Onze zoon van 10 is bezig met de BRAIN studie

Laatste reactie 31/01/2020 18:30 door Medicijn
· Markeren als ongelezen
Barbara 4 jaar geleden geplaatst
Na al een tijdje mee gelezen te hebben, stel ik me hier toch maar even voor. Mijn naam is Barbara en ik ben getrouwd en wij hebben een dochter van 14 en een zoon van 10 jaar. Hij heeft ADHD. 
Ik ben vooral geïnteresseerd in de topics over het RED dieet en het PVG vervolgonderzoek omdat wij mee doen met de BRAIN studie.

B. zit in groep 7 en begin dit jaar kwam de informatie over de BRAIN studie op ons pad. Ik had eerder wel eens wat gelezen over het RED dieet, maar daar zijn we destijds niet mee gestart. Hij had de diagnose ADHD toen nog niet en vooral mijn man twijfelde toen of we dat wel moesten gaan doen. Het is namelijk ook een kostbare investering.
We zijn uiteindelijk gestart met medicatie. In eerste instantie Concerta en later overgestapt op Dexamfetamine. Daar heeft B. het jaren goed op gedaan. Maar de laatste tijd zagen we dat hij gegroeid was en één en ander niet meer zo goed werkte en ook niet lang genoeg.
De dosis is toen aangepast en toen kreeg hij enorm last van stemmingswisselingen en waren de discussies in huis heel heftig.
In die periode wam dus de BRAIN studie voorbij en gaf hij zelf aan dit graag te willen gaan doen!

Inmiddels zitten we in week 3 van het dieet en kan ik wel zeggen dat we nu al een enorme positieve verandering bij hem zien in gedrag. Het is wel heel erg pittig, ook voor ons als ouders, om dit allemaal vol te houden. 

Het lijkt me fijn om in contact te komen met andere ouders die ook mee doen met de BRAIN studie, of die ook al bezig zijn met het dieet. Dan kunnen we wat ervaringen uitwisselen.

Groetjes Barbara
reactie op @barbara:
Wendy De groof Hallo Barbara 

Hebben jullie de brain studie inmiddels doorlopen en zou je met mij je ervaringen willen delen? 

We zitten namelijk een beetje in hetzelfde schuitje en ik herken je verhaal . We zijn ook benaderd voor de brain studie maar ik ben vooral naar ervaringen op zoek.

Met vriendelijke groet Wendy 

3 jaar geleden

Beantwoorden

Leonie Poels Hoi Barbara.
Fijn om je ervaringen te lezen. Wij zijn met onze zoon Jelte net gestart met de Brain-studie. Hij is de 100e en daarmee laatste deelnemer! Ik ben benieuwd hoe het nu met jullie gaat in dit proces en ik zou het ook leuk vinden om tips en ervaringen uit te wisselen want het is wel een heftige tijds/geldinvestering.
Mocht je tijd hebben, je kunt me mailen op leonie@gizzmo.nl

Groetjes Leonie

3 jaar geleden

Beantwoorden

Natasja Rensink Hoi,

Ik ben Natasja. Wij doen met onze zoon van 10 ook mee aan de Brain studie. We starten aankomende maandag met het dieet. Mag ik je ook mailen, Leonie? Ik wil ook graag ervaringen uitwisselen.

Groet,
Natasja


3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Juud G. 4 jaar geleden geplaatst
Goedemorgen Barbara!

Hier geen ervaringen met de BRAIN studie helaas ;-(
Maar ik ben eigenlijk wel benieuwd, wat het inhoudt?
Is het iets waar andere ouders iets van kunnen leren? En beverl je het aan.
Groetjes,
D. Hilgerson 4 jaar geleden geplaatst
Hallo Barbara,

Ook wij zijn met onze zoon begonnen in maart als 1 van de eerste 4 met de BRAIN.
Na 6 weken hadden we een heel ander kind. Wat een verbluffend resultaat. Dit hadden wij niet verwacht. Hij was niet meer onterecht boos, liever, zacht aardiger, gevoeliger, rustigere uitstraling en een betere concentratie.
Na de 6 weken van het RED dieet zijn we door gegaan met het vervolg dieet. Ook dit is weer onder begeleiding. Het vervolg dieet zal circa 1 jaar duren. Hierna weten we welke voedingsmiddelen onze zoon wel en niet kan verdragen. Inmiddels hebben we een aantal goede, maar ook slechte introducties van voeding gehad. Het betekend niet dat de introducties die niet goed gingen ook voor altijd uit zijn dieet blijven. Later gaan we dit nogmaals introduceren. Ieder kind reageert op andere voedingsmiddelen. Het is heel bijzonder om mee te maken wat er gebeurd als hij een voedingsmiddel eet voor een korte periode waar hij niet goed op reageerd. Dit is dan een slechte introductie en dan keert zijn oude gedrag weer terug. Hierna moeten we weer een aantal dagen naar de basis waar het goed ging en daarna mogen we weer nieuwe voedingsmiddelen introduceren. Het is een heel zwaar en intensief traject, maar we weten waar we het voor doen. We willen het beste voor ons kind! Hij zegt zelf dat hij zich er veel beter bij voelt en daarbij rustiger in zijn hoofd. Dat gun je elk kind met ADHD problemen! De BRAIN studie gaat na de zomer van 2018 weer verder met hun mooie project. Ze hebben momenteel nog genoeg plaatsen vrij voor dit project. Ze zoeken jongens tussen de 8 en 10 jaar rechtshandig. Het zou fantastisch zijn als nog meer kinderen geholpen kunnen worden net als onze zoon!

Groetjes,Aafke Aafke 4 jaar geleden geplaatst
Op de website van dit platform is ook een ervaring gedeeld over Brain-studie https://adhdblog.nl/adhd-brain-studie-ervaringen/

Wellicht kan het mensen verder helpen.
reactie op @aafkeaafke:
Coen Olde Bijvank Klopt helemaal, deze blog is volgens mij ook van @barbar 
4 jaar geleden

Beantwoorden

Medicijn Man 3 jaar geleden geplaatst
Brain STUDIE is een dieet voor ADHD?
reactie op @medicijnman:
Coen Olde Bijvank lees het volgende artikel eens door @medicijnman​ https://adhdblog.nl/adhd-brain-studie-ervaringen/
2 jaar geleden

Beantwoorden

Medicijn Man bedankt voor het delen van de link. Ik had er nog nooit over gehoord.
2 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
Mr B 2 jaar geleden geplaatst
Ben wel benieuwd hoe het nu zou gaan? Artikel over zoon/ritalin is 6 jaar oud en het andere ook alweer 2 jaar oud..
reactie op @bbking:
Coen Olde Bijvank Exact! Dat is nou het mooie van ADHDblog :)

In het tweede kwartaal van 2020 blikken we terug op verhalen hoe het nu gaat met ze.


2 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 May 2018 om 09:39