienen.

Stem je taken af op je eigen werkritme

Iedereen heeft een eigen werkritme. Sommigen mensen kunnen zich bijvoorbeeld beter 's ochtends concentreren, terwijl anderen eerder 's avonds snel taken voor elkaar krijgen. Stem de planning van moeilijke taken dan ook op je eigen ritme af. Plan gemakkelijke taken bijvoorbeeld op een moment dat je je minder goed kunt concentreren.

Markeer voltooide taken als 'Voltooid'

Doordat de app een handig overzicht geeft in de verschillende taken, is het eenvoudig om zaken te sorteren. Daarnaast is het belangrijk om taken af te vinken zodra deze voltooid zijn. Deze komen vervolgens ook terecht in het onderdeel 'Voltooide'. Hierdoor wordt je to-do list steeds kleiner en weet je precies wat er nog van je wordt verwacht.

Durf nee te zeggen

Sommige dagen zijn drukker dan andere dagen. Als je een drukke dag hebt, wees dan niet bang om opdrachten te weigeren die niet thuishoren in jouw takenpakket.

Je taken organiseren is met deze organiseer app niet moeilijk en je kunt er veel tijd mee besparen. Een goede planning zorgt voor veel minder minder stress en je kunt meer tijd besteden aan leuke dingen!