Motivatie

Laatste reactie 22/03/2021 19:58 door warhoofd
· Markeren als ongelezen
Thomas vV 3 maanden geleden geplaatst
Hebben jullie ook wel eens moeite met het vinden van motivatie om de dingen te veranderen? Zoals bekend bij echte ADD'ers ben ik ook van de korte termijn beloningen. Dat het op lange termijn goed is om dingen aan mezelf te veranderen zie ik wel, maar zorgt absoluut niet voor motivatie. Daarnaast praat ik mijn eigen gedrag altijd goed als ik lekker in mn bubbel zit en heb ik overal wel een excuus voor, dus breekt er ook niemand door dat muurtje heen.
Ik weet dat ik mezelf een schop onder mn reet moet verkopen op dat moment, maar dat laat ik dan altijd achterwege en ben te koppig om m van iemand anders te ontvangen.
Extrinsieke motivatie is vaak ook maar van korte duur, dus kom ik toch weer terug bij mezelf. Als ik van een afstand naar mezelf kijk, weet ik dat ik zelfdestructief bezig ben, maar ergens voel ik me ook comfortabel bij hetgeen wat ik dan doe omdat het voor mij de weg van de minste weerstand is..... is dat raar?
Hoe doorbreken jullie die cirkel? Gewoon beginnen is zo gemakkelijk gezegd. 
Esther Moeder 3 maanden geleden geplaatst
Hoi Thomas,
Ik heb zelf geen ADD, ben hier vanwege mijn zoontje. Maar ik heb wel ervaring met bubbels, excuses en niet aangaan van persoonlijke uitdagingen.
Ik heb burn-out gehad en ben in die tijd flink aan mezelf gaan werken, met therapie en coaching. Ik kan je zeggen: als je iemand vindt die écht snapt hoe je in elkaar zit en níet betuttellend is, dan kan je dat moed en vertrouwen geven om uitdagingen wel aan te gaan. Misschien moet je het dus niet je eentje willen doen. Kanttekening: helaas lopen er ook veel coaches rond met wie je geen bal zult opschieten. Dus snel wegwezen als je merkt dat je er niks aan hebt. 
Groet, Esther
Thomas vV 3 maanden geleden geplaatst
Gelukkig heb ik een fijne vriendin die mij goed snapt en af toe die spreekwoordelijke schop voor mijn reet kan geven. Echter als dat te vaak door je partner gedaan moet worden, kom je in zo'n ongelijkwaardige relatie, waarbij de ander te vaak de kar moet trekken van jouw 'probleem'. Ik ben al wel weer op zoek naar een nieuwe therapeut, omdat de vorige door gebrek aan levenservaring, doortastendheid en pit, mij niet echt kon activeren. Maar ook bij nieuwe coaches of therapeuten, komen ze in het begin wel gelijk dat je zelf moet willen en dat is nou juist mijn probleem. (Gelukkig niet altijd) 
warhoofd . 3 maanden geleden geplaatst
Ik herken dit heel goed! Ik zit ook in een enorme sleur... Die bubbel lijkt dan onbreekbaar... Vooral in deze rare tijden... 

Ik vind het lastig om je advies te geven.. Maar misschien doet het je goed om te weten dat je niet de enige bent!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 18 March 2021 om 02:32
Aantal lezers 15
Aantal reacties 4