Onbegrip voor ADHD en autisme in de klas

Laatste reactie 09/10/2017 11:57 door M. Winter
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Waarom zoveel onbegrip in de klas voor kinderen met ADHD en autisme? Leraren moeten meer kennis hebben van ADHD en autisme. Daarvoor pleit oudervereniging Balans in De Bilt. Kinderen met deze stoornissen hebben vaak moeite met hun concentratie en planning. Dat leidt tot spanningen en onbegrip tussen leraren en ouders.

Docenten krijgen steeds vaker te maken met ADHD en autisme. Zij hebben onderliggende problemen waar leraren vaak geen weet van hebben. "Het is heel belangrijk dat leerkrachten daar heel veel kennis van hebben, zodat ze deze kinderen kunnen herkennen", zegt Joli Luijckx.

"Leraren moeten niet denken: dit kind is lui, of het lijkt erop dat hij er geen zin in heeft of z'n best niet doet." Volgens de ouderenvereniging moeten deze kinderen geholpen worden.

Om de kennis van zowel leraren als ouders te vergroten worden er regelmatig ouderen bijeenkomst geregeld door de De Nederlandse Vereniging voor Autisme
Coen Olde Bijvank 9 maanden geleden geplaatst
Worden voor jou als ouder of verzorger ook ouderen bijeenkomsten geregeld door de school waar jouw kind(eren) heen gaan?
Coen Olde Bijvank 9 maanden geleden geplaatst
De volgende reacties zijn verkregen via Facebook. De namen zijn weggelaten in verband met het privacy beleid.

Reactie 1
Onbegrip is een ding maar leraren hebben helemaal geen tijd voor extra aandacht voor bijzondere leerlingen. Passend Onderwijs en bezuinigen gaat niet samen. En ze hebben de kennis en kunde helemaal niet! Niet iedere docent is geschikt als leerkracht voor bijzondere kinderen. Het is een grote zooi in onderwijs en hulpverleningsland

Reactie 2
Hoe meer iedereen weet en begrip en meer kennis gaat verdiepen in het autisme en ADHD, hoe meer deze bijzondere kinderen gaat ontwikkelen maar op hun voorwaarde niet wat men van hen eisen.

Reactie 3
Het blijft elke keer confronterend. Je blijft bezig uitleggen verdedigen. Vaak zeer vermoeiend.
Coen Olde Bijvank 4 maanden geleden geplaatst
Onbegrip en miskenning bij ADHD. Een 26 jarige man met AD(H)D deelt zijn ervaringen hierover in dit topic http://forum.adhdblog.nl/conversations/onbegrip-en-miskenning-adhd

reactie op @coenoldebijvank:
M. Winter Vrouw ;-)
4 maanden geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 01 June 2016 om 11:32
Aantal lezers 63
Aantal reacties 5