Net gestart met Methylfenidaat

Laatste reactie 15/09/2017 21:33 door annette
· Markeren als ongelezen
Petra Van der Voort 10 maanden geleden geplaatst
Ik ben sinds ruim een week gestart met methylfenidaat. 10 mg was teveel dus ik slik nu iedere twee uur 0,5 mg. Druk op borst en hoofdpijn zijn redelijk weg, ik ben rustiger, minder stemmingswisselingen, maar kan me niet concentreren. Als ik op kantoor zit kan ik me niet concentreren op het beeldscherm en auto rijden is ook gevaarlijk op het moment. Ik moet van de psychiater nog een week volhouden tot ons volgende gesprek. Op dit moment ben ik dus blij met de kalmte die ik ervaar, maar voel me wattig in het hoofd, vergeet van alles enz. Herkent iemand dit, kan dit nog wegtrekken? Nog adviezen over het innemen van de medicatie. (iedere twee uur is echt heel irritant en vaak ;-))
Wendy F 10 maanden geleden geplaatst
Ik ben ooit begonnen met normaal methylfenidaat. 3x daagse 20mg en dan 1x daags 10 mg.
De eerste weekjes had ik wel veel bijwerkingen. Vooral het gevoel alsof ik in een achtbaan zat (vlinders in je buik gevoel) later nam dit af.
Nu gebruik ik langwerkend methylfenidaat 54mg 1x daags en waar nodig slik ik 10mg gewoon erbij.
Bij mij werkt het erg goed. Kan ik mij beter concentreren, ben ik stabieler met mijn stemming en kan ik alles beter overzien dus minder snel overprikkeld.
Wel opletten omdat het de eetlust kan wegnemen en je daardoor dus kan afvallen.
Jenny Pieterse 10 maanden geleden geplaatst
Hier thuis 2 pubers aan methylfenidaat. wij zijn allen zeer te spreken over deze medicatie. Wel gebruiken ze de versies die wat langer werken. bijde ene 7 uur en de andere 6 uur. de school resultaten zijn omhoog geschoten en de wisselingen in de buien stukken minder. Bij de jongste zijn zelfs de woede aanvallen weg. Niet alleen door de medicatie hoor. maar deze medicatie maakte ook mogelijk dat er trainingen en coaching meer binnen komt.

kort om wij zijn zeer te spreken over deze vorm van medicatie. nadeel is wel meerderemalen per dag in nemen maar ook daar zijn weer leuke dingen voor te bedenken en op te lossen.

groetjes en succee met inregelen.
geef het echt even 2 weken..!
Coen Olde Bijvank 10 maanden geleden geplaatst
@merelvandenhil2 heb ook nog veel reacties gekregen via Facebook, dit omdat ik een oproep voor jou heb gedaan, wellicht heb je er wat en heel veel succes!

Als je meer vragen hebt over ADHD medicatie of bepaalde medicijnen, kun je deze altijd stellen op het ADHD forum.

Onderstaand de antwoorden en ervaringen van mensen die Methylfenidaat slikken.

Petra Van der Voort 10 maanden geleden geplaatst
Bedankt voor de reacties. Inmiddels is er wel gewenning en een patroon te ontdekken, maar ik blijf wazig en ongeconcentreerd, wel rustig.
reactie op @petra123:
Coen Olde Bijvank

@petra123​ heeft de wazigheid en concentratie ondertussen een plekje kunnen krijgen? En heb je er baat bij? Ben benieuwd naar jouw ervaring, nu het een half jaar later is.


4 maanden geleden

Beantwoord

Zilora 2017 9 maanden geleden geplaatst
Hallo Petra, nog steeds dezelfde symptomen? En gaat het nu beter of slechter met de Methylfenidaat?
annette van kouwen 4 maanden geleden geplaatst

Hoi allemaal IK gebruik ook methylfenidaat 54  nu een jaar  Vind de rebound niet fijn in de avond onrust gevoel en warm hardklopping  Verder rust en concentratie super overdag zonder functioneer ik zoiezo niet  wel fijn om te lezen hoe het bij andere gaat

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 March 2017 om 14:31
Aantal lezers 67
Aantal reacties 8