Ochtend, moe en prikkelbaar

Laatste reactie 18/04/2019 15:09 door A
· Markeren als ongelezen
Annemarie VB 7 maanden geleden geplaatst
Kunnen jullie sochtends ook zo moeilijk op gang komen? En best prikkelbaar? Ik ben altijd nog dood moe als ik wakker word. Ik moet echt wat gaan doen om me weer goed te voelen. Benieuwd of jullie dit herkennen..
reactie op @annemariev:
Joyce van Dijk Ik ben 's ochtends nog moeier dan wanneer ik ga slapen en dan ben ik de hele dag zo lam als de pest zelfs als ik 7 uur geslapen heb. Meestal krijg ik niet meer dan 4 uur slaap en ben dus de hele dag kapot.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Niels Dh Hoi, ik word ook altijd moe wakker. Ik ga ook best wel laat naar bed en sta vroeg op. Gek genoeg heb ik bijna altijd een goed humeur. Net alsof er een resetknop is geweest tijdens het slapen. Een vast ritueel van koffie en wat eten op de bank helpt mij wel. Verder vertrek ik sowiesow altijd te laat dus dat probeer ik niet eens meer haha
7 maanden geleden

Beantwoorden

Etienne Scheeper Er zullen weinig ochtendmensen zijn op dit forum, denk ik?! Idd kans dat je nog veel melatonine in het bloed hebt. Een goede tip gekregen van een gespecialiseerde arts waar ik veel mee samenwerk: 's ochtends in 1x keihard het licht aandoen. Liefst TL of halogeen. Dit licht breekt heel snel het melatonine af, waardoor je snel wakker bent. Kost me over het algemeen paar minuten. Niet altijd fijn, maar het went en het werkt.
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
War Hoofd 7 maanden geleden geplaatst
Ja maar ben ook een avondmens. Probeer er tegenwoordig eerder in te gaan maar dan nog...
Joselyne J 7 maanden geleden geplaatst
Ochtenden zijn echt de hel. Ik zou zo graag wat meer een routine hierin krijgen maar dat is me nog niet gelukt...
reactie op @joselyne:
Annemarie VB Wat merk jij ervan Joselyne? En heb je ook kids die naar school moeten enz? 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Joselyne J Geen kinderen, alleen mezelf die ik naar mijn werk moet zien te krijgen. Maar ik heb heel veel moeite met s octends op staan
7 maanden geleden

Beantwoorden

Kitty De Kit Ja echt hé! Pfoeeeee ik word ook bijna niet wakker
7 maanden geleden

Beantwoorden

Joselyne J Ik ook niet. 6x snoozen, duf opstaan, en dan haasten omdat je ineens weg moet. Pff...
7 maanden geleden

Beantwoorden

Tjeerd keizer ik heb juist energie in de ochtend, ik douche altijd net na ik wakker ben nadat ik het nieuws heb gekeken op nos.nl online en een kopje koffie heb gedronken
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 4 overige reactie(s)
War Hoofd 7 maanden geleden geplaatst
Veel mensen met ADHD maken ook (veel) later pas melatonine aan waardoor je later slaapt dan gemiddeld.  Dat maakt het ook ingewikkeld. Ik weet alleen niet meer waar ik het gelezen heb. 
reactie op @warhoofd:
Joselyne J Dit klopt wel wat jij zegt. Mijn psycholoog vertelde dit ook. "Normale" mensen beginnen rond 20 uur/21 uur 's avonds met de aanmaak van melatonine. Mensen met ADHD beginnen pas rond 1 uur 's nachts daarmee.
7 maanden geleden

Beantwoorden

Kristel van Werd Ik heb een melatonine boost tussen 9.30u en 10.30u. Na onderzoek bleek het dezelfde hoeveelheid als in de REM slaap. 
Works like a charm. Not! Bijsturing door melatonine pillen werkte niet.
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 7 maanden geleden geplaatst
Tegenwoordig probeer ik echt vroeger te gaan in de hoop eerder te slapen. Maar als ik ooit met pensioen ben dan neem ik mooi mijn kans. Laat erin en laat eruit.  Wie weet over 20/25 jaar, als pensioen dan nog bestaat. 
Kitty De Kit 7 maanden geleden geplaatst
Ja verschrikkelijk vooral bij te weinig uren slaap. Ik slaap heel diep. je kunt bij wijze van spreken snachts een kanon af laten gaan en ik word niet wakker
reactie op @kittydekit:
Jolanda J. dat heb ik ook....Ben zo ver weg dan. en...Ik droom meteen. Ook als ik een dutje doe. Heftig dromen
7 maanden geleden

