Opnieuw beginnen (Carrière pad)

Laatste reactie 11/10/2020 17:00 door Jan
· Markeren als ongelezen
Arie Dennis Hendrik Dekker 7 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal,

Ik ben er onlangs op mijn 33ste eindelijk achtergekomen dat mijn minpuntjes te verklaren waren middels de diagnose ADHD! Ben nu in behandeling en het is nog zoeken naar de juiste medicatie maar ik heb er alle vertrouwen in dat het alleen maar beter kan worden.

Nu heb ik echter een brandende hulpvraag. Ik heb vroeger omdat ik zo onzeker was een aantal vrienden gevolgd. Die gingen toen de techniek in en dus ben ik daar maar gewoon achteraan gehobbeld. Nu doe ik dat werk al 15 jaar (na 15 verschillende werkgevers) en ondervind al 15 jaar ellende omdat het werk mij gewoon niet ligt. In het begin begon ik vaak met goede vertrouwen en waren de baas en collega’s lovend, na meestal een paar maanden val ik door de mand door het groot aantal fouten dat ik maak omdat ik het werk gewoon niet leuk vind en daarom mijzelf niet geconcentreerd maar vooral niet gemotiveerd kan houden. Eindresultaat was vaak weer depressief thuis tot ik een nieuwe baan had gevonden waar ik hetzelfde cirkeltje gewoon weer herhaalde.

Nu ik mijn diagnose gekregen hebt zie ik gelukkig weer licht aan het einde van de tunnel maar ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen! Ik ben er nu dus achter gekomen dat ik al heel vroeg ik mijn jeugd de verkeerde keuzes heb gemaakt en nooit echt hebt gezocht of gekeken naar wat ik leuk vind of waar ik goed in ben.

Nu heb ik al wat online testjes uit geprobeerd maar omdat ik dus 15 jaar aangemodderd hebt in de techniek komt er vaak uit die testen dat ik een goede aanleg heb voor techniek en ik die kan uit moet..
Dus precies wat ik echt niet meer wil!
Door de huidige Corona situatie heb ik het niet echt breed hangen dus geld voor een Jobcoach heb ik momenteel niet liggen, als dat toch de beste optie blijkt moet ik daar dan maar voor gaan sparen maar misschien zie ik iets over het hoofd.

Dankjewel voor het lezen en graag hoor ik jullie ervaringen.
Als jullie nog tips hebben over welke instantie of bedrijf mij het beste kan helpen is dat helemaal mooi meegenomen!

Gr,
Dennis
K.J. ❀ 7 maanden geleden geplaatst
Kun je via de WMO, via de gemeente, geen (job)coach gratis aanvragen? Met een diagnose AD(H)D kom je daar voor in aanmerking.
reactie op @zero:
Arie Dennis Hendrik Dekker Dat is een goede tip. Ik ga het uitzoeken, dankjewel!
7 maanden geleden

Beantwoorden

Jan Shiffer 7 maanden geleden geplaatst
Er zijn volgens mij mogelijkheden om via UWV een gratis jobcoach te krijgen. Verwacht er alleen niet te veel van. Ik heb meerdere jobcoaches gehad en in het kort komt het erop neer dat je moet kijken wat je leuk vond in je jeugd en waar je ook nu ook gelukkig van wordt.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 04 October 2020 om 16:43
Aantal lezers 19
Aantal reacties 4