Ons kind heeft een sterke eigen wil

Laatste reactie 15/03/2017 14:28 door Nicole
· Markeren als ongelezen
Josefien 1979 2 jaar geleden geplaatst
Onze lieve zoon is nu 11 jaar, heeft de diagnose ADHD maar heeft een hele sterke eigen wil. Een vraag die ik en mijn man steeds stellen is de volgende; Waarom houdt hij geen rekening met ons?

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze lieve zoon met ADHD ook rekening moet houden met zijn vader en moeder.
Nicole Hoogenboom 2 jaar geleden geplaatst
Hallo Josefien

Kan het niet zo zijn dat jullie zoon niet door zijn ADHD weinig rekening met jullie houdt maar door zijn leeftijd gekoppeld aan zijn sterke wil.
Hij zit helemaal aan het begin van de pubertijd en moet gaan leren ontdekken en ontwikkelen wie hij zelf is. Vaak gaat dat gepaard met zich afzetten tegen ouders/verzorgers. Het is een heel normale en gezonde reactie dat dit gebeurd, hoe zwaar voor ons als ouders ook kan zijn.
Ik vraag mij af of dit met zijn ADHD te maken heeft. Ik ken namelijk legio pubers met dezelfde houding zonder een diagnose.
Het is denk ik voor jullie belangrijk om hoofdlijnen uit te zetten met daarbinnen voldoende speelruimte voor hem zodat hij kan experimenteren met vrijheid en verbondenheid.
En binnen die vrijheid moet hij leren rekening met anderen te houden, hier kan en moet je hem in begeleiden. Dus niet alles maar "toestaan" onder de noemer ADHD, hier help je hem op langere termijn niet mee. Stel je grenzen en laat hem spelen zodat hij mag groeien. En binnen dat groeien zal hij met jullie hulp ook leren rekening te houden met jullie. Succes.

Met warme groet,
Nicole Hoogenboom

www.nhbc.nl
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 14 March 2017 om 07:57
Aantal lezers 15
Aantal reacties 2