Nu ook aan de Amfexa...

Laatste reactie 03/04/2020 22:45 door Claudia
· Markeren als ongelezen
Willem V 1 maand geleden geplaatst
Hoi allemaal.
Ik zit nu een week aan die Amfexa en omg wat mis ik Dexamfetamine.
Vanaf de 1e dag voelde Dex als de hemel, en nu? Heeft die Amfexa even de tijd nodig om te wennen?
Ik heb last van stijve spieren en vooral in mn nek.
Nerveus en (hardere) piep in mn oren.
Ik kijk het nog een weekje aan en dan MOET ik echt die oude medicatie terug want ik word gek.
Komt dit bekent voor? 

Groet,
Willem
John . 1 maand geleden geplaatst
Ik heb met mijn huisarts overlegd en die heeft zonder problemen dexamfetamine voorgeschreven ipv Amfexa.
reactie op @john:
Willem V Klopt krijg nu gewoon weer Dexamfetamine.... dus dan kan iedereen dat gewoon krijgen toch?
Groet Willem
1 maand geleden

Beantwoorden

Monsieur Le Pecheur JAAAA!!! 😃
Mijn behandelend arts heeft mijn verhaal aangehoord, naar mijn apotheek gebeld en diezelfde middag nog kreeg ik bericht, dat ik weer gewoon aan de Dexam mocht.

Fuck die overheidsinstanties die voor jou bepalen, wat jij wel en niet mee naar huis krijgt, terwijl je behandelaar toch écht wat anders voorschrijft!

Screw 'em!
1 week geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Koen van T 1 maand geleden geplaatst
Klinkt me heel bekend in de oren. Amfexa gaf veel bijwerkingen. 

ps: de huisarts zou zonder problemen je oude Dex met medische noodzaak voor moeten kunnen schrijven. Bij de apotheek wordt dit blijkbaar vaak genegeerd. Mocht dat zo zijn laat je dan vooral niet afwimpelen door de apotheker assistenten en bespreek het met de apotheker zelf (niet de assistent). 
reactie op @koen-27:
Monsieur Le Pecheur Da's dus het probleem...  huisarts mag en kán het niet meer terugdraaien van Amfexa naar Dexam...  ik had vorige maand ook nog 4 x 2,5mg per dag en toen ik eerder deze week het nieuwe recept ging ophalen, zag ik dat het Amfexa was geworden.  Ik de psychiater van het ziekenhuis gebeld (via waar ik die medicatie heb voorgeschreven gekregen).
Die was het er ook niet mee eens dat ik iets anders voorgeschoteld kreeg, dan was voorgeschreven. Hij de apotheek gebeld en nog een andere (hogere instantie die over landelijke zaken mbt medicatie gaat).  Maar daar kreeg die psych dus ook te horen dat het een, door de gezondheidsinspectie, landelijk bepaald iets is geworden en dat Dexam 2,5 niet meer uitgegeven mag worden.
Dus we worden met z'n allen gewoon keihard genaaid waar we bijstaan!

Dank je wel, overheid! 😠
1 maand geleden

Beantwoorden

Monsieur Le Pecheur 1 maand geleden geplaatst
Sinds vandaag heb ik ook Amfexa.
Vorige maand was dat nog Dexam, maar dankzij bemoeienissen van de Gezondheidsinspectie, mag Dexam dus niet meer uitgegeven worden. Omdat ZIJ hebben besloten dat bij volwassenen, een dosering van 2,5mg Dexam te weinig effect geeft. Ik heb nog geen idee wat de Amfexa voor effect en (evt bijwerkingen) op mij gaat hebben, maar we gaan 't meemaken.
reactie op @monsieurlepecheur:
Willem V Sterkte. Ik denk dat je over een weekje gillend naar je huisarts rent.
Je krijgt dat gewoon de vertouwde Dexam 2,5 mg 

Groet, Willem
1 maand geleden

Beantwoorden

Lin S Hoi Willem. Welke apotheek levert de dexamfetamine?? Ik heb het ook John gevraagd want mijn behandelaren weten het niet en ik wil het. dolgraag hebben. Ik ga heel slecht op Amfexa. Ze willen me nu op nieuwe meds instellen maar aangezien de ‘oude’ blijkbaar wél te krijgen is...waar?
1 maand geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
John . 1 maand geleden geplaatst
Ik heb vandaag aangevraagd met medische noodzaak, nu al in huis.
reactie op @john:
Lin S Hoi John. Welke apotheek levert de dexamfetamine?? Mijn huisarts en behandelaar in het ziekenhuis weten het niet en willen me nu op andere meds gaan instellen. Ik ga ook heel slecht op de Amfexa en wil dolgraag weer de ‘gewone’ dexam! Laat het me aub weten.
1 maand geleden

Beantwoorden

John . Excuus voor laat bericht... ik heb idd de Dexamfetamine uitgeleverd gekregen. Ik wil voordat ik voorbarige conclusies trek eerst weten of de volgende leveringen ook Dexamfetamine zullen zijn.

Ik vind het trouwens net als Amfexa nog steeds geen wondermiddel.
1 maand geleden

Beantwoorden

Jolanda Versteeg Ik heb dit laatst aan mijn apotheker gevraagd, zij vertelde mij dat het  iedere keer op het recept moet staan. Dit had te maken met wanneer er controle komt, de apotheek moet kunnen aantonen dat het medische noodzaak is, op in ieder geval het laatste ingeleverde recept. Als je zorgt dat er op elk recept, medische noodzaak geschreven wordt, zal je dex meekrijgen, anders niet. Mijn arts moet elk recept wat hij naar de apotheek stuurt daarvan voorzien. 

Hopelijk is mijn  uitleg niet al te verwarrend.
2 dagen geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
kevin Keffie 6 dagen geleden geplaatst
@lin-s​ Er zijn genoeg apotheken die dexamfetamine 2.5 mg tabletten verstrekken, ik heb een stuk of 4 apotheken in mijn woonplaats opgebeld om te vragen of ze het nog verstrekken en zo heb ik mijn eerste dexamfetamine voorschrift kunnen ophalen. 

https://www.dexamfetamine.nl/veelgestelde_vragen/vergoeding_25mg-niet-leverbaar/
Dit is een lijstje met apotheken die het nog zouden verstrekken, ik weet niet of het nog up to date is, maar je zou het altijd kunnen navragen.
reactie op @kevinisknapxx:
Lin S Hoi Kevin. Dankjewel! Ben nu met lisdexamfetamine gestart. Kijken hoe dat bevalt. Wie weet komt deze lijst nog van pas. Thanks.
6 dagen geleden

Beantwoorden

Mr B @lin-s

Hoop dat Lisdex je bevalt, laat maar weten!
6 dagen geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
🔥 Leopia Gerdien 2 dagen geleden geplaatst
Wat is Amfexa?
Ik ken alleen maar Ritalin.
Lin S 2 dagen geleden geplaatst
Hoi, Amfexa heeft dexamfetamine als werkzame stof in plaats van methylfenidaat (wat in Ritalin zit). Dat krijgen mensen die niet goed op Ritalin reageren.
Claudia Koster 18 uur geleden geplaatst
nou... ze konden opeens mijn dexamfeatmine niet meer leveren. maar ik sta toch echt op medische noodzaak. (krijg een hartslag van over de 170 op amfexa). dus naar wat gebel.... magistrale bereider had genoeg staan voor 7 weken.....
wel dus een andere bereider maar tenminste GEEN amfexa.. reken er maar op dat ze het weer gaan gebruiken die covid 19 crisis....
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 February 2020 om 21:14
Aantal lezers 37
Aantal reacties 19