Beantwoorden

Kitty De Kit Ja wat is dat toch? Volgens mij is nog niet alles hierover bekend. Ze zijn nu ook bezig met een onderzoek betreft ADHD en zonlicht. Het schijnt dat wij adhd ers gemiddeld vaker een zonnebril dragen omdat wij gevoeliger zouden reageren op zonlicht. Ik ben heel benieuwd naar de uitslag van dit onderzoek. Komt dit omdat we misschien meer melatonine overdag aanmaken ipv snachts? En waarom doet ons brein dit?
5 maanden geleden

Beantwoorden

War Hoofd Ik vind zonnebrillen helemaal niet fijn. Liever veel licht. 
Meteen dromen als he een dutje doet komt volgens mij door met een te diep slapen. Als het mij eens overkomt dan heb ik dat ook. En blijf de rest van de dag duf ook nog. Niet prettig. Even een slaapje tussendoor en dan weer verder kan ik echt niet.
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Bertjan van Eijsden 7 maanden geleden geplaatst
Hoi Annemarie VB,

Ik ben ook meer een avondmens. Ga ook vaak heel laat naar bed maar sta dan wel weer vroeg op om samen met mn vrouw te ontbijten voor ze naar haar werk gaat.
Omdat ik nu geen vast werk meer heb, ben ik vaak tot de lunch nogal "lost".
Daarna kan ik vaak de draad wel oppakken (maar niet altijd).
Heb nu een beetje een klotetijd....
Heb ADD (dus geen ADHA) en weet het nog maar een paar jaar.
Groetjes, Bertjan
reactie op @bertjanvaneijsden:
War Hoofd Dan maak je veel te weinig uren toch ? Dan kom je ook niet op gang. Je kunt proberen eerder naar bed te gaan als je dat anders wil. Hoe deed je het toen je wel werkte ? 
7 maanden geleden

Beantwoorden

Bertjan van Eijsden Toen ik werkte had ik wel structuur.
En ja, in de ochtend was ik niet op mn best maar mijn werk begon pas echt rond 09:30 en ging vaak tot laat door.
7 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
War Hoofd 7 maanden geleden geplaatst
Als je er hinder van ondervind dan toch eerder naar bed, op een vaste tijd, en half 10 eruit. Hoef je niet supervroeg en heb je nog wel wat aan de dag zonder brak te zijn. 
h kempe 7 maanden geleden geplaatst
Ik dacht geen ochtendmens te zijn maar nu ik niet zo vaak meer ergens op tijd hoef te zijn en de dag rustig aan kan beginnen merk ik dat ik de ochtend heerlijk vind. Alles kan nog. Vooral op een dag zonder afspraken. Wanneer ik wel afspraken heb sta ik belachelijk vroeg op om toch nog even dat gevoel te hebben van even niks. Veel tijd hebben voordat iets moet geeft me meer gevoel van rust. Moet wel nog steeds vechten om niet overal veel te vroeg te zij dus ook de tijd te nemen. heb een soort raar besef van tijd heb ik gemerkt. maar das een ander onderwerp.

