Nortriptyline ADHD medicijn

Laatste reactie 16/10/2016 12:14 door ADHD Manon -
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
Wat is Nortriptyline? Nortriptyline behoort tot de groep tricyclische antidepressiemiddelen. Het regelt in de hersenen de hoeveelheid natuurlijk voorkomende stoffen die een rol spelen bij stemmingen en emoties.

Artsen schrijven nortriptyline voor bij kinderen met ADHD.
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
ADHD bij kinderen

Nortriptyline wordt gebruikt bij aandachtstekort met hyperactiviteit, ook wel ADHD genoemd. Dit is een afkorting van het Engelse begrip ‘Attention Deficit Hyperactivity Disorder’. Deze aandoening komt voornamelijk voor bij kinderen. Zij vinden het moeilijk hun aandacht lang ergens op te richten en ze zijn vaak ook zeer beweeglijk, impulsief en actief. Kinderen met ADHD hebben vaak problemen op school, in hun omgang met andere kinderen en met hun ouders.

Meestal krijgen kinderen met ADHD eerst gedragstherapie om te leren met hun aandoening om te gaan. Als dit niet voldoende is, kan de arts medicijnen voorschrijven. Uw kind krijgt nortriptyline als de eerstekeusmiddelen bij ADHD zoals methylfenidaat niet voldoende werken of te veel bijwerkingen geven.
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
Ervaringen Nortriptyline bij kinderen

Nortriptyline is niet geregistreerd bij kinderen. Dit betekent dat de fabrikant nortriptyline niet heeft onderzocht bij kinderen. Het gebruik bij kinderen staat daarom niet in de bijsluiter. Maar er is wel ander onderzoek gedaan naar nortriptyline bij kinderen met ADHD vanaf 5 jaar. Uit dit onderzoek blijkt dat het bij kinderen werkt. Daarom schrijft de arts nortriptyline ook voor bij kinderen. Dit wordt off-label-gebruik genoemd. Nortriptyline mag alleen worden voorgeschreven door een specialist in de kinder-en jeugdpsychiatrie en het mag alleen gegeven worden in combinatie met psychotherapie.

Bij kinderen die dit medicijn gebruiken, kunnen ernstige bijwerkingen voorkomen. Daarom schrijven artsen dit medicijn niet zo vaak voor, maar alleen als zij denken dat dit de best mogelijke behandeling is voor het kind. De arts houdt uw kind dan extra goed in de gaten.
Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
Nortriptyline hoe werkt het?

Hoe Nortriptyline werkt bij ADHD, is niet precies bekend. Nortriptyline regelt in de hersenen de hoeveelheid natuurlijk voorkomende stoffen die een rol spelen bij stemmingen en emoties.
Johannes De Corte 4 jaar geleden geplaatst
Nortriptyline is het twaalfde medicijn dat ik nam en het eerste antidepressivum dat een serieus positief effect heeft op mij. Toen het pas aansloeg een jaar geleden dacht ik dat ik eindelijk iets had dat ook werkte op mijn ADD, zo frappant was het verschil. Helaas na een tijd merkte ik dat ik nog even verward was als anders maar niet meer depressief zijn maakt toch een enorm verschil.


Oh en het is het enige medicijn dat geen enkel neveneffect geeft bij mij.
Yvette Grauw 4 jaar geleden geplaatst
@johannesdecorte twaalfde medicijn? Is er zoveel diversiteit aan ADHD medicatie dan?
Greta van den Berg 4 jaar geleden geplaatst
Ik heb nog nooit gehoord van Nortriptyline. Ben wel bekend met Concerta, Ritalin, Strattera, Medikinet enzovoorts..
ADHD Manon - Alle Dagen Heel Druk 4 jaar geleden geplaatst
@johannesdecorte inderdaad wat @yvettegrauw zegt zijn er zoveel verschillende soorten ADHD medicatie beschikbaar?

Wat heb je allemaal geprobeerd dan?
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 19 May 2016 om 16:14
Aantal lezers 22
Aantal reacties 8