Nieuweling hier!

Laatste reactie 08/05/2021 21:28 door Janna
· Markeren als ongelezen
Esther van Zoeren 2 maanden geleden geplaatst
Hoi allen,

Mijn naam is Esther en ben momenteel 25 jaar oud. Ik ben in 2014 gediagnostiseerd met ADHD gecombineerd type.. was enerzijds wel een opluchting om eindelijk te weten wat er “mis” met me was. Maar anderzijds schaamde ik me ervoor, want het was toentertijd nogal een stempel en ik was niet het prototype wat mensen bij adhd voor zich zagen. Ik was niet het altijd drukke kind of het kind die zich maar niet kon focussen. Het probleem bij mij lag vooral in het constante gevoel van falen, en het uitstellen en vermijden van situaties en opdrachten. Ik heb toen ritalin voorgeschreven gekregen, maar de rebounds waren zo heftig dat ik er snel mee gestopt was. Ik heb het vanaf toen gedaan met magnesium en andere homeopathische middelen wat mij kon helpen met concentratie etc. Nu ben ik echter opnieuw naar de huisarts geweest want het lukte me niet meer, ik liep vast. Slapeloze nachten, piekeren, niet kunnen concentreren en die alsmaar doorgaande onrust. Opnieuw heb ik 3x daags 10mg ritalin voorgeschreven gekregen, terwijl mijn ervaring hier niet goed mee is. Ik heb zonet de eerste genomen, maar merk dat ik het enorm spannend vind. Hebben meerdere mensen hiermee te maken? En welke medicijnen hielpen jou het beste?

Tips zijn meer dan welkom!

Veel liefs,
Esther
Janna Verhulst 1 week geleden geplaatst
Hoi Esther,
Mijn naam is Janna en ben 19 jaar. Ik ben hier echt net nieuw (je bent het tweede verhaal dat ik lees) en wow wat herken ik veel hiervan. Ik heb een half jaar geleden te horen gekregen dat ik adhd heb, ook gecombineerde type. Sinds dien valt er ontzettend veel op zijn plek, deels heel fijn maar ook confronterend. ook omdat ik me nu zo bewust ben van alles wat anders gaat bij mij of moeizaam, heb ik het idee dat het alleen maar erger wordt. Ik heb ook ritalin geprobeerd, geen goede ervaring mee. Ik begon met 2 keer 10 mg per dag. Hier voelde ik eigenlijk niks van, geen bijwerkingen gelukkig, maar er veranderde ook niks. Toen werd dit verdubbeld (2 x 20 mg). Hier werd ik oprecht heel naar van mentaal en fysiek. Ik was na een week heel somber geworden en had last van trillerigheid, duizelig. ik ben hier toen gelijk mee gestopt en wilde dit ook niet meer proberen. toen heb ik lto3 geprobeerd. Hier had ik echt hele goede reacties over gelezen, want van ritalin hoorde ik ook wel echt veel verhalen dat t niet fijn was (ook wel goede dus bij sommige werkt t wel fijn blijkbaar!). lto3 moet je echt eens opzoeken als je dit al niet gedaan hebt. Het is een natuurlijk middel zonder bijwerkingen. Ik heb dit 6 weken geprobeerd (want t duurt lang voordat je er iets van merkt) maar ik merkte echt niks. (misschien dat ik het in de toekomst wel nog een keer voor echt een paar maanden wil proberen). 
Inmiddels slik ik nu sinds een maand bupropion. dit is een antidepressivum, wordt gebruikt voor depressies, adhd en ook voor mensen die willen stoppen met roken. Dit ben ik gaan slikken omdat ik ook op het randje van een depressie zat (hiervan is adhd deels de oorzaak, maar ook gewoon dit moeilijke jaar en andere omstandigeden). dus ze hoopten zo 2 vliegen in een klap te slaan. Hier reageer ik goed op, voel me qua somberheid al veel beter, maar qua adhd merk ik helaas niks. Ik ben nog steeds zo onrustig de hele tijd, stel alles uit, krijg amper iets voor elkaar, voel me faalangstig en onzeker en pieker veel over toekomst. Dus voor mij is het ook echt nog een enorme zoektocht en ik zoek nu ook wel naar andere mensen met tips en wellicht bondgenootjes.

Zo een enorm verhaal, hoop dat je er iets aan hebt! 
groetjes Janna
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 17 March 2021 om 13:54
Aantal lezers 10
Aantal reacties 2