Eerst koffie en wat eten, even in t hoekie van de bank. 
Remsterio Frinkel 7 maanden geleden geplaatst
Bij mij redelijk hetzelfde verhaal als bij Mathieu..
Sinds ik kinderen heb ben ik een ochtendmens ‘gewordenk .
Vroeger wel veel gedoe gehad met verslapen. Kwam. Ooit in slaap.
Gebruik. U altijd melatonine 5mg.
En magnesium. Icm vroeg op elke dag, slaap ik als een roos.
Daarbij sport ik wel veel.
In de ochtend gaat de m3dicatie erin, met een sterke bak koffie. Dat laat me wel wakker worden. Kennelijk was mijn ervaring mbt vroege opstaan, en niet wakker kunnen worden zo diep geworteld, dat ik nu nog steeds zin hebom eruit te gaan, omdat ik dan koffie en een pil ‘mag’. Mijn slaap is nu wel heilig ongeveer, ik wil 3cht heel graag de 8uur volmaken. Ben ik ook heel strikt in. Meestal is het 7uur maar ik ga niet graag meer laat naar bed, omdat ik bij minder slaap echt te chaotisch en gestressed wo4d. Vaak onzeker ook enz.
Nu ben ik welin de avond wat prikkelbaar, de dag voorbij,praten enz heb ik dan weinig zin meer in. Ipv ochtendhumeur, een beetje avondhumeur dus 😃
Remsterio Frinkel 7 maanden geleden geplaatst
Magnesium helpt bij mij ja. Het ontspant spierspanning, ook tegen rusteloze benen. Moet je wel minimaal citraat hebben. Anders neemt je lichaam het niet of slecht op. Haal ik bij Holland and Barrett, oftewelde tuinen.
Een goede slaap is niet eenvoudig soms, zeer strak ritme heeft me ook enorm geholpen.
reactie op @finkel:
Jolanda J. Spierspanning….in je rug? benen? Ik heb veel last van mijn rug en schijn ook een hoge spierspanning te hebben. Intussen draait de huisarts nog net niet met haar ogen als ik binnen kom....(en ik kom er niet vaak, nu wel wegens ondraagbare rugpijn). eerst zei ze zenuwpijn. Toen zei de orthopeed hoge spierspanning. En de fysio is het er zo niet mee eens....zoveel uistralingspijn en steeds ontstekings reacties. Dus spierspanning kan. Maar er is meer. Wat wilde ik nou zeggen eigenlijk? Weet t niet meer...

7 maanden geleden

Beantwoorden

Naomi - 7 maanden geleden geplaatst
Heel herkenbaar, ik weet van mezelf dat ik minstens 8uur slaap nodig heb... dus op tijd naar bed. Vooral op dagen dat ik vroeg op moet ivm werk. Vast ritme helpt me, nu ik elke dag op moet tussen  6-7 om de kids naar school te brengen gaat het beter. En verder.. niet tegen me praten tot ik mijn pillen heb gehad en koffie ;)
Jolanda J. 7 maanden geleden geplaatst
Ik heb kids van 11 en 9, autisme en ADHD. Behalve dat ik geen 'ik blijf in bed liggen moeder' wil zijn, hebben ze ook wel aansturing nodig. Ik ben smorgens nog een zombie....
Heb onlangs mealtonine onderzoek laten doen, omdat ik tot een uur of 10 gewoon omval. Zodra de kids de deur uit zijn ga ik op de bank of bed liggen, en slaap nog een uur of anderhalf (ik ben ziek thuis). Heb dat ook nodig. Ik val savonds om half 11 wel gewoon  in slaap als ik met mijn man ga slapen. Ik heb me aangewend altijd samen te gaan slapen, want om 01.00 ben ik anders nog niet moe...

Melatonine onderzoek wees uit dat mijn melatonine gehalte veel te hoog is om 7 uur, pas rond 10 uur is dat normaal. en rond 2 uur smiddags weer een piek. En dat is inderdaad de tijd dat op mijn werk mijn ogen gewoon dichtvallen en ik niet meer normaal kan werken of reageren.

Daarnaast.....heb ik al zoveel jaren problemen met overal in slaap vallen...Ik val gewoon om soms, als ik op een terrasje zit. Neem mijn zonnebril dan maar mee ;) of in een vergadering val ik ook in slaap. Met ogen open of dicht, dat weet ik niet, maar ik mis hele stukken.
Autorijden is echt een dingetje, ik val ook dan gewoon in slaap en kan dus eigenlijk geen langere stukken meer rijden.
Als bijrijder ben ik niet gezellig, ik val zo in slaap.

