Oorsuizen (Tinnitus) als bijwerking bij (langdurig) Dexamfetamine gebruik?

Laatste reactie 28/08/2021 12:19 door Linda
· Markeren als ongelezen
Niels ADD 5 maanden geleden geplaatst
Ik slik al meer dan 10 jaar 15mg Dexamfetamine per dag voor mijn ADD klachten, tegenwoordig zijn dat de 5mg Tentin tabletten. 

Nu heb ik ong. 2 jaar geleden in mijn linkeroor Tinnitus gekregen. Dit begon ooit met tussenpozen, waarbij je moet denken aan het gevoel als je onderwater bent geweest en dat je oren dan open ploppen, tot aan constant zoals het nu is. Ik heb al allerlei onderzoeken gedaan en dingen geprobeerd, behalve 1 ding en dat is langdurig stoppen met Dexamfetamine. 

Dit is een paradox voor me, want Dexamfetamine helpt met concentreren, maar de Tinnitus is zo erg dat het concentreren hierdoor vaak minder goed lukt. Met langdurig stoppen krijg ik echter de ADD klachten sterker terug, waardoor ik me weer niet kan concentreren. De Tinnitus kan ook door andere zaken komen, maar het is wel terug te vinden als een mogelijke bijwerking. 

Heeft iemand hier ervaring mee? Hield de Tinnitus op na het niet meer slikken van Dexamfetamine? 
Linda Alexandra 4 maanden geleden geplaatst
Tinnitus wordt vaker genoemd als bijwerking bij de psychostimulantia als Dexamfetamine en Methylfenidaad. Is je bloeddruk verder goed? 

Ik zou contact opnemen met je behandelaar, misschien ben je niet goed ingesteld op de medicatie en moet je dosering en/of timing worden aangepast. Heb je wel eens geprobeerd om minder te nemen? 
 Ook kan het zijn dat het merk Tentin bijwerkingen geeft. Er werd bij de apotheek zo vaak van merk gewisseld, maar de (hulp) stoffen kunnen anders zijn zodat je er bijwerkingen van kunt krijgen.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
11
Topic gestart 19 August 2021 om 19:19
Aantal lezers
Aantal reacties 2