Nieuw zelfhulp-ouderprogramma "Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag"

Laatste reactie 26/02/2019 20:18 door War
· Markeren als ongelezen
Suzanne de Jong 3 maanden geleden geplaatst
De Vrije Universiteit heeft in samenwerking met Accare Groningen een nieuw zelfhulp-ouderprogramma ontwikkeld ("Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag"). Met het ouderprogramma leren ouders bewezen effectieve technieken aan voor de omgang met druk en/of opstandig gedrag van hun kind. Het programma is uniek, omdat ouders het in 15 weken zelfstandig vanuit huis kunnen doorlopen door middel van een werkboek en een online programma.

Wij zijn op zoek naar ouders van kinderen (4-12 jaar) met druk en/of opstandig gedrag, die op zoek zijn naar handvatten voor de omgang met dit gedrag van hun kind. Wij zijn op zoek naar ouders die het ouderprogramma als een van de eerste ouders (gratis) willen doorlopen, en mee willen werken aan onderzoek naar de werkzaamheid van het programma.

Dus bent u een ouder van een kind dat druk en/of opstandig gedrag laat zien en kunt u daar wel wat handvatten voor gebruiken? Meldt u zich dan aan voor het zelfhulp-ouderprogramma "Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag"
Meer informatie of aanmelden kan via www.aandeslagmetdrukenopstandiggedrag.nl
reactie op @suzannedejong:
Coen Olde Bijvank Hartstikke super uiteraard, wel vragen we altijd om ook waardevolle informatie te delen zonder een link te plaatsen.

Dit is puur voor leads te verzamelen.. zelf niet voorgesteld, geen tips oid gedeeld.

Dus.. succes in ieder geval met het onderzoek.
3 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Is het een afstudeer project voor een scriptie ? En wat gebeurd er verder mee behalve dat het programma getest wordt ? En van welke studierichting gaat het uit ? Wat is accare voor organisatie en wat gaan zij er mee doen ? 

Ik ben de afdeling kritische vragen  😊
reactie op @warhoofd:
Suzanne de Jong Bedankt voor je vragen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door de afdeling Klinische Neuropsychologie van de Vrije Universiteit. Het is geen scriptieproject, maar wordt uitgevoerd door een promovendus. De uitkomsten van het onderzoek worden gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften (op groepsniveau, dus niet herleidbaar naar individuele ouders of kinderen). Accare Groningen is een universitair centrum dat hulp biedt aan kinderen met psychische problemen en hun ouders. Zij hebben vooral meegewerkt aan de ontwikkeling van het ouderprogramma. Zijn je vragen hiermee beantwoord?
3 maanden geleden

Beantwoorden

🔥 War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Nog niet helemaal. Wat hebben de deelnemers eraan aan het einde van de proef ?  Wat als het niet succesvol is gebleken? Wie helpt ze dan verder en evenzo bij succes ? 
Suzanne de Jong 3 maanden geleden geplaatst
@warhoofd Er zal een bijeenkomst komen om de resultaten te bespreken met ouders die hebben deelgenomen, voor hen die daar geïnteresseerd in zijn. Het voordeel wat zij er daarnaast aan hebben, is dat zij het ouderprogramma gratis mogen doorlopen en dat dit waarschijnlijk zal zorgen voor een verbetering van het gedrag van hun kind. Het ouderprogramma is ook echt bedoeld voor ouders die behoefte hebben aan handvatten voor druk en opstandig gedrag van hun kind. Ouders zijn op elk moment vrij om te stoppen als ze niet meer willen deelnemen. Mocht het ouderprogramma niet effectief zijn of mochten ouders andere hulp wensen, kunnen ze daarvoor terecht via de reguliere wegen naar de hulpverlening, bijvoorbeeld via huisarts of wijkteam. 
🔥 War Hoofd 3 maanden geleden geplaatst
Helder. Dank.
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 25 February 2019 om 10:09
Aantal lezers 13
Aantal reacties 7