(beetje van de hak op de tak maar kan ik ook niks aan doen haha) Mbt melatonine, daar konden ze niks aan doen. Ik val savonds wel gewoon in slaap namelijk. Een daglichtlamp kon helpen zeiden ze.
reactie op @jolanda-j:
Jolanda J. Ik ging soms bewust slapen op het werk, op de wc. Even 10 minuten haha. Anders trok ik het niet. In de auto als bijrijder ben ik  meteen weg. Na een middagje winkelen met mijn man valt ik binnen 3 minuten in slaap in de auto, heel gezellig haha.
Ik moet over paar weken terug naar pscyh. Die heb ik al maaanden niet gezien wegens ziekte en ze regelen niets. Ik wil iets anders dan Wellbutrin. Die vermoeidheid blijft. Hoe laat ik naar bed ga maakt niet uit. om 7 uur ben en blijf ik moet. Om kwart over 8 of half 9 dan ben ik wakker, uit mezelf. En niet moe. Om het even of ik om 10 uur of 12 uur savonds ga slapen.

Ik ben ook thuis hoor, al voor de derde keer. Nu al twee jaar. Totaal opgebrand, roofbouw op mijn lichaam. er speelt ook een PTSS na een heel slecht huwelijk hoor. Maar ik ga altijd terug naar bed als de kids naar school zijn. Ik slaap dan nog een uurtje.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda J. Ik ging soms bewust slapen op het werk, op de wc. Even 10 minuten haha. Anders trok ik het niet. In de auto als bijrijder ben ik  meteen weg. Na een middagje winkelen met mijn man valt ik binnen 3 minuten in slaap in de auto, heel gezellig haha. 
Ik moet over paar weken terug naar pscyh. Die heb ik al maaanden niet gezien wegens ziekte en ze regelen niets. Ik wil iets anders dan Wellbutrin. Die vermoeidheid blijft. Hoe laat ik naar bed ga maakt niet uit. om 7 uur ben en blijf ik moet. Om kwart over 8 of half 9 dan ben ik wakker, uit mezelf. En niet moe. Om het even of ik om 10 uur of 12 uur savonds ga slapen. 
 
Ik ben ook thuis hoor, al voor de derde keer. Nu al twee jaar. Totaal opgebrand, roofbouw op mijn lichaam. er speelt ook een PTSS na een heel slecht huwelijk hoor. Maar ik ga altijd terug naar bed als de kids naar school zijn. Ik slaap dan nog een uurtje.
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jolanda J. 7 maanden geleden geplaatst
Oh ja, veel uren slapen helpt mij niet. Ben smorgens hoe dan ook kapot!
reactie op @jolanda-j:
Kitty De Kit Ja! dat herken ik ook! Of ik nou om 3u 7u of 11u sochtends wakker wordt. Ik voel me hetzelfde.  Wil je laten weten als je hier iets op hebt gevonden? Ik zou zo graag eens uitgerust wakker willen worden. 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Patrick Goddard 7 maanden geleden geplaatst
Beste allemaal,

Ik ben zelf sinds een jaar gediagnostiseerd met ADHD. Ik herken mijzelf in jullie verhalen. Moeilijk in slaap komen, moe wakker worden etc. Ik,dacht dat dit te maken had met mij verleden altijd in de wissel avond diensten gewerkt etc., dat sinds mijn 20st (ben nu 46). Tot 2017 blowde ik elke avond en sliep daar goed op. Ben samen met mijn therapeut aan het kijken hoe of wat. Een paar belangrijke zaken die wel helpen is een strak ritme qua slaap. Een vast ritueel voor het slapen gaan, dus geen schermen TV. iPad etc. Ik ga nu 30 mimuten voor het slapen douchen en mediteren. Gebruik sinds 8 maanden dexmfetamine en dat helpt ook niet echt met de slaap. Ook mij is verteld dat mensen met ADHD sowieso een verstoord slaap patroon hebben.
Angelo Schijven 6 maanden geleden geplaatst
Kan mij niet anders herinneren dat ik altijd last gehad heb met dag nacht ritme ook door ptss klachten
Zelfs op de dubbele dosis dormicum als tijdens een roesje medische ingreep val ik nog niet in slaap
Meestal door de dag en nacht genomen slaap ik
Max 4 uur met antidepressiva sedatief
15 Mg diazepam 15 Mg zopiclon 5 Mg melatonine
En een bijna pure joint
Slapen drama dus maar altijd blijven lachen zei bassie toch ? 😜
reactie op @angeloschijven:
Jolanda J. Hier ook sprake van een PTSS. Het is een lastige combinatie. Wat is wat.... Onde rde eindstreep ben ik gewoon moe. Dat is zeker.
6 maanden geleden

