Ongeschikt?? als vader

Laatste reactie 22/03/2021 01:18 door rob
· Markeren als ongelezen
Tjeerd De Vries 2 maanden geleden geplaatst
Hoi,
Ik ben net nieuw hier, ik ben (nog) getrouwd en vader van 2 kinderen 6 en 8.
Onlangs had ik via zoom een intake bij een ADD coach met 20 jaar ervaring.
Omdat ik nu 6 maanden niet meer thuis woon vanwege opgelopen spanningen en stress, binnen het gezin. Ik ben tijdelijk vertrokken omwille van de sfeer in huis en in belang van de kinderen. Ik zie ze nu elke 14 dagen het weekend.
Nu kreeg ik deze week te horen van deze coach dat ik met ADD en ASS ( ja ik heb een dubbele diagnose), onmogelijk de zorg voor 2 kinderen kan dragen.
Ik ben daar zo perplex van, heeft iemand hier ervaring mee?
Ik ben 39 en werk al 15 jaar in de gehandicapten zorg op groepen, momenteel met verslavingsdoelgroep die heel veel sturing, duidelijkheid nodig hebben. En nu zegt iemand die mij pas 5 minuten ziet via Zoom dat ik de zorg voor kinderen niet aan kan en dat niet eens moet willen. Dan lijkt het erop dat dit een algemeen geldende regel is, klopt dat? Kan iemand met ADD en of Autisme geen zorgdragen voor kinderen?
Ben benieuwd hoe er op dit forum tegenaan gekeken wordt.

Mvg
Tjeerd.
Laura Stevens 1 maand geleden geplaatst
Hoi Tjeerd,

Ik schrik van een uitspraak als deze. Ja, het ouderschap is niet altijd makkelijk. Laat staan als je ADHD/ASS hebt. Maar het is niet onmogelijk.
Ik zou zeggen, zoek een andere coach en vooral iemand die bekend is met ASS.
Ik werk bij Scauting, een organisatie gespecialiseerd in ASS. Misschien dat Scauting ook begeleiding biedt waar jij woont.
Hier een blog van een coach over ouderschap met ASS: https://www.mooilifecoaching.nl/kan-een-autist-wel-een-goede-ouder-zijn/
Een workshop over vaderschap en autisme. https://unica-autismecoaching.nl/workshop-autisme-en-vaderschap/
Allebei van coaches die je vast beter kunnen helpen en je het vertrouwen kunnen geven dat het zeker wel mogelijk is.

Vriendelijke groet,
Laura Stevens
reactie op @laurastevens:
Tjeerd De Vries Bedankt Laura, voor je reactie en verwijzers, naar de blog...
de betreffende coach heeft kennelijk 20 jaar ervaring op ADD/ASS gebied, daarom ging ik ook even serieus aan mezelf twijfelen... maar tegelijk dacht ik, dit kan niet, we spreken elkaar net 3 minuten via Zoom je kent mij helemaal niet, deze conclusie kun je niet trekken , ook niet met 100 jaar ervaring.


in een ander topic hier reageer ik ook op iemand die vraagt wie er ervaring heeft met coachcounsellor,

1 maand geleden

Beantwoorden

rob uhhuh 1 maand geleden geplaatst
Ik hoorde een comedian onlangs op TV zeggen; een coach is een soort psycholoog, maar dan ehm... niet gehinderd door een degelijke opleiding of kennis.
Ervaring zegt niet zoveel over iemands kwaliteiten. Binnen 5 minuten een oordeel hebben over een redelijk complexe situatie zegt wel iets; dat is een slecht teken over de deskundigheid.

En niemand kan je hier zeggen of je geschikt bent als ouder. Voor veel mensen is dat geen probleem. Maar het is een spectrum-stoornis. Dat gaat van 'amper iets van te merken' tot aan 'elke dag grote problemen'.  Ik zou, als je daar behoefte aan hebt,  een goede -liefst gespecialiseerde- psycholoog zoeken en niet zomaar een coach.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 11 March 2021 om 22:19
Aantal lezers 17
Aantal reacties 4