Moeder met ADD zoekt lotgenoten

Laatste reactie 15/09/2018 09:47 door Coen
· Markeren als ongelezen
m vd b 5 jaar geleden geplaatst

Hallo, ik weet sinds een week dat ik adhd (add) heb. Ik dacht al wel een poosje dat ik dit had, maar nu ik het weet komen er toch een hoop vragen bij mij op. de ggz instantie waar ik geweest ben voor test en uitslag bied mij een traject van met name medicatie maar ook een groep met lotgenoten. ik twijfel hier erg over. de arts vond ik erg gericht op medicatie en ik had graag meer willen weten of een traject wat ik zelf zou kunnen krijgen voor meer inzicht, begeleiding, hulp bij structuur etc.

Ook ben ik hooggevoelig. ik zit me nu nog erg af te vragen wat waar bij hoort; hooggevoeligheid (HSP), karakter, add..

Omdat ik nog zo aan het begin sta en met veel vragen zit zou ik graag in contact komen met andere moeders die net als ik heel 'gewoon'zijn en hun gezin proberen draaiende te houden met alle ups en downs. Dit mag van mij ook gewoon via mail adressen uitwisselen.

Ik ben getrouwd, manlief weet sinds kort dat hij ASS heeft. Twee kinderen waarvan de jongste hooggevoelig is en mogelijk ook ass heeft. Wie oh wie vind het gezellig om ervaringen uit te wisselen?

reactie op @mvdb:
Coen Olde Bijvank Hallo @mvdb wat leuk dat je hierover begint! We zijn namelijk met ons team van ADHDblog.nl bezig om afgesloten omgevingen te maken voor mensen zoals jou (goed bedoeld!) waar je met gelijkgestemden kunt praten, ervaringen met elkaar kunt delen maar ook vragen kunt stellen.

Welkom op het forum in ieder geval en als je vragen hebt, dan horen we dat graag. We doen ons best om alle vragen binnen 10 uur te beantwoorden.
5 jaar geleden

Beantwoorden

Barba Papa Hallo welkom, ik heb zelf ADD, aangenaam!
3 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank Hoe gaat het nu met jou @mvdb​ ? Ik was er gewoon even benieuwd naar.. :)
3 jaar geleden

Beantwoorden


toon 2 overige reactie(s)
m vd b 5 jaar geleden geplaatst
Dus als ik het goed begrijp is het niet de bedoeling dat je zelf met lotgenoten contact zoekt hier?
reactie op @mvdb:
Coen Olde Bijvank Hallo @mvdb heb je ondertussen al ervaringen met anderen kunnen delen?

Anders vind je het misschien leuk om eens mee te schrijven ons blog?

Als je dat wilt, zou je dan een email willen sturen naar info@adhdblog.nl

Kan ik je daarnaast nog ergens mee helpen of heb je vragen?
4 jaar geleden

Beantwoorden

Greta van den Berg 5 jaar geleden geplaatst
@mvdb tuurlijk wel!! Daar is juist dit forum voor :)
Rood bosje 5 jaar geleden geplaatst
Ik zou graag ervaringen uit willen wisselen. Ik heb vorige week de intake gehad bij GGZ, en heb mezelf net voorgesteld in de andere topic. Ik heb dus niet officieel de uitslag, maar bij de intake vielen er zoveel dingen op hun plek. Ik zal kort mijn situatie uitleggen en dan kan jij kijken of het leuk is om ervaringen uit te wisselen.

Mama van twee jongens van 9 en 12 jaar. Gescheiden, werk als secretaresse. Een jaar geleden ben ik naar de huisarts gegaan omdat ik tintelingen heb in mijn hele lijf, inmiddels ook een piep in mijn oren, druk achter mijn ogen en een giga onrustig gevoel. Heb veel mee gemaakt de afgelopen drie jaar dus het werd op stress gegooid. Bloed onderzocht enz. Uiteindelijk via een psycholoog doorgestuurd voor een ADHD test en veel dingen kwamen op zijn plek.