Beantwoorden

Angelo Schijven Zeer herkenbaar die constante waakzaamheid sloopt op den duur weer depri en dan hetcirkeltje weer rond
Zoveel geprobeerd en geleerd ook maar blijft lastig
Aan de buitenkant zie je niet zoveel weinig begrip
6 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Hans Arendsen 6 maanden geleden geplaatst
Ik sta tegenwoordig met gegrilde kippen op markten dat is dus heel vroeg opstaan om de vrachtwagen te laden dan naar de stad waarde markt is. De wagen op zijn plaats zetten. de stroompaal zoeken en met de kabels die we bij ons hebben aansluiten zodat de radio aan kan en zo nog een paar zaken. vervolgens de gasbrander aansteken en de kippen ervoor hangen zodat ze gaar zijn voordat de markt open gaat. En dan zijn de beren los zodra mensen ruiken dat er kip gegrild word komen ze als vliegen er op af. Het is mij taak er voor te zorgen dat en constant genoeg gare kippen zijn dus het is zodra ik een staaf met acht kippen op de werkbank het gelegd zodat ze al dan niet in stukken verkocht kunnen worden. Ik meteen een staaf met verse kippen voor de gril hang.
Dan moeten jullie weten dat ik een nachtmens ben en nooit voor een uur of 1 in mij bed lag. Maar als je wekker al om 4 uur afloopt moet je wel zorgen dat je genoeg slaap hebt gehad. Dat is mij in de week dat ik het nu doe nog niet gelukt en ik voel met er niet eens slecht bij .
Soesje W. 6 maanden geleden geplaatst
Ik ben vroeger echt een ochtendmens geweest, ik werd nog wakker vóór de wekker van 6.30 af ging en snoozede nooit. Nu liever wel, maar kan het eigenlijk niet, want mijn jongste dochter moet om 7:40 in de taxi zitten. De hele week is het dus vroeg opstaan...

Maar, ik heb denk ik erg veel slaap nodig. Ik ga meestal tussen 10 en 11 uur naar bed, maar ben de volgende ochtend altijd nog doodop. Vroeger naar bed gaan lukt me niet zo goed, omdat mijn kinderen ook tot half tien wakker zijn en ik echt even mijn tijd alleen nodig heb om tot rust te komen, en wil ook nog even gezellig tijd met mijn man hebben na een werkdag...

Lastig dus. Waar kies je dan voor. Later naar bed en toch even tijd samen, of vroeg naar bed en 's ochtends meer energie...
In de loop van de dag valt het meestal mee met de moeheid. Tegen het avondeten word ik weer moe, dan ga ik meestal koken met wat afleiding (ondertussen Netflix) en dan gaat het wel weer, afleiding he... en na het avondeten wil ik eigenlijk meteen op de bank, doe ik nu niet meer want de afwas moet eerst...
Vroeger liet ik dan de afwas staan. Dat doe ik nu niet meer, geeft achteraf zoveel stress!
reactie op @soesje:
Andries McQueen Dat herken ik exact
5 maanden geleden

