Nog één ADHD-er.....

Laatste reactie 05/12/2018 08:02 door Christel
· Markeren als ongelezen
Rolan Van Ierland 1 jaar geleden geplaatst
Sinds een paar jaar volg ik hier al die verhalen op dit forum omdat wij een zoontje (12) hebben met ADHD.  Sinds afgelopen woensdag heeft onze dochter (9) ook de diagnose ADHD dus het is een "vrolijke" boel thuis. Structuur en regelmaat is heel belangrijk zeggen ze dan maar met 2 kids die elkaar nog opstoken/opzoeken is dat soms nog wel een uitdaging. Fijn is het wel dat de onderzoekers en ook mijn dochter zelf aangeven dat het thuis heel fijn is. Zo zie je maar dat een thuis situatie heel belangrijk kan zijn. 
Toch zijn we wel bij met de diagnose omdat dan "deuren" opengaan voor begeleiding en trainingen en zo. 
Ik ga weer proberen wat meer te schrijven omdat we weer een nieuw traject in gaan. 
Groeten allemaal!! 
Rolan van Ierland

Ps Weet iemand of er bijeenkomsten zijn met andere ouders in de omgeving van Nijmegen/Arnhem met betrekking tot ADHD? 
 

reactie op @rolanvanierland:
Christel Extra Hallo ,

Ik heb drie kids , en twee met n diagnose maar twee verschillende , me oudste is 8 en het autisme me middelste is 6 en het adhd ! T precies wat je zegt de deuren gaan dan wel open en heb je dr meer vrede mee , wens je veel Sucses ! En alles komt goed ☺️
1 jaar geleden

Beantwoorden

War Hoofd 1 jaar geleden geplaatst
Er is wel een ADHD café in Arnhem.  Of daar ook ouder komen weet ik niet, ik ben nog nooit geweest.
Sinds kort ben ik lid van impuls en woordblind. Daar zijn ook allerlei bijeenkomsten en activiteiten,  heel veel voor ouders. 
Coen Olde Bijvank 1 jaar geleden geplaatst
Welkom Rolan! Leuk dat je al een tijdje mee leest op het forum.. dat doen de meesten.. leuk om te lezen. Zo te lezen een drukke huishouding met 2 ADHD kids.. en het is zeker een uitdaging.. 

Voor ADHD zijn regelmaat, rust, planning, goede voeding etc.. allemaal belangrijke elementen om al veel te voorkomen.. 

ik geloof bijvoorbeeld als dat mensen met ADHD dat zouden toepassen.. dat het al heel wat beter gaat met alles.. dat is ook vaak wat ik het eerste zeg tegen ouders en of verzorgers..

maar ook volwassenen met ADHD is het net zo belangrijk.. en voor de ander is medicatie of begeleiding weer super goed.. en dat is voor iedereen denk ik verschillend. 

Je mag wel een blog/verhaal delen op ADHDblog als je dat leuk vind?
https://adhdblog.nl/meeschrijven/

of even email sturen naar info@adhdblog.nl 

Kijk maar.. 

Groeten, Coen
Jorien Van d - van R 1 jaar geleden geplaatst
@rolanvanierland​ Welkom! na het lezen van je bericht dacht ik, toch even iets meegeven al stel je die vraag nu niet. Het is toch fijn om eens niet zelf alleen maar met eigen vragen te antwoorden op deze site! Ik ben zelf ervaringsdeskundige vanwege mijn eigen diagnose maar daarnaast ook orthopedagoog in het voortgezet speciaal onderwijs. Wat fijn al dat je zegt dat er nu deuren open gaan! hoe vind je dochter het allemaal? Snapt zij goed wat de diagnose inhoudt? Op mijn werk kom ik veel leerlingen tegen die geen idee hebben en geen psycho educatie hebben gehad. Ze kennen het naampje en slikken medicatie maar begrijpen zichzelf vaak niet. Nu is 9 vrij jong maar ik zou wel aanraden voor je beide kinderen dit in de gaten te houden. Als er aanpassingen worden gedaan voor je als kind zonder dat je enig begrip hebt van jezelf en je functioneren kan het uiteindelijk ertoe leiden dat het zelfvertrouwen omlaag gaat (alle anderen hebben dit niet en ik wel terwijl ik er niet om heb gevraagd, ik zal wel heel dom zijn) of dat je de diagnose op latere leeftijd niet accepteert omdat je niet bent meegenomen in het proces. Hoeft natuurlijk niet maar ik geef hem toch mee als tip😉 en mocht je tegen dingen aanlopen met hulpverlening en school dan mag je me altijd benaderen voor advies o.i.d.! Verder veel plezier met lezen en herkennen op dit forum! 
reactie op @jorienvandvanr:
Rolan Van Ierland Hoi Jorien,  dank je voor je reactie. 
Onze zoon heeft al jaren ADHD en wij hebben het er veel over dus ze weten heel goed wat het inhoud. Hij slikt voor school wel medicijnen omdat dat het beste werkt voor hem. Ondertussen zit hij ook op speciaal onderwijs omdat hij in het reguliere onderwijs net buiten de boot viel. 
Wij benaderen het zoals het hebben van slechte ogen en dat een bril een hulpmiddel is net zoals de medicijnen.
Ook zitten mijn vrouw en ik gelukkig op 1 lijn en zijn we best veel thuis zodat er een fijne thuissituatie is (geven de kids zelf aan bij RIOzorg). Nu begint mijn zoon binnenkort aan zijn laatste jaar basisonderwijs en dan starten we een nieuw hoofdstuk,  ik ben wel benieuwd wat dat gaat brengen. 
Groet Rolan. 
1 jaar geleden

Beantwoorden

Andries McQueen 1 jaar geleden geplaatst
Ik denk dat dat héél waardevol is wat je zegt, @jorienvandvanr​ Zelfkennis en zelfcompassie en rúst creëren zijn de sleutels, waar medicatie voor ADHD een zéér effectief hulpmiddel bij kunnen zijn. 
reactie op @andriesb:
Jorien Van d - van R @andriesb​ dankjewel! fijn om nog van dit soort dingen een goed gevoel te kunnen krijgen. Verder niet zo best met me namelijk... misschien dat jij me nog iets kan adviseren? mijn man is nog steeds weg, ik en omgeving zien duidelijk burn out klachten maar hij klaagt tegen iedereen alleen maar over mij en mijn familie.  tegen mij doet hij soms gewoon ok en soms lief in contact. als we elkaar zien altijd lief. Hij zegt dat hij gewoon van me houdt en dat het wel goed komt maar tegelijkertijd heeft hij het tegen anderen over dat hij me niet om zich heen kan hebben en dat het al te lang niet lekker loopt. ik geef hem geen advies, leg geen druk en probeer weinig te verwachten. probeer als er opening is gewoon te kletsen over mezelf e.d. en soms gaat het een beetje richting de situatie maar dan houdt hij het al snel af. soms denk ik dat het wel goed komt maar hij kwetst me zo dat ik soms niet meer vertrouw dat zijn liefde voor mij sterk genoeg is. En dat vreet echt aan me. Heb nu een afspraak bij de huisarts gemaakt maar kon pas 12 december dus komende dagen zal ik echt nog zelf door moeten komen... als jij (of iemand anders) nog tips heeft of herkenbare verhalen heel graag want dat helpt me echt door dit soort momenten heen. Kan in de avond helemaal geen rust vinden 😒
1 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 29 November 2018 om 20:13
Aantal lezers 16
Aantal reacties 8