Ik ben nogal opvliegend soms, kan moeilijk zelf ontspannen, ben snel verveeld, heb enorme stemmingswisselingen, ben altijd alles kwijt, vergeet dingen, slaap mijn hele leven al slecht. Ik moet nu drie maanden wachten voordat ik weer op gesprek mag komen als in de psychologen vergadering erkend word dat het ADHD kan zijn. Het lijkt wel een eeuwigheid omdat ik er heel graag iets aan wil gaan doen.

Ook heb ik het nogal moeilijk met het feit dat als dit het is ik mijn verleden heel anders had kunnen zijn. Heb zoveel ruzie gemaakt met mijn ex man omdat ik echt giga woede aanvallen had soms om niks, heb soms niet van mijn kinderen kunnen genieten zoals het hoort omdat ik altijd die onrust heb en altijd maar weg wilde, niet stil kon zitten, snel boos op ze werd, slecht tegen drukte kan enz enz.

Dit is in het kort mijn verhaal.
reactie op @merelvandenhil:
Marius X Rood Bosje

Ik ben benieuwd hoe het nu met je gaat

Groeten Maarten
3 jaar geleden

Beantwoorden

Jelte Hoekstra 5 jaar geleden geplaatst
Hoorde van de admin dat er binnenkort afgesloten boards komen waar je kunt praten met lotgenoten.
reactie op @jeltehoekstra:
Coen Olde Bijvank @jeltehoekstra klopt! De eerste zal 7 juli 2017 live gaan.

We starten met een online training voor ouders van kinderen met ADHD.
4 jaar geleden

Beantwoorden

Coen Olde Bijvank

De online training voor ouders en verzorgers van kinderen met ADHD is ondertussen beschikbaar en wordt al gebruikt door tientallen ouders.

Ook gebruik van maken als ouder? https://adhdblog.nl/training

Super om te zien!


4 jaar geleden

Beantwoorden


toon 1 overige reactie(s)
Natas Verhagen 4 jaar geleden geplaatst

Hallo,

Ik was ook erg benieuwd hoe add moeders het moederschap ervaren. Ik ben moeder van 2( 3,5 en 1 jaar) en sinds de 2e er is loop ik her en der vast. Ik ben na de laatste bevalling niet meer begonnen met mijn medicatie en nu ik deze week deze wel weer innam gaat het iets beter. Echter zou ik graag zonder doen omdat het de emoties zo afvlakt. Iemand nog tips?

reactie op @natasverhagen:
Coen Olde Bijvank

Als eerste zou ik een top 10 maken waar je het meest tegen opzit en waarmee je vastloopt zoals je zelf hierboven beschrijft.

Dat werkt vaak effectief, omdat je iets hebt om jezelf uit te dagen. Althans dit is mijn geval wel zo. Daarnaast creëer je ook doelen en dat is ook nooit verkeerd.

Heb je het e-book voor volwassenen met ADHD al gedownload met 50 uitgebreid tips? Mocht je dat nog niet gedaan hebben, dan kun je dat nu alsnog doen. Wellicht helpt het je verder.