Beantwoorden

Hans Arendsen 5 maanden geleden geplaatst
nou Soesje het is kiezen of delen laat je man de avond de kinderen doen en jij staat vroeg op is niet gezellig maar zo krijg jij wel de slaap die je nodig hebt
Charlotte Stoop 5 maanden geleden geplaatst
Ik heb ook al vanaf jongs af aan grote moeite met wakker worden en mijn bed uit komen. Vroeg opstaan voelt voor mij ook echt als een marteling, ook als ik 8 a 9 uur geslapen heb.. en dan ben ik ook behoorlijk prikkelbaar. Je moet echt niets aan mij vragen of tegen mij zeggen voor 8 uur ‘s ochtends, want ik heb een ochtendhumeur haha. Ik praat ook niet ‘s ochtends vroeg, omdat dat me dan teveel energie kost. Ik ga tegenwoordig op tijd naar bed (ging vroeger nog weleens te laat slapen), maar het duurt altijd een uur (of langer) voordat ik ook echt slaap. Op de middelbare school viel ik ‘s sochtends en smiddags bijna in slaap zo moe dat ik was. Elke ochtend als die wekker ging baalde ik weer als een stekker en had ik de grootste moeite om op te staan. Dit terwijl andere mensen in mijn omgeving hier veel minder moeite mee hadden. Ik dacht daarom altijd dat ik een aansteller was. Zo zeiden mensen vaak tegen mij “ja joh, het went wel” of “je moet gewoon in een ritme komen!”. Maar wat ik ook deed of hoe vroeg ik ook ging slapen; het bleef lastig. Heb vorig jaar door extreme vermoeidheid een melatonine/slaaponderzoek gehad in het ziekenhuis en wat blijkt.. mijn melatonine aanmaak is ‘s ochtends rond 8 uur 3x zo hoog als bij een gemiddeld persoon! Dit terwijl mijn melatonine aanmaak in de avond gewoon prima op tijd begint. Dit verklaart dus waarom ik al mijn hele leven moeite heb om op te moeten staan voor 8 uur (want voor mij voelt het dan als 4 uur ‘s nachts) en zoveel slaap nodig heb. Dus ik ben helemaal geen aansteller geweest.. De arts zei ook dat je hier vrij weinig aan kan veranderen helaas. Dus eerder naar bed gaan helpt niet, al lig ik altijd al netjes voor 12 uur in bed.
Fien Hoffman 5 maanden geleden geplaatst
Ja, ik ben prikkelbaar, chagrijnig. Momenteel slaap ik slecht. Hiervoor rond 21:30-22:15 slapen en om 06:15 gaat de wekker. Weet niet of ochtend cranky iets kenmerkends voor ADHD is 😂
reactie op @fienhoffman:
Charlotte Stoop Vind ik wel 🙈😂 nieuw criterium voor ADHD haha
5 maanden geleden

Beantwoorden

Fien Hoffman 🙈😂🤣
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Jolanda J. 5 maanden geleden geplaatst
Ik was vorige week bij de psychiater en zei dat men in Ede had gezegd dat er eigenlijk niets aan te doen is, te hoge melatonine smorgens en smiddags.
Dat was ze niet met me eens. Ze adviseerde licht therapie lamp of bril.  Ik heb er veel over gelezen intussen  en lees erg veel positieve  reacties over de bril. Dus ik heb hem besteld. Ik hoop dat het helpt! Psychiater gaf aan dat ik daarmee wel degelijk mijn bioritme kan veranderen.... 
Het lijkt me geweldig haha. Dus ik probeer het zsm
Andries McQueen 5 maanden geleden geplaatst
Ben erg benieuwd naar de bril @jolanda-j Welke heb je aangeschaft? 
reactie op @andriesb:
Jolanda J. Die van Propeac. Ik verwacht hem morgen....
5 maanden geleden

