Nieuw hier medicatie vraag

Laatste reactie 18/03/2021 08:24 door Dave
· Markeren als ongelezen
Dave Demarteau 2 maanden geleden geplaatst
Hallo allemaal 
Mijn naam is dave ik ben nieuw .
Maar ook echt nieuw in dit. 
Altijd wel al geweten dat ik adhd had. 
Ik ben 42 jaar en ik had er de laatste maanden echt veel last van
 dus toch maar eens met medicatie gestart...  Ik gebruik 3x 5mg methylfenidaat mylan.
Ik ben ergens in terecht gekomen waar ik niks van af weet. En Oals de meeste dan weten ga je alles uitzoeken hahaha..
Mijn vraag is eigenlijk voor jullie simpel maar voor mij hocus pocus... Ik slik dit nu 5dagen. 
En ik krijg hier  een energieboost van een focus van een weet ik wat. Beetje onrustig gevoel beetje gejaagd.  Is dit normaal, of sla ik de spijker mis met dit medicijn. Wie zou mij hier in kunnen helpen. Die onzekerheden weg te halen dat ik weet dat het goed is en me verder kan concentreren op andere dingen bedankt alvast..
Oohja slik ook nog 20mg lexapro erbij. Misschien handig om te vermelden. 
Gr dave 
Jessy van Leeuwen 2 maanden geleden geplaatst
Ik weet helaas niet wat lexapro is. Maar ben zelf 7 weken geleden gestart met methylfenidaat. Voor het eerst kreeg ik inderdaad de hyperfocus, en rust in mijn hoofd. Nooit gedacht dat ik zo druk was, maar stiekem had ik toch een behoorlijk druk leven daarboven. Maar naarmate de dosis verhoogd werden en proberen te ontdekken hoeveel mg ik op een dag nodig had. Des te meer pieken en dalen ik ervaarde, was veel nerveus, alsof mijn lichaam van binnenuit trilde en aan het schreeuwen was. Daarnaast, werd ik agressief, snauwde naar geliefden, wat ik dus nooit gedaan heb en was zo uit mijn eigen karakter. 

Van de week tijdens het gesprek bij de verpleegkundige, op zij  advies, overgestapt naar dexamfetamine. Basisdosis 2*5mg per dag. Ik neem het om de 6 uur, maar voelde me vanbinnen een stuk rustiger deze week. Ben nu verhoogd naar 2*10mg, en op dag twee (vandaag) heb ik rust maar geen spanning. Het zal nog wel even zoeken zijn hoeveel mg ik zal moeten hebben, maar ik heb hier nu een goed gevoel bij, terwijl bij methylfenidaat vroeg ik elke keer af of de medicatie wel echt werkte. Het blijft zoeken, schipperen naar de juist dosis van de medicatie en goed luisteren naar wat ons lichaam zegt. Maar dat maakt het juist lastig. Ik weet niet of dit helpt, maar hoop dat je de balans gaat vinden. ☺️
reactie op @jessyvanleeuwen:
Dave Demarteau Dank je wel dat ervaar ik nu ook..
Toch maar eens met de dokter praten dank je wel 
1 maand geleden

Beantwoorden

Esther van Zoeren 1 maand geleden geplaatst
Hey!

Ik ben ook zonet gestart met methylfenidaat 3x daags 10mg. Het is nogal lastig om voor jezelf een goed schema te vinden qua dosering en soort medicatie wat helpt. Het heeft mij erg geholpen om de podcast “ADHD dingen” te luisteren en dan degene over medicatie. Staat op Spotify btw! Onrust komt vooral wanneer het uitwerkt, dit verschilt per persoon maar het kan al uitwerken na 2-4 uur na inname. Ze noemen de onrust etc die dan opkomt de “rebound”, en makkelijk gezegd betekent het dat je dan de volgende pil vóór deze rebound komt al geslikt moet hebben. Dat is dus lastig om aan het begin te weten en daarom is het dus van belang een schema te maken. Noteer het vooral hoe je je voelt na inname en schrijf per uur op wat je voelt (soort dagboek), dan kan je hiermee naar de huisarts en krijg je misschien een andere dosering of ander middel.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt!
reactie op @esthervanzoeren:
Dave Demarteau Dank je wel ga het eens proberen....


Gr dave 
1 maand geleden

Beantwoorden

Jay Vincent 1 maand geleden geplaatst
Hi Dave,

Iedereen ervaart een andere werking van de medicatie. Zo ben ik met Dexamfetamine niet vooruit te branden, maar werkt de Methylfenidaat van Mylan bij mij als een trein.

De bijwerking die je noemt, die gejaagdheid of onrustigheid, is iets wat ik zelf ook ervaren heb bij Methylfenidaat. Echter merkte ik dat dit na een week of 4 geleidelijk af nam. Inmiddels ervaar ik die bijwerking helemaal niet meer, terwijl ik dezelfde dosis gebruik als eerst.

Ga in overleg met je arts een spelen met de dosis. Misschien ben je gebaat bij een hogere dosis of meer innamemomenten. Ik denk dat er weinig AD(H)D'ers zijn die in 1 keer de smaak te pakken hadden.

reactie op @jayvincent:
Dave Demarteau Ik merk nu na een paar weken. Dat ik het gevoel heb dat niet werkt en dag erna weer wel zit nu op 10mg metylfenidaat 3x per dag. Gejaagheid is ver afgenomen idd. Het is effe meten en wegen dank je wel voor je bericht.
Gr
1 maand geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 16 February 2021 om 10:37
Aantal lezers 30
Aantal reacties 7