Neurofeedback ervaringen volwassenen

Laatste reactie 19/05/2022 22:46 door
· Markeren als ongelezen
Coen Olde Bijvank 5 jaar geleden geplaatst
Wil iemand Neurofeedback ervaringen delen? Ik ben een man van 30 jaar en heb ADHD. Na veel soorten medicatie uitgeprobeerd te hebben.. werkt het bij mij niet en wil ik er persoonlijk ook niet aan toegeven.

Sinds een paar maanden ben ik actief opzoek gegaan naar alternatieven voor ADHD medicatie. Heb al veel gelezen en er staan ook goede reviews bij over bepaalde soorten methodes of natuur medicijnen.. denk bijvoorbeeld aan Melatonine, Bach Bloesem, LTO3, CBD olie en nog wat anderen.

Nu lees ik de laatste tijd ook steeds meer positieve ervaringen over Neurofeedback.. wat weet jij van deze behandelmethode en heb je er eventueel ervaring mee..?

Ben heel benieuwd..
Barbara van Riel 5 jaar geleden geplaatst
ik lees in deze toch even met je mee.. aantal jaren geleden is dit hier eens voorgesteld maar was te weinig over bekend en duur, ben benieuwd.
Bram Jansen 5 jaar geleden geplaatst
uhm, ja wil ik iets over zeggen, maar helemaal weet ik het niet. Mijn vrouw heeft neurofeedback gedaan tegen stress. Dus niet voor ADHD en de werkzaamheid daarvoor weet ik dus niets van. Maar voor de stress waarvoor mijn vrouw kwam heeft het wonderen gedaan. Eerlijk gezegd tegen mijn verwachting in. Opmerkelijk; ze kreeg eerst een soort intake en hoefde daarna pas te besluiten of ze ermee door wilde gaan. Ze hoefde geen voor informatie te geven, dus de behandelaar wist niet waarvoor ze kwam. Vervolgens kreeg ze een analyse mbv hun 'computer' systeem en die was spot on! echt goed. Ik heb met liefde de vervolg behandeling voor haar betaald en heeft haar blijvend goed geholpen. Is nu ongeveer jaartje geleden. Nogmaals positief, maar voor adhd weet ik het dus niet. Op basis van onze ervaring zou ik zeggen, probeer eens de intake, zeg niet welk 'probleem' je wilt verhelpen en kijk eens of de analyse van de behandelaar hout snijdt. Pas daar beslis je of je verder wilt.
reactie op @bramjansen:
Chris Kreuky En???
1 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank 4 jaar geleden geplaatst
Neurofeedback zinloos of is dat wat kort door de bocht? http://forum.adhdblog.nl/conversations/behandeling-adhd-met-neurofeedback-is-zinloos-medicatie-is-de-oplossing
Coen Olde Bijvank 2 jaar geleden geplaatst
op de volgende website staan ook Neurofeedback ervaringen https://www.hersenfabriek.nl/neurofeedback-ervaringen

Allemaal positief en dit komt omdat het bedrijf de Hersenfabriek zelf neurofeedback behandelingen aanbied. Dus dat is ook niet echt betrouwbaar..
1984 Heem 1 jaar geleden geplaatst
Brainmed in mill is heel goed.
Google maar eens op recencies.
Ik ben ook bij hen geweest en heb daar een EEG laten maken, met neurofeedback van hun heb ik geen ervaring maar de recencies zijn vol lof.
https://www.brainmed.nl/
1 maand geleden geplaatst
Dit is een onafhankelijke fact-check waarin is onderzocht of neurofeedback daadwerkelijk een alternatief is voor AD(H)D medicatie. Er staat ook uitgelegd waarom de meningen over neurofeedback zo lijken te verschillen en waar die positieve ervaringen vandaan komen. Beantwoord dit je vraag voldoende? https://svjmedia.nl/voorelkwatnieuws/2971/fact-check-neurofeedback-alternatief-voor-adhd-medicatie/
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 31 May 2017 om 23:33
Aantal lezers 90
Aantal reacties 7