Link naar het ebook: https://adhdblog.nl/50-tips-volwassenen-adhd/


4 jaar geleden

Beantwoorden

Helpende Hand 3 jaar geleden geplaatst
Vind het best een geregel en geplan sinds mijn zoon er is.
Nu hij ouder is word het makkelijker.
Danielle v W 3 jaar geleden geplaatst
hoi, hier nog een moeder met 2 kleine kids, en die sindskort weet dat ze ad(h)d heeft. Ik lees veel herkenbare dingen hier dus wil best praten met andere mama's in hetzelfde schuitje. 
Cindy Antonissen 3 jaar geleden geplaatst
Ik ben moeder van een jongen van 12 met adhd (en hsp) en een pleegdochter van 9 met een fikse hechtingsstoornis, mogelijk ook adhd. Zelf herken ik veel in mijn zoon, dus heeft het nietvan een vreemde. Onze zoon heeft in groep 7 de diagnose gehad en heeft daarna een traject bij een adhd centrum gevolgd. Dus niet bij ggz omdat we daar met 7 jaar ook waren geweest en de wachtlijst lang was en we ons daar niet prettig voelden. Onze zoon heeft bij het adhd-centrum ontzettend veel geleerd en het lukt hem om met adhd te dealen zonder medicatie, ik nietszeggende dat hetzelfde heel goed gaat. Van jongs af aan heb ik geweten dat er iets was, dus wij bieden hem veel structuur en zorgden we voor voorspelbaarheid. Hij was zelf heel gemotiveerd om dingen te veranderen, wat er voor heeft gezorgd dat hij de oefeningen die hij kreeg ook in het dagelijks leven toepast. Vooral met huiswerk maken merken we duidelijk verschil, nu in de brugklas levert dat zelden strijd op. Ook de keuze om vmbo kader te gaandoen op een school waar hij direct veel techniek krijgt en dus veel met zijn handen kan werken heeft ervoor gezorgd dat school minder frustratie oplevert en er dus thuis veel minder strijd is. Natuurlijk is hij nog steeds een puber met adhd en kan hij absoluut niet stilzitten. Maar het valt ons alles mee.

Kort gezegd: zorg voor structuur, plan je taken (desnoods op papier of pc), zorg dat je dagen zo voorspelbaar mogelijk zijn en neem op tijd je rust. (Voor mij zelf is dat echt bank hangen, voor onze zoon juist actief bezig zijn met sport, buiten spelen of met onze hond trainen).

Hopelijk heb je hier iets aan,

Succes
Eline Kopp 3 jaar geleden geplaatst
Hallo,

Hier nog een moeder met ADD. Sinds begin dit jaar is voor mij eindelijk duidelijk waarom ik de dingen doe en denk waarvan ik voorheen erg gefrustreerd en onzeker werd. Ik heb ADD en dit heeft me een stuk rust gegeven. De medicatie helpt redelijk en ik kan eerlijk aan dingen werken. 
Dat neemt niet weg dat het nog steeds moeilijk is. Mijn dochter van 3 stelt me zeer op de proef en ook mijn nieuwe functie als leidinggevende is hierdoor zeer hard werken.
Ik vraag me nog vaak af of ik nog wel een tweede wil (eigenlijk wel, maar kan ik het aan) en of een functie als teamleider voor iemand met ADD wel haalbaar is of dat deze lat voor mij gewoon niet haalbaar is. Hoe hard ik er ook voor werk.

Dus ik zou ook graag ervaringen willen delen met moeders en eigenlijk ook mijn hart willen luchten bij mensen die weten waar ik het over heb. 

Groetjes Eline
reactie op @elinekopp:
Erika Visser Herkenbaar ... mail je mij? ellukwatwils@hotmail.com. Groet! Erika 
3 jaar geleden

Beantwoorden

HF Pronk 3 jaar geleden geplaatst
Hoi MvdB en andere lezers, 

Geen idee hoe een forum werkt, ik zit voor het eerst in mijn leven (40 jaar) ingelogd op een forum....

