Op dit moment staat de tweede training voor ouders van kinderen met ADHD live. In deze training neem ik je mee naar het moment dat jouw kind zijn diagnose krijgt en de eerste tijd hierna.

Je bent natuurlijk niet voor niets met jouw kind bij een kinderpsychiater terecht gekomen.
Misschien voelde je zelf al een poos dat het toch iets anders ging dan bij de andere kinderen. Oftewel die van jezelf of bij kinderen uit jullie omgeving.
Misschien kreeg je wel signalen van school met de vraag om hem toch eens te laten testen.
Of misschien kwam jouw kind zelf wel met de vraag waarom het in zijn hoofd en lijf altijd zo druk was en of daar niets aan te doen was.

In ieder geval heb jij de stap gezet om samen met jouw kind eens te gaan kijken of hij misschien toch ADHD zou hebben.
Je hebt waarschijnlijk eerst op internet gezocht en daar kwam je zo verschrikkelijk veel informatie tegen dat je haast blij bent dat het alleen maar ADHD is. Dat kan.
Het kan ook dat je toch verschrikkelijk bent geschrokken wat ADHD is niet altijd makkelijk. Niet voor jouw kind maar zeker ook niet voor jou.

En toch, na het krijgen van de diagnose kom je thuis en dan begint het eigenlijk pas echt. Je zit met een hoofd vol vragen en de toekomst van jullie kind is opeens zoveel onzekerder geworden. Alle ramp scenario’s zullen de revue passeren.
Tijdens het koken zal je opeens als verlamd voor je uit staan kijken. Wat als en hoe wanneer. Is het toch jouw schuld, ligt het aan zijn vader, je broer, het eten? Even weet je niet meer waar je aan moet beginnen.

En dat is waarschijnlijk ook het moment waarop jij je weer zo eenzaam voelt. Al die vriendinnen en vrienden met hun makkelijke kinderen. En je broer en zus die ogenschijnlijk nooit problemen ondervinden met hun kinderen. Die kinderen gedragen zich ook altijd voorbeeldig als ze bij jouw ouders zijn.
En dat terwijl jij soms met het schaamrood op de kaken probeert om de problemen die jouw kind uitlokt te sussen.

En op dat moment weet je het niet meer. Iedereen in jullie omgeving vind dat ze zich opeens mogen bemoeien met jouw opvoeding en met jouw kind. En ze vinden het niet alleen, ze doen het ook. Ongevraagd.

Wat zou het fijn zijn om op dat moment in een groep te zitten met andere ouders waar je jouw verdriet maar ook blijdschap kunt delen. Waar je ook nog regelmatig video’s over relevante onderwerpen, tips en checklijsten krijgt. Waar boeken worden aangeraden. Waar je gewoon moeder of vader mag zijn en weer mag leren genieten van jouw kind.
Een paar van de onderdelen die ik bespreek in de training zal ik nu vast met jou delen:
Ik heb het over het aanleren van nieuwe structuren. Ik vertel je wat jij volgens mij heel goed kunt gebruiken om goed voor jezelf te zorgen en verder een tip om met andere ogen naar jouw kind te kijken.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor de eerste maand voor maar €1,- op www.ADHDblog.nl/training . De rest wijst zich dan vanzelf.

Met warme groet,

^Nicole - Team ADHDblog.nl

P.S. Heb je nog vragen over deze trainingsmodules? Laat gerust een reactie of vraag achter waar je meer over wilt weten.