Beantwoorden

Andries McQueen All right, houd ons maar op de hoogte :D 
5 maanden geleden

Beantwoorden

Alice M Ben ook wel benieuwd!
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
Alice M 5 maanden geleden geplaatst
Zoals een aantal anderen schreven heeft het waarschijnlijk te maken met een verstoorde melatonine/ dopaminespiegel. Je hebt dan 's ochtends nog zo veel dopamine in je lijf dat het moeilijk is om op te staan, want je hersenen geven een seintje aan je lichaam dat je nog zou moeten slapen. Het voelt dus net als wanneer andere mensen (die geen adhd hebben) om 3 uur 's nachts moeten opstaan. Ik heb zelf een paar keer melatonine geslikt tegen jetlag, waar ik vreselijk veel last van heb. Maar ik kreeg er ontzettende voorhoofdshoofdpijn van, terwijl ik me netjes aan de dosering hield. Heeft iemand anders dat ook? Ik heb deze hoofdpijn verder nooit meer gehad.
Susanna Van der M 5 maanden geleden geplaatst
Wow gaat hier even een wereld voor me open. Melatonine gehalte wat dus anders piekt? Ochtenden zijn altijd een drama.  Ik werk nu niet (ziektewet, therapie maar wat een stress hiervan deze maatschappij geeft geen tijd liever pilletje erin en normaal doen) maar terzijde....de ochtenden zorg ik dat mijn dochter op tijd naar school is, dmv therapie probeer ik overdag niet te slapen maar ik ben nog zo moe. Wat ik ook doe in de ochtend,  rustig aan,  actief, sport het maakt niet uit,  rond een uur of 13:00 doen mijn ogen gewoon pijn van vermoeidheid. Dit wil ik niet want mijn dochter komt 14:00 weer uit school. Dus als ik doorduw ben ik rond 16:00 niet meer te genieten, kortaf, prikkelbaar en moe. Of ik val ergens ertussen in diepe slaap. Ik ga braaf savonds op tijd en vaste tijd op bed met melatonine tabletjes en mindfullness val ik dan wel in slaap maar half acht ben ik echt nog niet uitgeslapen. Als ik ervoor kies nadat mijn dochtertje naar school is nog even een 1,5/2 uur slaap te pakken gaat mijn dag verder oke. Ondanks de dip rond 13:00 en 16:00 Ligt dit aan eigen melatonine?? Hoe kun je dat uit laten zoeken??? 
reactie op @susanna:
Charlotte Stoop Herkenbaar! Je kan dit laten onderzoeken in het ziekenhuis (melatonine onderzoek). Ik ben op deze manier doorverwezen via mijn psychiater.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Susanna Van der M Thnx ga ook eens informeren
5 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank @susanna​ goed bezig en anders kun je ook altijd het volgende topic eens door lezen over Melatonine: https://forum.adhdblog.nl/conversations/melatonine-ervaringen
5 maanden geleden

Beantwoorden

Jolanda J. Ik herken me erin hoor. Al sinds middelbare school val ik overdag in slaap. School, training, vergadering... Ik kan het gewoon niet tegenhouden,  of anders ben ik de rest van de dag brak. Ik ga smorgens als de kids naar school zijn vaak ook nog een uur slapen. En voor ze uit school komen, want anders ben ik gewoon niks waard en niet gezellig. Ik Ben al dik twee jaar ziek thuis dus dat kan dan.

Mijn melatonine is getest. Tot een uur of 9 veel te hoog. En smiddavs weer een hoge piek. Tja  duidelijk dus.
Ik ben met de licht therapie bril begonnen. Vanmiddag was mijn dip ermee weg!  Smorgens nog niet  maar je kan 2 weken duren voor het merkbaar is

In wou dat ik dit jaren eerder had geweten....heb nota bene diagnose narcolepsie gekregen 15 jaar geleden....en dat blijk ik niet te hebben. Heb auto ongeluk gehad, ben zo vaak ij slaap gevallen achter het stuur...
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 3 overige reactie(s)
🔥 Coen Olde Bijvank 5 maanden geleden geplaatst
ik ben 's ochtends zeker niet moe wanneer ik goed geslapen heb.

wel enorm prikkelbaar.. omdat er een nieuwe dag aanbreekt.. en dat is voor gewoon weer (goede) spanning.. 

er moeten geen onverwachte dingen gebeuren.. of ineens nieuwe opdrachten o.i.d. want dan raakt mij brein van slag.. 

daarom maak ik de avond ervoor een lijst met wat er de volgende dag allemaal weer gedaan moet worden en deze werk ik dan af.. en dat geeft mij weer voldoening.

ik gebruik lijstjes zowel op zakelijk als prive gebied.

reactie op @coenoldebijvank:
Charlotte Stoop Herkenbaar! Heb ik ook en lijstjes geven mij ook wat meer rust.
5 maanden geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank :) zonder lijstjes ben ik nergens, haha.
5 maanden geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
A XXX 4 maanden geleden geplaatst
Heeel herkenbaar. Ik ben elke ochtend mega moe en wordt nooit uitgeslapen wakker (terwijl ik minimaal 8 uur slaap pak). Altijd de wekker zetten, anders slaap ik zo 12 uur lang. En zelfs dan heb ik geen uitgeslapen gevoel. Het idee dat het nu eenmaal bij mij hoort, zijn al tig onderzoeken geweest om te kijken waar mijn moeheid vandaan komt, geen verklaring... helaas
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 03 January 2019 om 08:59
Aantal lezers 93
Aantal reacties 61