Ik ben dus 40 jaar, woon samen met mijn vriend en samen hebben we 2 zonen van 5 1/2 en bijna 3 jaar.  Ooit zei iemand tegen mij: ''volgens mij heb je ADD".  Op aanraden van een antroposofisch arts heb ik een poos LTO3 geslikt. Toen ik zwanger was van de tweede ben ik daarmee gestopt.  Toen ik stopte, merkte ik vrij snel daarna dat ik rommeliger in mijn hoofd werd.  
Al tijden denk ik dat het nu mijn jongste ouder wordt toch wel een keer moet opklaren in mijn hoofd. Borstvoeding gestopt, we slapen weer door, kinderen worden groter, voorjaarsdip is voorbij, ........maar het komt maar niet. Ik heb altijd al moeite gehad met het opgeruimd houden van mijn/ons huis. Nu met de kinderen ga ik me ook steeds meer schamen. Vriendjes kijken er wel doorheen, maar voor de ouders schaam ik me. En wanneer er overal rommel ligt heb ik veel moeite om de dag te starten en mijn dagelijkse huishouden te doen. En dat begint nu steeds meer als een sneeuwbal te werken,  er ligt rommel, ik heb moeite om op te ruimen, er ligt steeds meer rommel, ik heb steeds meer moeite om te beginnen etc. 
Ik ben dit voorjaar begonnen met een aantal gesprekken met de praktijkondersteuner van de huisarts. Vergat ik alweer mijn derde afspraak.......Nu heb ik eindelijk weer een afspraak gemaakt met de antroposofisch arts voor LTO3 en de andere medicijnen die ik tussen mijn twee zwangerschappen nam. 
Ik hoop dat mijn hoofd dan weer meer rechtdoor wil. Dat ik hoofd- en bijzaken weer meer kan scheiden, dat ik meer energie heb op mijn werkdagen en daardoor meer energie heb op de dag na mijn werkdag, dat mijn lange lijstjes wat ik wil en moet doen afgevinkt kunnen worden, dat ik ook meer tevreden ben na een dag. 
Ik ben niet de enige chaoot in dit huis. Mijn vriend heeft ook een talent voor rommel. Een voordeel: hij stoort zich er geheel niet aan als ik mijn dag niet heb gehad. Hooguit kijkt hij rond en zegt hij:"Was het weer zo'n dag." Een nadeel is dat hij zich er niet snel aan stoort en niet snapt hoe onrustig ik word in mijn hoofd van onze rommel. En mij ook niet kan helpen om de boel opgeruimd te houden. 
Onze twee kinderen zijn energieke en ondernemende kinderen. Af en toe vraag ik me af in hoeverre zij hetzelfde hebben en of ik ze daarin wel goed kan begeleiden nu ik zo ontevreden ben over mijn eigen manier van doen. 
Al sinds ik weer werk na de geboorte van de jongste komt er 1 x per week iemand alle kamers stofzuigen en de badkamer schoonmaken. Ik dacht in het begin dat ik dan meer tijd zou hebben om zelf andere dingen op te ruimen of schoon te maken. Dat is helaas niet zo. Het is wel goed dat zij wekelijks komt, het is een stimulans om te zorgen dat alles zo is weggeruimd dat zij kan stofzuigen. 
Ik vermoed dus dat ik ADD heb, omdat ik meer een dromerig iemand ben. Mensen die me niet goed kennen zullen het waarschijnlijk ook niet merken. Ook mis ik dat stuk extra energie, ik ben vaak juist snel moe. Ik herken me zelf wel in de beschrijving op de website van Levente: https://www.levente.nl/vrouwen.htm 
Kortom: ik vind het flink aanpoten om de boel en mezelf hier draaiende te houden. En vraag me vaak af hoe andere moeders dat doen. Zijn die ook zo vaak zo moe? Hoe houden die tijd voor zichzelf over? Hoe zorgen ze dat het huis er ietsjes meer op orde uitzien dan ons huis?
hartelijke groet,
Hester

reactie op @hfpronk:
Erika Visser Hoi Hester ik ben in 2008 gediagnostiseerd. Ik ben 43 en leef ook met partner en kinderen en met rommel en weinig energie. Ik herken waar je over schrijft en ben wel benieuwd om contact te leggen. Wil je mij een email sturen? ellukwatwils@hotmail.com. Groet! Erika 
3 jaar geleden

Beantwoorden

Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 06 September 2016 om 21:13
Aantal lezers 147
Aantal reacties 21